# #

20 Μαΐ 2011

Το ανέκδοτο του Σαμαρά
Τον είχαμε αδικήσει τον αρχηγό της ΝΔ. Τουλάχιστον στα ανέκδοτα τα πάει καλά. Το τελευταίο που είπε ήταν αυτό με την ύπαρξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Και ο άτιμος δεν έμεινε εκεί. Αποφασισμένος να μας κάνει να σκάσουμε από τα γέλια συνέχισε λέγοντας ότι στην Ελλάδα λειτουργεί το κοινοβούλιο.

Η γυναίκα του Νταλάρα μας αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τι είναι υπουργός. Ας την βοηθήσουμε την γυναίκα.

Υπουργός είναι αυτός ο υπάλληλος που παίρνει τα έγγραφα από τον τελευταίο όροφο του υπουργείου όπου έχουν εγκατασταθεί οι τροϊκανοί και τα μεταφέρει στους υπόλοιπους ορόφους για να υλοποιήσουν τις εντολές οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Ενίοτε κάνει και τις εξωτερικές εργασίες.

Η διαφορά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους είναι ότι αμείβεται με προκλητικά μεγαλύτερο μισθό, έχει προσωπικό οδηγό και άσυλο...

Το χρέος μας δεν είναι διαχειρίσιμο μας λένε. Και μετά θα ανακαλύψουμε την Αμερική.

Συναίνεση ζητάει η τρόικα. Δηλαδή τι άλλο να κάνει ο Σαμαράς για να τους πείσει ότι θα συνεχίσει το έργο του Γιωργάκη όταν αυτός θα φύγει νύχτα;

Έχει δεσμευτεί ότι θα τιμήσει όλες τις υπογραφές της κυβέρνησης Γιωργάκη. Δηλαδή ότι καταστροφικό έχει γίνει μέχρι τώρα θα συνεχίσει να υπάρχει. Επίσης αν υπογράψει ο Γιωργάκης και Μνημόνιο 2 πάλι ο Αντωνάκης θα τιμήσει τις υπογραφές.

Επίσης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο Αντωνάκης είναι πιο ένθερμος και από τον Παπακωνσταντίνου.

Προσχηματικά παριστάνει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, μόνο και μόνο για να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση καταστροφής.

Πως αλλιώς θα επιβιώσει ο δικομματισμός;

Αυτό μάλλον δεν έχουν καταλάβει στην τρόικα. Ότι είναι απαραίτητο να παριστάνει τον διαφωνούντα (σε ελάχιστες κυβερνητικές επιλογές) ο Αντωνάκης ώστε όταν καεί το χαρτί του Γιωργάκη να υπάρχει συνεχιστής.

Εκτός και αν σκέφτονται ότι έτσι ηλίθια που λειτουργούν οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα το να βάλεις τα δύο κόμματα να συνυπογράψουν εγκλωβίζεις τα πρόβατα.

Οπότε ή δεν θα ψηφίσουν ή θα τους είναι αδιάφορο αν ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Βασίζονται στην οπαδική λογική μας, στον εγκλωβισμό μας στα δύο κόμματα που έχουν καταστρέψει την χώρα, στην ανύπαρκτη πολιτική μας παιδεία.
Η Μέρκελ θέλει να κόψει μισθούς, συντάξεις, διακοπές, αργίες για να μας κάνει την χάρη να μας δανείσει χρήματα ώστε να μπορέσουμε να της πληρώσουμε τους τόκους από προηγούμενα δάνεια.

Το έχω ξαναπεί. Μην μας βασανίζουν έτσι. Ας γίνει μια και έξω….
Να δουλεύουμε 18 ώρες ημερησίως εφτά μέρες την εβδομάδα, να πληρωνόμαστε με μια φέτα ψωμί βουτηγμένη στα αποφάγια της σαλάτας του εργοδότη, και να βγαίνουμε στην σύνταξη όταν φτάνουμε στην ηλικία που θα πεθάνει ο Μητσοτάκης.

Εξάλλου σε
λίγο πόσοι εργαζόμενοι άνθρωποι θα έχουν απομείνει;

Πάντως σαν πολύ φαίνεται να βιάζονται για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας. Τι φοβούνται; Ότι μετά την πτώχευση δεν θα μπορέσουν να μας τα πάρουν;

Να δεις που όταν μετά από δεκαετίες θα μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές θα τρέχουμε σε κέντρα αποτοξίνωσης. Θα μας λείπουν οι δόσεις…

Ναι ρε, είμαι προβοκάτορας. Πληρωμένος ανθέλληνας. Το παραδέχομαι. Η αλήθεια είναι ότι με την σοφή καθοδήγηση του Γιωργάκη και της τρόικας θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2011.

Επίσης την ίδια περίοδο θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Και αφού περάσουμε αυτό το λούκι, το 2012 (άντε το 2013) όλα θα πηγαίνουν μια χαρά.

Να μην σου πω ότι θα επιστρέψουμε στην προ μνημονίου εποχή. Με τον μισθό των 700 ευρώ, τις οριακές μας αυξήσεις στον μισθό (έστω ελάχιστα πάνω από τον πληθωρισμό), στις συντάξεις που θα μας φτάνουν για 20 μέρες (αντί για 8 μέρες που φτάνουν τώρα), στα δώρα μας κλπ…

Σκέψου πόσο σκατά είμαστε που αναπολούμε τα σκατά που ήμασταν πριν 1,5 χρόνο…

Και τώρα που το σκέφτομαι. Αν ο Γιωργάκης έχει καταφέρει τέτοια μεγάλη καταστροφή σε 1,5 χρόνο, φαντάσου τι θα γίνει αν εξαντλήσει και την τετραετία.

Δεν θα τα καταφέρει λες; Αντε βρε. Να γίνουν εκλογές να μας σώσει ο Αντωνάκης….

Θεωρητικό ερώτημα. Γίνονται εκλογές και κερδίζει ο Ζάππειο 2. Και του λέει η τρόικα: Ή συνεχίζεις να ασκείς την ίδια πολιτική με τον Γιωργάκη ή δεν έχει δάνειο. Τι θα κάνει ο Αντωνάκης;

Εθνική συναίνεση;

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.