# #

8 Σεπ 2012

Ο Σαμαράς και το νησί της Αμαρτίας...





Η είδηση είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα. 

Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου 300 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνοδεύομενοι από 5 Εισαγγελείς, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και υψηλόβαθμα στελέχη του υπ. Οικονομικών πετάνε με ειδικές πτήσεις τσάρτερ στην Μύκονο. 

Η ιδέα του Σαμαρά είναι απλή:

Ώσπου να μας απαντήσει η Ελβετία για τους λογαριασμούς των Ελλήνων φοροφυγάδων, κάτι που θα πάρει χρόνια, ας ξεκινήσουμε από δαύτους που έχουμε στα πόδια μας. 

Η πρωθυπουργική εντολή είναι να ξετιναχθούν οι αρμόδιες Πολεοδομίες Μυκόνου, Σύρου, Νάξου, οι Εφορίες, τα τοπικά αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας καθώς και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ. Θα ελεχθούν μία προς μία οι βίλες αλλά και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Θα εντοπισθούν σε συνεργασία με την Ιντερπολ όλες οι υπεράκτιες εταιρείες. Μάλιστα ο ίδιος ο Σαμαράς ζήτησε από τον Φούχτελ την τεχνογνωσία των Γερμανών για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων τσεκάροντας βίλες και οικόπεδα που έχουν στην κατοχή τους. 



Η Μύκονος στην οποία πριν λίγες μέρες υπέστη άγριο ξυλοδαρμό ο ιδιοκτήτης ενός από τα πιο δημοφιλή club, ο Κώστας Διαμαντούλης του «Κalua», και πέρασε τις διακοπές του ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος Τραγάκης θα μπορούσε επάξια να διεκδικήσει τον τίτλο του Χόλιγουντ της Διαφθοράς. Οι φάκελοι των σκανδάλων δεν θα χωρούσαν ούτε στα αρχεία του Τζούλιο Αντρεότι. 



ΤΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 



 Πριν ένα χρόνο μετά από έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και εργολάβων που είχαν αναλάβει την ανέγερση αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο φέρονται ότι λάδωσαν αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους της Πολεοδομίας προκειμένου να σώσουν τα παράνομα κτίσματά τους αφού η Πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι τα αυθαίρετα κτίσματα έχουν κατεδαφιστεί. Η «ταρίφα» πληρωνόταν συνήθως σε λογαριασμούς που διέθεταν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην Εμπορική Τράπεζα. 

Τα κυκλώματα που δρούσαν στο Νησί των Ανέμων είχαν ως πρωτοπαλίκαρα αστυνομικούς, υπαλλήλους πολεοδομίας και δήμων βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.
Η «ταρίφα» πληρωνόταν συνήθως σε λογαριασμούς που διέθεταν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην Εμπορική Τράπεζα. 

Στο φως η μαφία της Μυκόνου! 

Με εντολή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διέταξε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αιγαίου προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση που αφορά την εξαφάνιση προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις.

Ενώ από το περασμένο καλοκαίρι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Εφη Σάλμα σε βάρος του τέως διευθυντή και υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Σύρου, κατά του τέως διοικητή και υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και κατά του νομάρχη και του αντινομάρχη Κυκλάδων, η ανάκριση παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση.

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παρασιώπησης εγκλήματος, της υπεξαίρεσης από δημοτικούς υπαλλήλους, της πλαστογραφίας και υπεξαγωγής εγγράφων, της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και της νόθευσης εγγράφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου από τις αρχές του 2005 έως τα τέλη του 2009 δεν μερίμνησαν για τη σύνταξη καταλόγων για τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων σε Μύκονο, Σύρο και Κύθνο, ούτε απέστειλαν τα πρόστιμα για είσπραξη στις εφορίες που αντιστοιχούν στους τόπους κατοικίας των αυθαιρετούχων.

