# #

21 Ιαν 2012

ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν... ανθενωτικά




Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως έχουν βρεθεί ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά από το επίμονο ενωτικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ:

 Ενδεικτικό είναι ότι και τα δύο κόμματα αντέδρασαν στη χθεσινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας τον, για τον... κεντροαριστερό αριστερισμό του!

 Συγκεκριμένα ο Μ. Μαΐλης από το ΚΚΕ κατηγόρησε την ηγεσία του “ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ” ότι χρησιμοποιεί “προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.” αναφερόμενος στις προτάσεις για χτύπημα της φοροδιαφυγής και αναδιανομή του πλούτου(!) και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ως λύση την “κεντροαριστερή κυβέρνηση”.

Από τη μεριά της, η Δημοκρατική Αριστερά είδε “απρόκλητη επίθεση του Αλ. Τσίπρα” εναντίον της και συνέχισε:

 “Τώρα πια δεν του αρκούν οι επαναλαμβανόμενες ψευδώνυμες και υποκριτικές αναφορές στη δήθεν ενότητα της αριστεράς, που όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει δεν μπορεί να υπάρξει με επιστροφή στο παρελθόν και τον αριστερισμό”.

Σημειώνουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του είπε ότι “χρειάζεται πανεθνική συσπείρωση σε ένα ευρύ μέτωπο υπεράσπισης της κοινωνίας” και συνέχισε αναφερόμενος στην άρνηση συμπόρευσης από ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ.

 Αναλυτικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
 “Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Και την Αλ. Παπαρήγα που λέει ότι η αριστερά, αν κυβερνήσει, δεν θα σώσει τη χώρα. Τότε γιατί να κατεβαίνει το ΚΚΕ και να διεκδικεί την ψήφο του λαού, άμα δεν θα σώσει τη χώρα;

Και τον Φ. Κουβέλη ο οποίος επί 36 χρόνια βρέθηκε και αγωνίστηκε στον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς -ως σημαντικό στέλεχος- και σήμερα λέει 'δεν μπορώ να κάτσω στην ίδια καρέκλα με τον κ. Τσίπρα και τους πρώην συντρόφους μου, αλλά μπορώ να κάθομαι στη διπλανή θέση με τον κ. Σημίτη και να διεκδικώ συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές'. 
Με ποιο ΠΑΣΟΚ; Με αυτό που καταρρέει και έχει τεράστια ευθύνη για τη διάλυση της χώρας και που τα στελέχη του φεύγουν από εκεί για να έρθουν να συναντήσουν την αριστερά;”.
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση με πρωτοβουλία της Ενωτικής Κίνησης

Εξίσου ενδεικτική της στάσης των δύο κομμάτων είναι και η άρνησή τους να συμμετέχουν επί της ουσίας στο κάλεσμα για συζήτηση που απηύθυνε η Ενωτική Κίνηση, η πολιτική κίνηση που έχουν ιδρύσει στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους οι Παν. Κουρουμπλής, Ν. Κοτζιάς, Δημ. Τσουκαλάς, Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς κ.ά. 

Η συνάντηση για τη διερεύνηση κοινών πρωτοβουλιών και συνεργασίας όσων δυνάμεων αντιστρατεύονται την πολιτική του Μνημονίου από αντινεοφιλελεύθερη σκοπιά πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του ανεξάρτητου βουλευτή:

 Το μεν ΚΚΕ, όπως αναμενόταν άλλωστε, δεν προσήλθε καν, ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς πήγαν απλώς για να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα ξαναπάνε.

Δ.Σφ.


απο δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.