# #

6 Σεπ 2012

Αφού η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους χρωστάμε, τότε γιατί δε ζητάει σεισάχθεια;       «Δεν τούς χρωστάμε, μας χρωστάνε», επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 05 Σεπτέμβρη 2012 και ώρα 11:00 π. μ. με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και μετά τη συνάντηση δήλωσε:


     «Έθεσα στον υπουργό οικονομικών τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει η Ελλάδα σήμερα απέναντι στην κρίση την οποία της επέβαλαν.
     Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα χρωστάει. Δεν δέχομαι ότι χρωστάμε, αντιθέτως μας χρωστάνε. Αφού όμως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους χρωστάμε, τότε γιατί δε ζητάει σεισάχθεια;
και αφού την αρνείται, τότε γιατί δε ζητάει βοήθεια έτσι ώστε να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται; 

Δηλαδή, να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ότι έγινε στη Γερμανία το 1953, οπότε και χρεοστάσιο της έγινε για σαράντα δύο χρόνια, αλλά και επιπλέον βοήθεια της δόθηκε στην οποία μάλιστα συμμετείχε και η Ελλάδα.

      Στη συνέχεια του ανέπτυξα ολόκληρο το θέμα της φοροδιαφυγής, με κύρια αιχμή τη φοροδιαφυγή των ξένων και τη διακίνηση του μαύρου χρήματος των δανειστών μας,   όπως π. χ. των χιλίων τριακοσίων ιδιοκτητών πολυτελών επαύλεων στην Πάρο καθώς και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

      Του τόνισα επίσης, ολόκληρο το θέμα της φοροεισπρακτικής μηχανής και των φοροαπαλλαγών, όπως και το θέμα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος των εξόδων του δημοσιονομικού τομέα.

      Του έθεσα επιπλέον το τεράστιο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία του.

      Τόνισα ακόμα ότι: 
δεν πρέπει η κυβέρνηση να λησμονάει ότι την κρίση δεν την προκάλεσε, δεν τη δημιούργησε και δεν την τροφοδοτεί ο Ελληνικός λαός. 
Συνεπώς, είναι ανεπίτρεπτο να κόβονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα από τον Ελληνικό λαό για να σωθούν οι τράπεζες, παρόλο που χρωστάνε στο Ελληνικό δημόσιο 552 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και παρόλο που έχουν ενισχυθεί έως τώρα με πολλά δισεκατομμύρια.» 

Του τόνισα επίσης ότι διαφωνώ ριζικά με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.
  
      Ο Υπουργός Οικονομικών αφού άκουσε προσεκτικά τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Μανόλη Γλέζο, στο θέμα της φοροδιαφυγής τον ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για την πάταξη του φαινομένου, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση και για τις δραστηριότητες για την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά τις ανέλεγκτες υποθέσεις.
Σχετικά με το θέμα της Σεισάχθειας και του Χρεοστασίου ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι διαφωνεί πλήρως με την τοποθέτηση του κυρίου Γλέζου και ενδεχόμενη κήρυξη χρεοστασίου από την μεριά της Ελλάδος θα την μετέτρεπε σε παρία του διεθνούς οικονομικού συστήματος.

Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση μέσα στο κοινοτικό πλαίσιο και το πλαίσιο της Ευρωζώνης. Τόνισε ότι οι κύριοι καταλυτικοί παράγοντες της μείωσης χρέους είναι η αύξηση του ΑΕΠ και η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.