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων είχαν καταβάλει 15.000 - 20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές, αφού η Πολεοδομία θα βεβαίωνε ότι έχουν κατεδαφιστεί! 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το σύνολο των προστίμων που δεν εισπράχτηκαν ποτέ -με βασική δικαιολογία την άδεια εγκυμοσύνης μιας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου- αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ (!). 

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου περιουσιακής κατάστασης που διενέργησαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τα έτη 1997 - 2007, διαπιστώθηκε ότι: ο τέως προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σύρου διέθετε δεκαπέντε τραπεζικούς λογαριασμούς, ή ατομικούς ή κοινούς με τη σύζυγο και την κόρη του, στους οποίους είχαν κατατεθεί 684.000 ευρώ, όλα εκτός μισθοδοσίας. Παράλληλα, ο υποδιευθυντής της ίδιας υπηρεσίας διέθετε 26 τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς, κοινούς με τη σύζυγο, την κόρη του ή άλλα πρόσωπα) στους οποίους είχε κατατεθεί το διάστημα 1997 - 2006 το ποσό των 3.241.000 ευρώ, πάλι εκτός μισθοδοσίας. 

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, οι καταθέσεις αυτές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τη μισθοδοσία τους, ενώ τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. 



Ο ΧΛΙΔΑΤΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 






 Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, με μισθό 1.500 ευρώ, χτίζει βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις, ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του και υπογράφει από πάνω ως αναπληρωτής προϊστάμενος και την έκθεση που τον βρίσκει αθώο και καθαρό! 

Θα μπορούσε να είναι σενάριο κωμωδίας του Χόλιγουντ, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της διαλυμένης Δημόσιας Διοίκησης και της παρανομίας: ένας δημόσιος υπάλληλος όχι μόνο έχει την οικονομική δυνατότητα να χτίζει βίλες σε ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας, αλλά και την τυπική εξουσία να ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του. Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» είναι μία από αυτές που κάνουν τα στελέχη της τρόικας να τραβούν τα μαλλιά τους και να μιλούν, δικαίως, για ένα κράτος διαλυμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά. 



Στη Μύκονο, όπου τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, παρά την οικονομική κρίση, όργιο οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως από επιτήδειους που σπεύδουν να χτίσουν αυθαίρετες κατοικίες και στη συνέχεια να τις νομιμοποιήσουν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου περί αυθαιρέτων, δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα ούτε ένας στα δεκάδες γιαπιά που σηκώνονται μέρα μεσημέρι ή ακόμα και νύχτα. 



Ο κ. Σταύρος Μαντζιβής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους. Ο ίδιος ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ, αφού γι’ αυτό φροντίζει… η υπογραφή του. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο τοπογράφος μηχανικός είχε αποσπαστεί από την Πολεοδομία της Σύρου στο νεοσύστατο πολεοδομικό γραφείο της Μυκόνου τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να αναλάβει την οργάνωση και τη διεύθυνσή του. Η τοποθέτησή του συμπίπτει λοιπόν με την οικοδομική έκρηξη μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου σε περιοχές-φιλέτα, με κατοικίες να ανεγείρονται χωρίς άδεια από ιδιοκτήτες πρόθυμους να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα προκειμένου να τις εντάξουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος αφορά μόνο τις ήδη υπάρχουσες κατοικίες. 

Η υπό ανέγερση οικοδομή του κ. Μαντζιβή βρίσκεται σε ένα εκ των ειδυλλιακότερων σημείων του νησιού, στην περιοχή Αγιος Πατάπιος, μέσα σε οικόπεδο 9 στρεμμάτων και απαρτίζεται από δύο πολυτελείς κατοικίες εμβαδού 200 τ.μ. (στα χαρτιά τουλάχιστον) με θέα την παραλία στην Ανω Μερά. Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Κυκλάδων, καταφέρνει να πάρει την άδεια οικοδομής την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα που εξέπνεε η προθεσμία για την έκδοση αδειών με το παλαιότερο και πιο ευνοϊκό καθεστώς που επέτρεπε την ύπαρξη υπόγειων χώρων. Το εντυπωσιακό είναι ότι η σφραγίδα της οικοδομικής άδειάς του έφερε αρχικά εκπρόθεσμη ημερομηνία (9-9-2005), η οποία εν συνεχεία σβήστηκε πρόχειρα με στυλό για να αναγραφεί ακριβώς από κάτω η εμπρόθεσμη ημερομηνία (8-9-2005). Χάρη στη διαγραφή αυτή λοιπόν ο κ. Μαντζιβής έγινε εμπρόθεσμος.

