# #

19 Μαΐ 2011

ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ??? (Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΕΝΟΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ)








Δε χρειαζεται γκαλοπ για να δεις ποια θα ειναι η απαντηση της συντριπτικης πλειοψηφιας των Ελληνων σε αυτη την ερωτηση. Καποιοι θα βρεθουν βεβαια να απαντησουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ.

Μα, η συντριπτικη πλειοψηφια θα απαντησει ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.

Μετρησε και μενα μεσα σε αυτους.

Βαλε καποιον με ενα μαρκουτσι στο στομα να με ρωτησει εκβιαστικα κ γρηγορα, και η πρωτη απαντηση που θα μου ερθει στο μυαλο ειναι ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.
Η σημαια μας. Η πατριδα μας. Ο τοπος που γεννηθηκαμε. Οι κοινες μας μνημες, παραδοσεις, ηθη κ εθιμα. Εκει οπου μπουσουλησαμε, εκει οπου καναμε τα πρωτα μας βηματα. Η γλωσσα μας.
Το παρελθον μας. Οι μυθοι και οι αληθειες πανω στις οποιες δομησαμε ενα κομματι της συνειδησης και της ψυχης μας.

Ολα αυτα που απειλουνται, απο τους τοκογλυφους. Τις αγορες. Τις τροικες.

Δε βρισκω τιποτα κακο στο να αγαπας τη πατριδα σου. Προφανως, βρισκω πολλα κακα στο να τη μισεις.
Ισως το ακομα χειροτερο απο το να τη μισεις ομως ειναι να την αγαπας υπερβολικα, δηλαδη να νομιζεις οτι την αγαπας. Κ αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ ενος πατριωτη κ ενος εθνικιστη.
Ο πατριωτης αγαπα τη πατριδα του και τη νοιαζεται. Την αγαπα, με τα καλα κ τα κακα της,
με τις ομορφες και τις ασχημες στιγμες στην Ιστορια της, προθυμος να δει ξεκαθαρα οτι τη πατριδα του την αποτελουν ανθρωποι, και ακριβως επειδη ειναι ανθρωποι, κανουν και λαθη.
Ο εθνικιστης... νομιζει οτι αγαπα υπερβολικα τη πατριδα του. Εξιδανικευει τη πατριδα του κ φαντασιωνεται την υπεροχη της αναμεσα σε ολες τις πατριδες του κοσμου.
Αυτες οι φαντασιωσεις μεγαλειου δεν εχουν σχεση με τις προσωπικες φαντασιωσεις μεγαλειου ενος πχ παρανοικου, καποιου δηλαδη που την εχει δει Θεος.
Αυτες οι φαντασιωσεις ειναι η απελπισμενη προσπαθεια καποιου να πιαστει απο το μεγαλειο της χωρας του, να πιαστει απο οπουδηποτε ,προκειμενου να αποφυγει τη σκληρη πραγματικοτητα.
Και η σκληρη πραγματικοτητα ειναι η δικια του μηδαμινοτητα.
Δε χαρακτηριζω τον εθνικιστη ουτε μηδαμινο ουτε τιποτενιο.
Ο ιδιος ειναι αυτος που πιστευει για τον εαυτο του αυτα τα πραγματα.
Κ αγκιστρωνεται σε ενα φαντασιακο συνανηκειν, για να νιωσει καποιος.
Αρπαζεται απο τη δοξα των προγονων του, ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε, ο απογονος του Πλατωνα.

Ο Αντλερ εχει πει οτι αυτο που ονομαζουμε συμπλεγμα ανωτεροτητας ειναι κατ'ουσιαν συμπλεγμα κατωτεροτητας. Αυτος που δηλωνει παντα ανωτερος, νιωθει ουσιαστικα κατωτερος. Οι επιδειξεις ανωτεροτητας του δεν ειναι παρα η απελπισια του να πεισει τους αλλους οτι "μετραει".
Τους αλλους μπορει να τους πεισει, τον εαυτο του, αποκλειεται.
(Εξαιρουνται εδω οι βαρια ψυχοπαθολογικες περιπτωσεις πχ των παρανοικων, οι παρανοικοι αδυνατουν να δουν τους αλλους ως ανθρωπους με σαρκα κ οστα, παρα μονο ως αντικειμενα τους)

Κατα καποιο τροπο, οσα λεει ο Αντλερ, δικαιωνονται απο τους εθνικιστες.
Νιωθω ενα μηδενικο, διχως αυταξια, για αυτο θα αντλησω δανεικη αξια απο τον Πλατωνα και τον Καραισκακη.
Μα η δανεικη αξια ειναι η αξια ενος αλλου. Η συνειδηση σου μπορει να φαινεται ευχαριστημενη,
ομως κατα βαθος μεσα σου, το υποσυνειδητο σου σε κανει να βιωνεις τη τραγικη αληθεια (σου).

