# #

26 Ιουν 2010

ΗΠΑ προς ΠΓΔΜ για όνομα: Χάνουμε χρόνο

Ζάγκρεμπ.- Χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας δεν μπορεί να προωθηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον. Σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat-M, με την ευκαιρία της προ ημερών επίσκεψής του στα Σκόπια, ανέφερε ότι το πρόβλημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να αξιοποιηθεί το γεγονός ότι .....
«στην Ελλάδα υπάρχει μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, η οποία θέλει να αφήσει πίσω της το πρόβλημα αυτό και να προχωρήσει προς την περιφερειακή συνεργασία».

«Κάθε εβδομάδα, ή μήνας, που περνά δίχως να έχει εξευρεθεί λύση, χάνουμε πολύτιμο χρόνο, χάνουμε το γεγονός πως έχουμε νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση με ισχυρή εντολή που της επιτρέπει να δράσει και αν περιμένετε για πολύ ακόμη, οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν», σημείωσε.

«Τον Ιούνιο είναι η σύσκεψη του Συμβουλίου της ΕΕ, το οποίο αποφασίζει για θέματα όπως αυτό σχετικά με την υποψηφιότητα της Μακεδονίας. Αν το ζήτημα επιλυθεί νωρίτερα, μπορείτε να συνεχίσετε την ενταξιακή πορεία, την οποία, διαφορετικά, δεν θα μπορούσατε. Αν το ζήτημα επιλυθεί σύντομα, η Μακεδονία θα υλοποιήσει τον στόχο να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο στη Λισαβόνα τον Νοέμβριο. Σκεφτείτε, αυτός θα ήταν πραγματικός θρίαμβος γι αυτή τη χώρα. Αν, όμως, χάσετε αυτή την ευκαιρία, ίσως η όλη υπόθεση θα διαρκέσει ακόμη άλλα 19-20 χρόνια», τόνισε ο Φίλιπ Γκόρντον.

«Νομίζουμε ότι το πρόβλημα έχει διαιωνιστεί. Οι πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να το κάνουν αυτό. Για τη Μακεδονία αυτό σημαίνει δρόμο προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και συνέχιση της πορείας για ένταξη στην ΕΕ, ενώ και τα δύο αυτά θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της χώρας, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων», είπε ακόμη ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

taxalia
http://hellenicspace.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.