# #

19 Ιαν 2012

Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανένα σπίτι!



Δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν τη μάχη ενάντια στη διακοπή ηλεκτροδότησης

ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
«Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα». «Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας».

Ετσι απάντησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών στην έκδοση ενταλμάτων της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

 Από την προηγούμενη βδομάδα ο εκβιασμός «ή πληρώνεις το χαράτσι, ή μένεις χωρίς ρεύμα» εντάθηκε.

 Κάνοντας πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν» εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι διαδήλωσαν, χτες, από τα ξημερώματα, έξω από γραφεία της ΔΕΗ σε Αθήνα,ΠειραιάΕλευσίναΠεριστέριΝέα ΙωνίαΠαλαιό Φάληρο και Μεσόγεια, ξεκαθαρίζοντας:


 Μην τολμήσει κανείς να κόψει το ρεύμα σε κανένα σπίτι!

Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Λαϊκές Επιτροπές της Αθήνας κάλεσαν από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδόΑριστείδου το λαό της περιοχής να αντισταθεί. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον Ν. Τσιρλή, βοηθό Διεύθυνσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει δοθεί εντολή για να ξεκινήσουν οι διακοπές του ρεύματος.

 Η αντιπροσωπεία απάντησε στους ανθρώπους της Διεύθυνσης ότι και οι ίδιοι έχουν ευθύνες και δεν μπορούν να το «παίζουν» ουδέτεροι απέναντι στη μάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα και στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».

ΔΕΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
Λαϊκές Επιτροπές από όλους τους δήμους του Πειραιάκαι συνδικάτα έκαναν μαζική παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, από όπου εκτελούνται οι εντολές για διακοπές ρεύματος σε όλη την πειραιώτικη περιφέρεια.


 Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών του υποκαταστήματος, «από εδώ και μπρος, λόγω του χαρατσιού, θα έρχονται 200 - 300 εντολές για διακοπή ρεύματος την ημέρα».

 Ωστόσο, αυτό που εκφράστηκε από συνδικαλιστές και εργαζόμενους είναι η πρόθεση να συμμετέχουν στον αγώνα των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Συγκέντρωση έγινε και έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ελευσίνα. Οι συγκεντρωμένοι μιλούσαν με ανθρώπους που πήγαιναν εκεί για πληρωμή λογαριασμού, είτε για διακανονισμό.

 Ακόμη και σε έναν συνταξιούχο με 80% αναπηρία είχε πάει το χαράτσι, ενώ ένας απλήρωτος για 2 - 3 μήνες εργαζόμενος ρωτούσε πώς μπορεί να πληρώσει μόνο για το ρεύμα. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής παρέμειναν στο χώρο μέχρι το μεσημέρι.
Στη ΔΕΗ του Παλαιού Φαλήρου, αντιπροσωπεία των Λαϊκών Επιτροπών και μαζικών φορέων της Καλλιθέας και του Αγίου Δημητρίου συναντήθηκε με τον διευθυντή, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι δε θα προχωρήσει στις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κινητοποίηση έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή της Μεσσαράς στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στις Μοίρες, μετά από κάλεσμα της τοπικής επιτροπής του ΠΑΜΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έφυγε από τις ουρές των ταμείων και πλήρωσε μόνο το ρεύμα στα μηχανήματα εξόφλησης λογαριασμών.





 Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο των Μοιρών και παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANK, επειδή υπάλληλοί της δεν επέτρεπαν στον κόσμο να πληρώσει μέσω του μηχανήματός της το ρεύμα χωρίς το χαράτσι. Οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου και Επιτροπές Αγώνα, από νωρίς «όργωσαν» τις γειτονιές ενημερώνοντας τον κόσμο.

Στα Γιάννενα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών συγκεντρώθηκαν από εργατικές - λαϊκές οικογένειες λογαριασμοί που πληρώθηκαν χωρίς το χαράτσι και παραδόθηκαν στη ΔΕΗ.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Πώς μπορούμε να πληρώσουμε μόνο το Λογαριασμό χωρίς το χαράτσι; Πού είναι αυτά τα μηχανήματα; Βοήθεια παιδιά...
    Λαρισαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ( ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΛΠ) ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.