Τα παραπανω δεν ισχυουν για τους πατριωτες. Ωραιο και ορθο ειναι να αγαπας τη πατριδα σου.
Τη πατριδα τη περιεγραψα λιγο πιο πανω, η τουλαχιστον, το προσπαθησα.
Ειμαστε σιγουροι ομως πως ολα αυτα που χαρακτηριζουμε ως πατριδα, ειναι πατριδα στα αληθεια;
Ο συνανθρωπος μας ειναι η πατριδα μας.

Αυτος που πινει το αιμα μας, ειναι αραγε κ αυτος πατριδα μας;
Ο πολιτικος που εκλεψε τη πατριδα, ειναι κομματι της πατριδας μας;
Ο εχθρος της πατριδας μας, αυτος που τη βουλιαξε και τωρα τη παραδιδει στη Διεθνη Τοκογλυφια,
ειναι κομματι της πατριδας μας;
Αυτος που εγκληματει, πχ ενας ληστης η ενας δολοφονος,
ναι, ειναι κομματι της πατριδας μας. Ενα σαθρο κομματι, ενα κομματι βιαιο κ επικινδυνο για τους αλλους, ομως παραμενει κομματι αυτης της πατριδας. Καθε πατριδα εχει αρρωστα κομματια,
οποιος φαντασιωνεται μια πατριδα με αποκλειστικα υγη μελη, ειναι λατρης της ευγονικης και λοιπων φασιστικων φαντασιωσεων, ακομα κ αν δε το ξερει.
Ο εγκληματιας λοιπον, μπορει να βλαπτει τους συνανθρωπους του, αλλα δε βλαπτει τη πατριδα.
Δε βλαπτει την εδαφικη ακεραιοτητα της, την αυτονομια της, ουτε και την εθνικη κυριαρχια.
Κομματι σου ειμαι, κοινωνια, και σου μοιαζω.
Στον παραμορφωτικο καθρεπτη της πραγματικοτητας, ο εγκληματιας δεν ειναι παρα καποιος που καταφεραμε να μη γινουμε,το κομματι του εαυτου μας που αποφυγαμε.

Ομως αυτος ο εγκληματιας, δεν εχει καμια σχεση με τον πολιτικο του δικομματισμου.
Δεν εχει καμια σχεση ουτε με τον δημοσιογραφο-παπαγαλακι αυτου του σαθρου δικομματισμου.
Το μελλον που ετοιμαζεται για τη πατριδα μας, ενα μελλον σκλαβιας κ εξοντωσης των πολλων προς οφελος των πολυεθνικων, των αγορων, των τοκογλυφων και του Ξενου-Ντοπιου Κεφαλαιου,
η Κινεζοποιηση δηλαδη,
ολα αυτα ειναι αποτελεσμα των πολιτικων του δικομματισμου.
Ειναι η δεν ειναι εχθροι της Πατριδας;

Και μιας που μιλησαμε για ντοπιο-ξενο Κεφαλαιο,
υπαρχει κανεις που να θεωρει οτι το Ντοπιο-Ξενο Κεφαλαιο ΔΕΝ ειναι εχθρος της Πατριδας;

Διαβαζω μια φρικτη ειδηση
εδω
"Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» τα βγάζει σε πλειστηριασμό!
Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.
Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτού διώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, «καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν»."







Καταλαβαινετε τη Φρικη;

Η WIND ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ 800 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Κ αντι να τιναχτει το συμπαν στον αερα, δε κουνιεται φυλλο.
Πουθενα η ειδηση, πουθενα οι αντιδρασεις. Μια χωρα αγανακτισμενη για τους λαθρομεταναστες, μια χωρα οπου συμφωνα με γκαλοπ κυριακατικης εφημεριδας, το 46,7% συμφωνει/μαλλον συμφωνει με τις ενεργειες αυτοδικιας απο ομαδες πολιτων στο κεντρο της αθηνας
(Δηλαδη, με το κυνηγητο αλλοδαπων απο χρυσαυγιτες),
δεν παιρνει χαμπαρι ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος της πατριδας. Πιθανως να ακουνε αυτη την ειδηση κ να παραμενουν ασυγκινητοι.
Καποιοι πολυεθνικοι βρυκολακες παιρνουν το σπιτι ενος ανθρωπου, αλλα δε τρεχει τιποτα. Ουτε πορειες απο αγαναχτισμενους πολιτες, ουτε διαδηλωσεις, ουτε τιποτα, δεν ιδρωνει το αυτι κανενος.
Και αγνοει επιδεικτικα το γεγονος πως τα επομενα σπιτια που θα παρουν οι γαμωτραπεζες και οι λοιποι βρυκολακες, θα ειναι τα δικα τους.