Από εκείνη τη μέρα και μετά τέθηκε σε εφαρμογή το νέο Χωροταξικό που χώριζε τη Μύκονο σε ζώνες. Αν ίσχυε η πρώτη ημερομηνία, ο κ. Μαντζιβής δεν θα είχε δικαίωμα να χτίσει στη συγκεκριμένη περιοχή περισσότερα από 80 τ.μ. 

Η Αστυνομία εντοπίζει αυθαιρεσίες 

16/12/2011. Αδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου λαμβάνουν εντολή από τον διοικητή τους να ερευνήσουν καταγγελία για οικοδομικές αυθαιρεσίες στην υπό ανέγερση πολυτελή οικοδομή του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Μυκόνου. Πράγματι, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που συντάχθηκε από την ανακριτική υπάλληλο του Α.Τ. Μυκόνου, στις 17-12-2011 η Αστυνομία ζητά τη συνδρομή του Δήμου Μυκόνου και των αρμόδιων υπηρεσιών του για τη διενέργεια αυτοψίας στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία. 

«Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το ταχύτερο δυνατό, αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας σας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία σε οίκημα ιδιοκτησίας του Μαντζιβή Σταύρου (Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου) στην περιοχή Αγιος Πατάπιος», αναφέρεται στο περιεχόμενο του αιτήματος, ενώ παρακάτω εξηγούνται οι λόγοι: «Στο οποίο έχουν γίνει παράνομες οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα ξεμπάζωμα υπογείου χώρου της νότιας οικίας (εκ των δύο που βρίσκονται εντός του οικοπέδου) διαστάσεων 20 χ 8 χ 4 μέτρα περίπου, καθ’ υπέρβαση της υπ’ αριθμ.: 455/2005 οικοδομικής αδείας για ανέγερση δύο μονώροφων κατοικιών». 
Η Αστυνομία ζητά να της κοινοποιηθούν εγγράφως τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας αυτοψίας, ενώ ενημερώνει ταυτόχρονα με σήμα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου. 

Εκανε έλεγχο στον εαυτό του!







Αν και το αίτημα του Α.Τ. Μυκόνου για τη διενέργεια αυτοψίας στις βίλες του πολεοδόμου κατατέθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2011, με τη σημείωση να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, η Πολεδομία Μυκόνου, που διευθύνει ο ίδιος ο κ. Μαντζιβής, αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολυάσχολη. Οι υφιστάμενοι του πολεοδόμου βρίσκουν τελικά τον χρόνο να πραγματοποιήσουν την αυτοψία… τρεις μήνες (!) μετά, στις 5 Μαρτίου 2011.

Την έκθεση αυτοψίας διενεργούν οι δύο υπάλληλοι του κ. Μαντζιβή στο πολεοδομικό γραφείο της Μυκόνου, η πολιτικός μηχανικός κυρία Σταματούλα Καζακίδου και η πολιτικός μηχανικός κυρία Αλεξία Κοσμίδου. Στο έγγραφο που αποστέλλεται από την Πολεοδομία Μυκόνου προς το Α.Τ. Μυκόνου και κοινοποιείται στον Δήμο Μυκόνου με θέμα «Διενέργεια αυτοψίας στον Αγιο Πατάπιο Ν. Μυκόνου σε ιδιοκτησία Σταύρου Μαντζιβή», αναφέρεται ότι οι εργασίες μέχρι σήμερα γίνονται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της Πολεοδομίας Σύρου, δηλαδή ότι δεν εντόπισαν καμία αυθαιρεσία τρεις μήνες μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο υπό ανέγερση οίκημα του προϊσταμένου της Πολεοδομίας. Το έγγραφο για τον έλεγχο στο σπίτι του κ. Μαντζιβή υπογράφει ο… ίδιος ο κ. Μαντζιβής ως προϊστάμενος της Πολεοδομίας. Συμβαίνει δηλαδή το εκπληκτικό, ελεγχόμενος και ελεγκτής να είναι το ίδιο πρόσωπο! 

