# #

7 Σεπ 2012

Απαγόρεψαν την κυκλοφορία του θερμoμέτρου υδραργύρου και μας λανσάρισαν τις νέες λάμπες "οικονομίας" που έχουν υδράργυρο!Ένα απλό γεγονός με έκανε να συνειδητοποιήσω - για άλλη μια φορά - σε τί παρανοϊκό κόσμο ζούμε.

 Απλά έσπασε το θερμόμετρο υδραργύρου που είχα μαζί μου στο κιτ Α' Βοηθειών εδώ και 15 χρόνια. Ευτυχώς μέσα στη θήκη του δεν χύθηκε ο υδράργυρος.

 Ξέρω-ξέρω, είναι τοξικός, δηλητηριώδης, επικίνδυνος. 

Γι' αυτό και η μαμά Ε.Ε. φρόντισε να.... το αποσύρει από την κυκλοφορία. Για το καλό μας. Πάντα!
 Πάλι για το καλό μας έχουν καταργήσει και τις λάμπες πυρακτώσεως, ξέρετε τις "παλιές" με το σύρμα. Γιατί ξοδεύουν πολλή ενέργεια και συντείνουν στην αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας της γης κ.τ.λ.

 Ε, φτάνει πια η κοροϊδία. Δεν είμαστε οργουελιανή κοινωνία (ακόμη) που να πανηγυρίζουμε για την αύξηση του επιδόματος σοκολάτας από 30 γραμ. σε 25! Αφού οι νέες λάμπες "οικονομίας" έχουν, μα τί άλλο... υδράργυρο. Και στην περίπτωση αυτή η κινητοποίηση είναι παγκόσμια (τουλάχιστον Ευρώπη - Αμερική). Τα θερμόμετρα μας πειράζουν, οι λάμπες όχι. Υπολογίζουμε ότι αν σπάσει 1 λάμπα οικονομίας, πάνε οι ...οικονομίες. 1500 δολάρια χρειάζεται το συνεργείο καθαρισμού.
Ας εξετάσουμε όμως άλλες 2 παραμέτρους της "οικονομίας" που συνδέονται με τις λάμπες αυτές. Η πρώτη έχει να κάνει με την ποιότητα του ακτινοβολούμενου φωτός. Πολλοί συνάνθρωποί μας παρατήρησαν μια δυσφορία που εκφράζεται ως ζαλάδες, ναυτία, κνησμό, δερματικά προβλήματα, να συνδέεται με τις νέες λάμπες. Στην Αγγλία έχουν δημιουργήσει κοινότητα για να προστατευτούν από το... φως (www.es-uk.info (electro-sensitive - ηλεκτροευαίσθητοι))! Άλλες έρευνες δείχνουν ερεθισμό των ματιών. Τί ήταν άραγε αυτό που έκανε τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει αυτές τις λάμπες, με τα τόσα προβλήματα; Ποιά συμφέροντα; Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο αν αναλογιστούμε πως η General Electric (νομίζω ανακάλυψε ένα είδος πυρακτώσεως 4 φορές πιο οικονομικό απ' το συμβατικό)! Άλλες αντίστοιχες έρευνες δεν έλαβαν χρηματοδότηση...
Η άλλη παράμετρος έχει να κάνει με το πόσο επιστημονική βάση έχει η φοβία που προβάλλεται από τα ΜΜΕ και έχει καταλάβει τον κόσμο, σχετικά με το CO2 στην ατμόσφαιρα και την αύξηση της θερμοκρασίας της γης. Ο παρακάτω πίνακας είναι από το έγκυρο περιοδικό Science, τεύχος 290, σελ. 293 (του P. Falkowski etal "The Global Carbon Cycle: A test of Our Knowledge of Earth as a System")

Κατανομή του CO2 στη Γη
Ποσότητα (x 1015 γραμ.)
Ατμόσφαιρα
720
Ζώα και φυτά (Νεκρά και ζωντανά)
2.000
Γαιάνθρακας και πετρέλαια
4.130
Ωκεανοί (Μη-οργανικής προέλευσης)
37.400
Ιζήματα (Κυρίως ασβεστόλιθος)
> 60.000.000


Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι ο ήλιος δεν είναι και τόσο σταθερός. Μέσα στην τελευταία χιλιετία είχαμε και μίνι-παγετώνα και περίοδο καύσωνα (περίοδος αρκετών ετών) κάπου στον 11ο και 16ο αιώνα. Όσο περισσότερο θερμαίνεται ο ωκεανός τόσο λιγότερο CO2 μπορεί να κρατά διαλυμένο στο νερό, το οποίο εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα. Αυτό με τη σειρά του συντείνει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία των ωκεανών κ.ο.κ. (Και μια απομυθοποίηση: Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι από μόνο του "κακό". Χάρη σ' αυτό η γη είναι κατοικήσιμη, γιατί βάσει της θέση της στο ηλιακό σύστημα θα έπρεπε να είχε μέγιστη θερμοκρασία μια καλοκαιρινή μέρα 0 βαθμούς Κελσίου!)
Πριν αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε ας συγκρίνουμε το 720 με το 37.400 και ύστερα με τα ...ψίχουλα που εκπέμπουν τα εργοστάσια για να τροφοδοτήσουν τις λάμπες πυρακτώσεως...
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν εννοώ ότι πρέπει να ρυπαίνουμε αλόγιστα το περιβάλλον. Απλά να είμαστε λογικοί και να μην παρασυρόμαστε σε υπερβολές. Οι κυβερνώντες θα πετύχαιναν καλύτερα αποτελέσματα απελευθερώνοντας την "πράσινη" ενέργεια για να σταματήσει η χρήση του πετρελαίου, αλλά μετά ποιος θα πληρώνει τα τρισέγγονά τους (Μέχρι τα δισέγγονα είναι βολεμένοι);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.