# #

24 Ιουν 2010

Οχι στο Ευρω λενε οι Δανοι....χα..χα...κοροιδα ειναι????

Με τίποτα δεν θέλουν οι Δανοί το ευρώ, αφού σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (24/6), το στρατόπεδο του “όχι” έχει μεγάλη διαφορά από αυτό του “ναι”.

Το 54,6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει σε σχετικό δημοψήφισμα "όχι", ενώ το 43,4% απλώς σκέφτεται το "ναι" και μόνο ένα 2% ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει μεταξύ του ευρώ και του εθνικού νομίσματος.


Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε.............
 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας.

"Η απόσταση μεταξύ του "ναι" και του "όχι" ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη αφότου αρχίσαμε να διενεργούμε σφυγμομετρήσεις για το ευρώ από το 1999.

Το "όχι" υπερτερεί τουλάχιστον κατά 11% του "ναι" σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση που έγινε τον Μάρτιο για την Κεντρική Τράπεζα της χώρας" ανέφερε ο επικεφαλής των οικονομικών της πρώτης και μεγαλύτερης Τράπεζας της Δανίας, Στίν Μπόσιαν.

Στο στρατόπεδο των αντιτιθέμενων στο ευρώ, ένα ποσοστό 47,8% είναι σίγουρο ότι θα ψήφιζε "όχι" και ένα 6,8% είναι σχεδόν σίγουρο. Ενώ στους υποστηρίζοντας το ευρώ ένα ποσοστό 32,1% θα ψήφιζε σίγουρα "ναι" και ένα 11,3% πιθανόν "ναι", σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση.

"Η κρίση στην Ελλάδα και η συνολική οικονομική κατάσταση στην Ισπανία και στην Πορτογαλία συνέβαλαν στην αύξηση των ετρωσκεπτικιστών στη Δανία" επισήμανε ο κ. Μπόσιαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δανοί απέρριψαν μια φορά το ευρώ στο δημοψήφισμα που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2000 με ποσοστό 53,2% .


cosmo.gr  ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.