Οι δύο βίλες των 500.000 ευρώ με τα τζάκια

Ο κ. Σταύρος Μαντζιβής αγόρασε τις δύο εκτάσεις 4.240 τ.μ. και 4.642 τ.μ. στην περιοχή Αγιος Πατάπιος της Μυκόνου το 1999 αντί 13.122.000 δραχμών, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 19925/30-09-1999 συμβόλαιο αγοράς. Το σημείο-φιλέτο, όπου χτίζονται οι δύο κατοικίες, εξασφαλίζει ιδιωτικότητα στον ιδιοκτήτη τους δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ισχύον Χωροταξικό, η δόμηση στη συγκεκριμένη ζώνη (καφέ) θεωρείται πλέον σχεδόν αδύνατη ακόμα και για όσους έχουν βλέψεις να χτίσουν λιγότερα τετραγωνικά (μέχρι 80 τ.μ.).

Η θέα προς τη Χώρα της Μυκόνου, αλλά και προς το γαλάζιο της θάλασσας (βλέπει στην Ανω Μερά) είναι μοναδική. Οι κατοικίες είναι εξοπλισμένες με τζάκια προκειμένου να διευκολύνεται η διαμονή τον χειμώνα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αξία του συγκεκριμένου ακινήτου υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ. 

Το κοινό μυστικό της Μυκόνου

Μέσα από τον οικοδομικό οργασμό που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Νησί των Ανέμων, οι ντόπιοι κάνουν λόγο και για έναν άγνωστο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Μύκονο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων που ασχολούνται με την οικοδομή. Απίστευτες καταγγελίες λαμβάνουν χώρα, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, τα πάντα είναι ελεγχόμενα από τα μεγαλοσυμφέροντα των εργολάβων που δρουν υπό την ύποπτη ανοχή των αστυνομικών αρχών αλλά και την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Μυκόνου να αντιδράσουν με επαρκείς ελέγχους. «Ολοι ξέρουν στη Μύκονο πως αν θέλουν να χτίσουν αυθαίρετο πρέπει να περάσουν πρώτα από δύο πρόσωπα που καταπιάνονται με τις οικοδομές και είναι γνωστοί ως “Δημήτρης” και “Σάκης”. Αυτό είναι το κοινό μυστικό του νησιού», δηλώνει οργισμένος κάτοικος του νησιού. 



ΟΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 



Παράλληλα με τον μηχανισμό που είχε στηθεί στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου για την «εξαφάνιση» των χρεών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στον δήμο, ορισμένοι υπάλληλοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο, εισπράττοντας για λογαριασμό τους τα τέλη. 

Οπως προκύπτει από το πόρισμα της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, οι εν λόγω υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις, καταφέρνοντας έτσι να υπεξαιρέσουν περίπου 888.000 ευρώ. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά καταγγελία τεσσάρων ξενοδοχειακών εταιρειών (Διακόφτης Α. Ε., Αστέρας ΑΕΞΤΕ, Πέτασος ΑΕΞΤΕ και Δήλος ΑΕΞΤΕ), ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν τέλη τα οποία όμως είχαν ήδη καταβάλει. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, ασκήθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών υπαλλήλων -Α. Ρουσσάκης, Α. Αρτέμης, Κ. Κατσούδας- οι οποίοι, μεταξύ άλλων: 

- Εξαφάνισαν 49 διπλότυπα είσπραξης από το 2002 έως το 2009, ενώ αντικαστέστησαν ακόμα 41 για τα έτη 2008 και 2009. 

- Ενας εξ αυτών εξαργύρωσε επιταγή με την οποία είχαν πληρωθεί τέλη στον δήμο, χωρίς να την αποδώσει σε λογαριασμό του δήμου. 

