# #

7 Σεπ 2012

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα...???


Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.
Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις, ούτε τόσο ανόητοι οι της άλλης μεριάς ηγήτορες.
Ο Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος παίρνουν στο λαιμό τους καθημερινά πλέον όσους αριστερούς τον εμπιστεύθηκαν αλλά και όλους όσους ψήφισαν Σύριζα από ανάγκη. Έχουν βάλει πλώρη προς την διάσπαση του Σύριζα πριν αυτός καταστραφεί μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, που αναπόφευκτα θα διαλυθεί μαζί με τη χώρα. Φέρονται σαν παλαιοκομματική αντιπολίτευση προσδοκώντας ψήφους από κάθε διαμαρτυρόμενο κατά της κυβέρνησης, δίχως καμία ηθική ή ιδεολογική διάκριση. Και με την πολιτική τους νομιμοποιούν και τους ..
ναζί, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια στάση, με ιδεολογικό υπόβαθρο όμως αυτοί κάποιες φορές, και γι’ αυτό με περισσότερη πίστη στο έργο και την παρουσία τους.
Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα και μαζί του προσγειωνόμαστε όλοι όσοι τον επιλέξαμε αυτή τη φορά, απλά και μόνο για να μην δούμε τον Σαμαρά και τους νοικοκυραίους του στην κυβέρνηση.
Προσωπικά είμαι τελείως απογοητευμένος από την στάση του Σύριζα σε όλα τα θέματα, είτε είναι ευρύτερης πολιτικής, είτε τοπικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό (π.χ. πυρκαγιές).
Θίασος που θυμίζει αντιπολίτευση της εποχής του σκληρού δικομματισμού. Με μόνη διαφορά ότι είναι άπειροι στον ρόλο.
Αναρωτιέμαι από δω, από την εσχατιά της Ελλάδας, τι λένε και τι κάνουν οι αριστερές συνιστώσες του, εκτός από το να διατείνονται συνεχώς ότι προσπαθούν να επηρεάζουν την πορεία του Σύριζα, αλλά η πορεία αυτή να πηγαίνει κάθε μέρα όλο και πιο δεξιά.
Ο Σύριζα, ακόμα κι αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα διαλυθεί μαζί της. Ίσως και πριν από αυτήν. Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον λαϊκισμό που έχει υιοθετηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σχεδιαζόμενες αποικιοκρατικές επενδύσεις, αντιστέκονται και με προσωπικές μάχες κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ο Σύριζα, δίχως καμία ηθική πλέον, βαφτίζει αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των αντιστεκόμενων πολιτών ως “εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία” και κάνει πορεία μαζί τους τακιμιάζοντας με τους ναζί πολιτικούς και νομιμοποιώντας τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια Αριστερά της ψηφοθηρίας και της ελαστικής ηθικής ελέω αυτής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα Σύγχρονο Αριστερό Κίνημα που θα γίνει ομπρέλα και θα συντονίσει όλους τους αντιστεκόμενους πολίτες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά στην Αθήνα ενάντια στους ρατσιστές και στην επαρχία ενάντια στους αποικιοκράτες.
Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα του παρελθόντος θλιβερά και θα εξαφανιστούν οσονούπω μαζί με τους εκφραστές τους.

2 σχόλια:

 1. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ...
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οντως, ο αρθρογράφος καταβάλλει "φιλότιμες" προσπάθειες για να μας δείξει πόσο λάθος βαδίζει συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Ολοι γνωρίζουμε το ρόλο και τη φύση των δυνάμεων καταστολής σε κάθε χώρα και σε κάθε εποχή.
  Δεν είναι όλα όμως άσπρο-μαύρο, αγαπητέ φίλε.
  Οι ίδιοι οι αριστεροί έχουν υποφέρει επί δεκαετίες από το ρόλο που επεφύλαξε το καθεστώς (επί ΕΡΕ, χούντας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) στα σώματα ασφαλείας και ιδιαίτερα στην ΕΛΑΣ.
  Αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να υπάρχει αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική, στρατός ή ν΄απολυθούν συλλήβδην όσοι υπηρετούν εκεί;
  Δεν θα πρέπει να λειτουργούν διαφορετικά, όχι δηλ. ως δυνάμεις προστασίας του καθεστώτος των πολυεθνικών και των νατοϊκών, αλλά υπηρετώντας πραγματικά τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα;
  Διαπνέονται όλοι οι αστυνομικοί ή οι στρατιωτικοί από φασιστικές ιδέες, είναι όλοι χρυσαυγίτες ή οπαδοί της υποτελούς τρικολόρ;
  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και εξακολουθήσει να πράττει τα ίδια με αυτά που πράττουν οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, θα έχεις κάθε δίκιο να καταγγείλεις και τον Τσίπρα και οποιοδήποτε άλλο στέλεχός του, αλλά σήμερα τί θα έπρεπε να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαμαρτυρίες και τις πορείες των ενστόλων; Να απέχει επιδεικτικά επειδή αυτοί υπηρετούν σε υπηρεσίες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται κατά του λαού ή επειδή όντως αρκετοί από αυτούς έλκονται από τη Χ.Α. ή την υποτελή τρικολόρ;
  Δεν πρέπει να τους προσεγγίσει και να τους πείσει ότι αφενός μεν τους θεωρεί εργαζομένους, τα δικαιώματα των οποίων χρήζουν υπεράσπισης όπως και κάθε άλλου εργαζόμενου, αφετέρου δε ότι χρειάζεται οι ένστολοι να υπηρετούν τις ύψιστες εθνικές, λαϊκές και δημοκρατικές αξίες και συμφέροντα;
  Δεν είναι η προσέγγισή σου εξαιρετικά απλοϊκή, μηχανιστική, αν μη τι άλλο;
  Προχθές το μεσημέρι στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο γνωστός Πορτοσάλτε χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Πιεριέα κ. Χ. Φωτόπουλο ότι θα μπορούσε να είναι "άξιο στέλεχος" του ΣΥΡΙΖΑ και "άξιος συνεργάτης" του Λαφαζάνη και του Στρατούλη.
  Μήπως κάποιοι ενοχλούνται σοβαρά από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετούντων σε στρατό και σώματα ασφαλείας και επιθυμούν να βρίσκονται απέναντι;
  Ποιούς εξυπηρετεί μιά τέτοια λογική, άραγε;
  Πάντως, όχι σίγουρα ούτε τους υπηρετούντες άνδρες και γυναίκες αυτών των υπηρεσιών ούτε τη δημοκρατία ούτε τον (υπόλοιπο) λαό ούτε την πατρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.