Στην ιδια δημοσκοπηση απο το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,
76,7% υποστηριζει οτι η κατασταση διαλυσης στο κεντρο της Αθηνας ειναι απειλη για την υποσταση του Ελληνικου κρατους.
Προφανως, κατασταση διαλυσης=λαθρομεταναστες.
Και δε διαφωνω καθολου οτι η αλλοδαπη εγκληματικοτητα ειναι μια βραδυφλεγη βομβα στα θεμελια της κοινωνιας, δε θελω να εχω καμια σχεση με συναισθηματισμους τουστυλ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ, η με πυρινα κατηγορω εναντιον των ρατσιστων Ελληνων,
συμμεριζομαι την οργη και την αγανακτηση των συμπολιτων μου, συμμεριζομαι τον φοβο και την απογνωση τους για τις συμμοριες αλλοδαπων που τους τρομοκρατουν και πιστευω οτι οι εγκληματιες ξενοι πρεπει να συλλαμβανονται κ να απελαυνονται με τις κλωτσιες, καμια δικαιολογια για αυτον που κλεβει συνταξιουχους, πισω στη χωρα του κ εκει ας βγαλουν τα ματια τους.

Ομως ολοι αυτοι που θα διαλεγαν περηφανοι τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ στο αρχικο "διλημμα",
ολοι αυτοι που νιωθουν οτι η υποσταση της πατριδας τους κινδυνευει απο τους ξενους,
αγνοουν η κανουν πως αγνοουν τη μεγαλυτερη βομβα στα θεμελια της πατριδας.
Και η μεγαλυτερη βομβα ειναι εκεινοι που εχουν ταχτει να την υπηρετουν.
Εκεινοι που τη διοικουν και την διαφεντευουν. Εκεινοι που ορκιζονται ΠΙΣΤΗ σε αυτη τη σημαια, στο Συνταγμα και τους νομους της. Εκεινοι που καθε βραδυ απο τα δελτια ειδησεων εχουν βαλθει να σε τρομοκρατησουν, να σπειρουν τον εμφυλιο σπαραγμο και να σε απολυσουν απο τη δουλεια σου,
να σου παρουν απο το μισθο σου, τη συνταξη σου, να υποθηκευσουν το μελλον των παιδιων σου

κ αμα λαχει, να σου παρουν και το σπιτι για 800 γαμημενα κωλο-Ευρω.

Ιδιοι ειναι ολοι αυτοι. Πολιτικοι, παπαγαλοι, τοκογλυφοι, αγορες, εταιρειες και βιομηχανοι.

"Περιορισμο της εθνικης κυριαρχιας επιδιωκει η τροικα με το μυστικο σχεδιο ιδρυσης ανεξαρτητου οργανισμου που θα υλοποιησει το προγραμμα ιδιωτικοποιησεων υψους 50 δις ευρω.
Ο οργανισμος θα διοικειται απο ξενους εμπειρογνωμονες και θα τεθει εκτος της δικαιοδοσιας της κυβερνησης. Ταυτοχρονα, με "οπλο" την πεμπτη δοση, οι δανειστες εκβιαζουν τη συναινεση της αντιπολιτευσης.Σκεφτονται σοβαρα να ζητησουν τη ψηφιση απο 180 βουλευτες του σχεδιου για τη απωλεια του ελληνικου ελεγχου στις ιδιωτικοποιησεις και για την επιβολη προσθετων μετρων υψους 10 δις ευρω για το 2011 ετσι ωστε το "νεο μνημονιο" να καταστει δεσμευτικο ανεξαρτητως κυβερνησης"

Και ολα αυτα τα απιστετα πραγματα, δεν τα γραφει ουτε ο Ριζοσπαστης, ουτε η Αυγη, ουτε καν μια δεξια εφημεριδα με σκοπο να αντιπολιτευτει πουλωντας πατριωτικη αγανακτηση.
Τα γραφει παλι ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, του Ψυχαρη.

Aυτο ειναι απειλη για την υποσταση του κρατους.

