# #

18 Μαΐ 2011

Επεισόδιο με "χρώμα" Ιμίων στο Αγαθονήσι - Βίντεο


Image

Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο τουρκικό νησί όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν.
Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί. Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας...
ο υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι  «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δουλέμποροι επέλεγαν "εντελώς τυχαία" τα δύο αυτά νησιά για να αποβιβάζουν τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών πιέζοντας απελπιστικά τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος κάποια στιγμή είχε φτάσει στα όρια του.  
Το γεγονός αυτό, δηλαδή της απόπειρας αποβίβασης του Τούρκου υποψήφιου Βουλευτή, έρχεται να δέσει με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα για τις αληθινές προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια» (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631367).
Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν.  Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές. 
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που προπαγανδίζουν και προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία ειδικότερα δε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Αν. Αιγαίου που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι ξαφνικά ξέχασαν τον μακροχρόνιο επεκτατικό γεωπολιτικό τους σχεδιασμό και αποφάσισαν να συμπεριφερθούν ως μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

 defencenet.gr 

2 σχόλια:

  1. Οι τουρκοι παντα ζητανε 100 για να κερδισουν 1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι ικανος να τα δωσει ΟΛΑ...και τα 100!
    Εχουμε ισως τη χειροτερη διπλωματια στην ευρυτερη περιοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.