# #

25 Ιουν 2010

Αγρότης, νέος, σε μικρό νησί του Αιγαίου: 75% επιδότηση!

Επιδότηση μέχρι και 75% πρόκειται να λάβουν όσοι αγρότες επιλέξουν να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα σε μικρά νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επιδότηση θα προέρχεται από το ποσό των 905 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από την Κ. Μπατζελή για την ενίσχυση των νέων αγροτών.

Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενισχύονται σημαντικά οι αναπτυξιακές προσπάθειες και το αγροτικό εισόδημα στην ύπαιθρο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά.

Από το παραπάνω ποσόν, 750 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, που αφορούν την βελτίωση της ποιότητας και την ανταγωνιστικότητα. Τα ποσοστά ενίσχυσης ξεκινούν από 40% της επιλέξιμης δαπάνης και μπορεί να φθάσουν το 75% για τους αγρότες των μικρών νησιών του Αιγαίου. Οι επιλέξιμες επενδύσεις είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εδαφικών πόρων, την διαχείριση των νερών, την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Τα 155 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση των 8.500 νέων αγροτών οι οποίοι επιδοτούνται για την πρώτη εγκατάσταση (πριμ ενίσχυσης).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.