- Ετερος των κατηγορουμένων βεβαίωσε ψευδώς ότι μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν είχε χρέη, προκειμένου να μη «φανεί» ότι τα χρήματα δεν είχαν αποδοθεί στον δήμο. 

- Ο ίδιος «εξαφάνισε» τους φακέλους εκμίσθωσης παραλιών των ετών 2002 - 2007, για να τους... επανεμφανίσει ένα μήνα αργότερα (πιθανότατα αφαιρώντας ενοχοποιητικά στοιχεία)! 

- Τύπωναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης, τα οποία έδιναν ως αποδείξεις στις επιχειρήσεις που εξοφλούσαν τις υποχρεώσεις τους. 

Μαζί με τους τρεις υπαλλήλους, ελαφρύτερες κατηγορίες αντιμετωπίζει και η αναπληρώτρια προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Κατερίνα Ζουγανέλη. Η εν λόγω υπάλληλος κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως για τις πράξεις των τριών υπαλλήλων, που περιήλθαν σε γνώση της. 

Αλλά και οι διευθυντές ή/και οι υπάλληλοι εννέα τραπεζών του νησιού, οι οποίοι εξόφλησαν επιταγές (με δικαιούχο τον Δήμο Μυκόνου) χωρίς αυτές να έχουν υπογραφεί και από τους δύο υπαλλήλους που είχαν οριστεί από τον δήμο ειδικά γι’ αυτήν την εργασία... 





Ο ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ 



Επειδή δεν είναι όλοι οι φίλοι του νησιού ΑΛ Καπόνε παραθέτουμε το άρθρο του Τάσου Μελετόπουλου για την Μύκονο που γνώρισε ο ίδιος και την εξέλιξή της μετά την επιδρομή των νεόπλουτων πειρατών. 



Θυμάμαι την Μύκονο από τότε που ήμουν παιδί και έπαιζα ξυπόλυτος μπάλα στην πλατεία της Αγίας Κυριακής όπου χρόνια αργότερα ο Ιταλός ζωγράφος Pierro Aversa άνοιξε μπαρ. Θυμάμαι τις «9 Μούσες» του Κ. Ζουγανέλη στον γιαλό, την παραλία του Άγιου Στέφανου που πήγαινα πεζός με τους φίλους μου για μπάνιο, τον φούρνο της Ζαχαρούλας απ όπου έτρωγα τραγανές φουσκωτές τυρόπιτες και ψωμί αχνιστό και τους ντόπιους Μυκονιάτες θυμάμαι, πάντα χαμογελαστούς, φορώντας τα μπλε τους ναυτικά καπέλα να καλωσορίζουν στο νησί τους τουρίστες. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν. Το μπαρ του Aversa έκλεισε, οι «9 Μούσες» και ο φούρνος της Ζαχαρούλας επίσης και οι περισσότεροι Μυκονιάτες έβγαλαν τα ναυτικά τους καπέλα, και αντί να καλωσορίζουν τους τουρίστες με ανοιχτή καρδιά όπως παλιά, «χαμογελούν» μ’ ένα πλάγιο γελάκι που θα ζήλευε ακόμη και ο Εμπενίζερ Σκρούτζ.
Επιχειρηματίες απ όλη την Ελλάδα τα τριάντα πέντε τελευταία χρόνια επένδυσαν χοντρά στο νησί των ανέμων – στο Eldorado του Αιγαίου, είτε αγοράζοντας είτε νοικιάζοντας με πανάκριβο αντίτιμο καταστήματα για να κάνουν την τύχη τους. Να πλουτίσουν. Το μεγάλο πάρτι άρχισε στο τέλος της δεκαετίας του εβδομήντα. Από τότε αρκετοί Μυκονιάτες έπαψαν να ασχολούνται με το τι είναι νόμιμο κι άρχισαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε ότι τους προσέφερε επιπλέον πλούτο. 

