# #

7 Σεπ 2012

Οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες στο Σύνταγμα και κρεμάστηκαν μόνοι τους στις κρεμάλες...!!!


Κρεμάλα. Του Πιτσιρίκου

Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συμμετείχαν χτες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς, οι ένστολοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα μέτρα είναι απαραίτητα για να σωθεί η χώρα.

Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τη Φαραντούρη και τον Μπιθικώτση, αν και ξέρουμε πως οι μπάτσοι ακούνε Νότη Σφακιανάκη και δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους για να πηγαίνουν στα μπουζούκια με την γλυκιά μπατσίνα και να πετάνε λουλούδια στον Νότη, όταν τραγουδάει τον αετό που πεθαίνει στον αέρα όπως και η μπεκάτσα.

Πραγματικά, όλοι αυτοί οι μπάτσοι μαζεμένοι και να ακούγεται ο «Λεβέντης» και το «Άξιον Εστί» ήταν μια σκηνή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου επειδή ήταν συγκλονιστικό να ακούγεται από τα μεγάφωνα ο στίχος «θέλει νεκροί χιλιάδες να είναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους» και να ακούς τους μπάτσους να ουρλιάζουν «Ρε μαλάκες, ήρθε ο ...Κασσιδιάρης!».

Ευτυχώς που δεν ζει ο Οδυσσέας Ελύτης. Δεν θα το γλίτωνε το εγκεφαλικό.

Το τι έγινε όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως στη συγκέντρωση βρίσκεται όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν περιγράφεται. Σαν να βάζει το νικητήριο γκολ ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη στο 90΄. Πανζουρλισμός. Αποθέωση. Νόμιζα πως θα τους δώσουν και αστυνομικές στολές να φορέσουν.

Κάπου εκεί, μου ήρθε αναγούλα και έφυγα τρέχοντας.

Πάντως, θα πρέπει να μου αναγνωρίσετε πως –στα πλαίσια της ενότητας του λαϊκού αγώνα- πήγα ακόμα και σε συλλαλητήριο μπάτσων.

Το θεώρησα υποχρέωσή μου επειδή οι μπάτσοι δεν έλειψαν από καμία δική μας συγκέντρωση. Ήταν σε όλες.

Στη συνέχεια, οι χιλιάδες ένστολοι έκαναν πορεία στο Σύνταγμα, σταματώντας την κυκλοφορία και πλήττοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφού όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις για να δουν αν οι μπάτσοι θα κλείσουν την Αμαλίας.


Οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες στο Σύνταγμα και -εκεί που περίμενες πως θα φωνάξουν «Κουφάλες, Κουφάλες, έρχονται κρεμάλες»-κρεμάστηκαν μόνοι τους στις κρεμάλες γιατί έχουν επίγνωση πως δεν είναι παιδιά των εργατών αφού είναι τα σκυλιά των αφεντικών.


Αρχικά, οι ένστολοι ήθελαν να βάλουν τρεις σταυρούς μπροστά στη Βουλή και να καρφώσουν πάνω έναν αστυνομικό, έναν πυροσβέστη και έναν λιμενικό αλλά δεν τα βρήκαν στο ποιο από τα τρία σώματα θα είναι στον μεσαίο σταυρό για να κάνει τον Χριστό, αφού κανείς δεν ήθελε να κάνει τους ληστές.

Η διαδήλωση έκλεισε πανηγυρικά, με τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες να φωνάζουν στους αστυνομικούς το σύνθημα «Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι».


Πιτσιρίκος

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.