# #

19 Ιαν 2012

Τον Μάρτιο τα... σπουδαία, αλλα καλυτερα , ετοιμαστειτε απο τωρα σιγα-σιγα !!!thumb

Τον περασμένο Σεπτέμβρη αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης σε «εμπιστευτική» συζήτηση έλεγε ότι σύμφωνα με σενάριο εργασίας που υπάρχει στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, το νέο της νόμισμα θα ισούται με περισσότερα από 1500 ....
 Τότε, οι εν λόγω πληροφορίες εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν από το «Π» ως σκόπιμη κινδυνολογία, για να ενισχυθεί ο φόβος και η υποταγή της  ελληνικής κοινωνίας σε μια πολιτική παραμονής της χώρας στο ευρώ, με κάθε κόστος.
Τις περασμένες μέρες ωστόσο, αυτή η αναλογία «δραχμής» - ευρώ εμφανίστηκε στη δημοσιότητα και μάλιστα, όχι από ελληνικά μέσα.
 Στα εν λόγω δημοσιεύματα γίνεται λόγος για αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, οι οποίοι θεωρούν δεδομένη όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.
 Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο δημοσίευμα των Sunday Times αναφέρεται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο.
Οι Sunday Times στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες ...
10 εβδομάδες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ. Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου".
Ανατριχιαστικό είναι το σενάριο που δημοσιεύει εξειδικευμένη ιστοσελίδα οι αναλυτές της οποίας υποστηρίζουν ότι:"Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1530 δραχμές ανά ευρώ". Η εν λόγω εκτίμηση βασίζεται, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα σε ανάλυση μεγάλου οίκου.
Πρόκειται περί κινδυνολογίας για ακόμη μεγαλύτερη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις απαιτήσεις των πιστωτών; Ή μήπως η  πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη έχει ανοίξει διάπλατα; Ο Μάρτης είναι κοντά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.