Έκαναν ότι δεν έβλεπαν την διακίνηση ναρκωτικών -γνωστές υποθέσεις που απασχόλησαν τα Μ.Μ.Ε. τα τελευταία τριάντα χρόνια- η οποία συνόδευε την νυκτερινή ζωή, πολλαπλασιάζοντας κάθε επόμενη σαιζόν τα παράνομα κέντρα διασκέδασης και μπαρ που φύτρωναν στα στενά της πόλης και στις παραλίες αυξάνοντας τα κέρδη από τον «αέρα» και τις τιμές των ακινήτων τους. 


Η ντόπια εφορία δεν έκανε αποτελεσματικούς φορολογικούς ελέγχους στα κάθε λογής καταστήματα επιτρέποντας επί δεκαετίες στους επιχειρηματίες να καρπούνται υπέρογκα παράνομα έσοδα από διαφυγή του Φ.Π.Α. με σκοπό την επιχειρηματική ανάπτυξη του νησιού. 


Η αστυνομία και το τοπικό Ι.Κ.Α. έδειξαν ανοχή στους χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς εργαζόμενους, κυρίως Αλβανικής καταγωγής, 8000 περίπου τον αριθμό, που αρκετοί από αυτούς δεν ήταν ασφαλισμένοι και που έκτισαν και κτίζουν ως και σήμερα, παράνομες βίλες για εύπορους Έλληνες προς όφελος των ντόπιων οικοπεδούχων και την τουριστική ανάπτυξη. 


Το όργιο των παράνομων αυθαιρέτων κατέκλισε μοναδικούς λοφίσκους όπου υπήρχαν βράχοι σαν μοντέρνα γλυπτά, πανέμορφους αιγιαλούς και αμμουδιές και πεδιάδες του νησιού, αυθαίρετα τα οποία η ντόπια πολεοδομία, με ισχυρούς συμμάχους τους προϊσταμένους της στην πολεοδομία της Σύρου, νομιμοποιούσαν, σβήνοντας ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες πολεοδομικές παραβάσεις με αντάλλαγμα ποιος ξέρει πόσα και τι είδους πλούσια «δωράκια».
Όλα αυτά είναι γνωστά από τα Μ.Μ.Ε. Όπως είναι γνωστό ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος της Μυκόνου εξαφανίστηκε αιφνιδίως αφού παραιτήθηκε άρον – άρον λόγω ενός ακόμη ανεξιχνίαστου «οικονομικού σκανδάλου» για το οποίο βέβαια κανείς δεν έμαθε λεπτομέρειες. 


Το παράνομο και κερδοφόρο πάρτι ακόμη καλά κρατεί με την ανοχή της αστυνομίας που επιτρέπει ως και σήμερα σε δεκάδες κέντρα διασκέδασης που έχουν άδεια καφετέριας, να «βαράνε» με τα ηχεία τους ανελέητα την γύρω περιοχή τους ως τα ξημερώματα δίχως την παραμικρή ενόχληση από τις υπηρεσίες του Δήμου και της αστυνομίας. Σε συνομιλία μεταξύ καταστηματαρχών που άθελά μου άκουσα, ενώ έπινα μια φρέσκια πορτοκαλάδα σε παραλιακό καφενείο, (όπου μου έκοψαν απόδειξη για τρία ευρώ ενώ είχα κάνει λογαριασμό 7,5 ευρώ) αναρωτιόντουσαν αν θα καταφέρουν στην σεζόν που μπαίνει να βγάλουν τα υπέρογκα έξοδα- τον «αέρα» και το πανάκριβο νοίκι που τους χρεώνουν οι ντόπιοι ιδιοκτήτες.
Οι Μυκονιάτες που πολλοί από αυτούς έκαναν μεγάλη περιουσία, κάνουν ότι μπορούν για να συνεχίσει να αποδίδει τεράστια ποσά το παράνομο κέρδος. Αν δεν υπάρξει κάποια υγιής δύναμη να φρενάρει την όρεξή τους θα συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια, μήπως και κρατηθεί ζωντανό το τρικούβερτο πάρτι που γέμισε και εξακολουθεί να γεμίζει τις τσέπες τους με μαύρο ρευστό. Το πάρτι πρέπει όμως να τελειώσει - όπως πρέπει να τελειώνει και το πάρτι στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός και αν εμείς, οι φορολογούμενοι πολίτες της χώρας, επιθυμούμε να συντηρούμε τον παράνομο πλουτισμό των λίγων Μυκονιατών και απανταχού Ελλήνων, πληρώνοντας τις υποχρεώσεις που δεν αποδίδουν προς το Δημόσιο με απανωτές άδικες δικές μας έκτακτες εισφορές.
Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή διάθεση.
Εσείς;
Υ.Γ. Υπάρχουν βέβαια πολλοί Μυκονιάτες και Αθηναίοι (πού μετέφεραν μέχρι και τα εκλογικά τους δικαιώματα στη Μύκονο για να μπορέσουν να υπερασπιστούν επί τόπου το αγαπημένο τους νησί ) που αντιστάθηκαν στην κερδοφόρα κατηφόρα, που γνωρίζουν πολλά για τα πάμπολλα θαμμένα σκάνδαλα και τις κάθε λογής παρανομίες – αλλά σιωπούν και στεναχωριούνται και αντιστέκονται.
Ο Σαμαράς λοιπόν δείχνει αποφασισμένος να βάλει τέλος στην μεγάλη συμμορία των φοροφυγάδων ξεκινώντας από την Μύκονο, όπου μπορεί πολύ έυκολα να εντοπίσει τους χιλιάδες συμπολίτες μας με τις βίλες που δηλώνουν εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο.


