# #

20 Ιαν 2012

Ιερά Μονή με 2.000.000€ καθαρό εισόδημα!!!


Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται πως η Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος δήλωσε για το 2011 καθαρά εισοδήματα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ....

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, που είχε ζητήσει ενημέρωση για το εάν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ιεράς Μονής και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί, για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.

Με το έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι "από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ".

Επίσης, όπως είπε, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.