πηγη

1 σχόλιο:

  1. Μιλάνε ολοι ,μιλάνε και οι κώλοι,μιλάει και ο...μελετόπουλος..χαχα
    Τώρα που γέρασε και έγινε σαν σουρωμένη γριά, θυμήθηκε την ηθική.
    οι Μυκονιάτες που οτι εχουν το απόκτησαν με τον κόπο τους τον πείραξαν και τάχατες δεν έχουν ηθική ή αφήνουν τα ναρκωτικά, που κυκλοφορουν ελεύθερα και στο μικρότερο χωριό της Ελλάδας .
    Λησμονεί οτι ο ίδιος εχει συληφθεί για Ναρκωτικά και οτι την disco του στην Αθήνα την ειχε για διακίνηση.
    Λησμονεί οτι το σπίτι του στη Μύκονο το είχε δώσει για disco, και τα ναρκωτικά πήγαιναν σύννεφο.
    Τον ενόχλησε βέβαια το γειτονικό Pierros και στο τέλος το έκλεισε .
    Δεν τον ενοχλεί ομως καθόλου που την μοναδική παρθένα παραλία της Μυκόνου την ΜΥΡΣΊΝΗ την μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο καίγοντας , ξεριζώνοντας, σπάζοντας βράχια, ανοίγοντας δρόμους και μπαζώνοντας το ρεμα για να φτιαξουν τις παράνομες βίλλες τους.
    Ψεύδεσαι ..κύριε Μελετόπουλε ,δεν νοσταλγείς ούτε κλαίς για την παλιά Μύκονο, κλαίς επειδή οι Μυκονιάτες ξύπνησαν και δεν υπάρχουν πια οι Ζαχαρούλες για να τις κορουδεύετε και να σας προσκηνούν οι φτωχοί της παλιάς εποχής... κάθε καλοκαίρι που ερχόσαστε απο το Κολωνάκι.
    Σας έμεινε όμως κάτι απο την Μύκονο..
    Η παλιά πατρική περιουσία για να την ξεκοκαλίζετε ενοικιάζοντας την σε κάθε τυχάρπαστο για να ζήσετε, μιάς και στην ζωή σας δεν κάνατε τίποτα εκτός απο την κόκκα... κόλα .
    Επίσης σας έμεινε και κατι άλλο , η ζήλια σας που οι φτωχοί δούλεψαν και δεν ειναι πια φτωχοί , ούτε πωλούν ναρκωτικά, όπως εσάς τους πρώτους διδάξαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.