Και η μεγαλυτερη αποδειξη οτι το αρχικο διλημμα, ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ, ειναι ενα ψευτοδιλημμα.
Τις τελευταιες μερες εξαπολυεται η γνωστη προπαγανδα περι ελλειμματος πατριωτισμου της Αριστερας για τη ψυχραιμια της απεναντι στο θεμα της λαθρομεταναστευσης.
Και ομως, αν υπαρχει μια πατριωτικη φωνη αυτη τη στιγμη στον τοπο, αυτη ειναι η κομμουνιστικη.
Καποιο βγαζουν καντιλες ακουγοντας για αλληλεγγυη μεταξυ Ελληνων κ αλλοδαπων εργαζομενων,
και ομως! Μενουν αταραχοι μπροστα στην ειδηση για την απωλεια του σπιτιου ενος συμπατριωτη τους για 800 ευρω απο τη WIND.
Kαι η ερωτηση εδω ειναι, ποιος ανηκει "περισσοτερο" στη πατριδα μας; Η ,καλυτερα, ποιος αποτελει τη μεγαλυτερη απειλη;
Οι βρυκολακες κεφαλαιοκρατες που παιρνουν τα σπιτια μας η ο ξενος που δουλευει εδω μαζι μας κ βγαζει τιμια το ψωμι του;
(ΠΡΟΣΟΧΗ:ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΟΥΜΠΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ)

Πριν λιγες μερες, ο νομπελιστας οικονομολογος Γιοζεφ Στιγκλιτς δηλωσε οτι οι αγορες και οι λαοι της Δυσης θελουν να δουν αιμα,
θελουν δηλαδη να χυθει το αιμα της Ελλαδας, να απολυθουν ανθρωποι, να εξαθλιωθουμε, να πουληθουν οι κερδοφορες δημοσιες επιχειρησεις, να ιδιωτικοποιηθουν οι κομβικες για ενα εθνος υπηρεσιες οπως η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ
(Μονο τοτε ισως σταματησουν το σφυροκοπημα, τη μια με τα spreads, την αλλη με τις αλλεπαλληλες υποβαθμισεις της πιστοληπτικης μας ικανοτητας απο τους Οικους Αξιολογησης)

Μας ζητουν να αυτοκτονησουμε δηλαδη, για να μη μας σκοτωσουν.
Ειναι πατριωτικη επιλογη η επιλογη αναμεσα σε δυο θανατους;
Απο που και ως που ο κομμουνιστης που φωναζει για απεγκλωβισμο της χωρας απο τον θανασιμο εναγκαλισμο της με τους καπιταλοβρυκολακες ειναι λιγοτερο πατριωτης απο αυτον που δεχεται να γινουμε πορνες εμεις και τα παιδια μας στη καλυτερη περιπτωση,
(Οι τυχεροι θα γινουν πορνες, οι υπολοιποι θα εξοντωθουν,εξοντωση οικονομικη κ φυσικη)

Αρα,το διλημμα ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ Η ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ, ειναι ενα ψευδεπιγραφο διλημμα.

Κ αυτο γιατι το ενα δεν αποκλειει το αλλο, για την ακριβεια, το ενα εμπεριεχει το αλλο.
Κανεις δε μπορει να εγγυηθει τιποτα, ομως στον τωρινο καπιταλιστικο μονοδρομο το μελλον ειναι προδιαγεγραμμενο, ενω στον αλλον δεν ειναι, κ αυτο απο μονο του σημαινει ελπιδα.
Αν το πρωτο μπορει να μας ενωσει, τοτε γιατι να μη μπορει να μας ενωσει και το δευτερο;

Και αν ακομα αποδειχτει οτι η πλειοψηφια εξακολουθει να στεκεται απορριπτικα απεναντι στο δευτερο,
ειναι δικαιωμα της, το θελημα της πλειοψηφιας του λαου επικρατει
και παντα πρεπει να επικρατει, στο θελημα των λιγων.
Απλα, αν απορριπτουμε το σφυροδρεπανο, προφανως πρεπει να εχουμε κατι να αντιπροτεινουμε.
Αν η Γαλανολευκη ειναι το μοναδικο σημειο αναφορας μας, αν δηλαδη ειναι το μοναδικο πραγμα που μπορει να μας ενωσει-που ετσι ειναι- πρεπει επειγοντως να της δωσουμε ενα νεο περιεχομενο,
μακρυα απο τη Διεθνη Τοκογλυφια και τον θανατο της πατριδας.
Διχως αντιπροτασεις, η Γαλανολευκη, θα παραμεινει κενη περιεχομενου.

Κ αυτο τελικα που θα μας ενωνει, δε θα ειναι τιποτα αλλο παρα η κοινη υποταγη, η κοινη μας μοιρα,η σκλαβια στις WIND αυτου του κοσμου.

Υποταγη κοινη για ολους μας. Για τους πατριωτες, τους εθνικιστες, τους δεξιους, τους αναρχικους,
τους κομμουνιστες, τους κεντρωους, τους απολιτικ, τους συριζαιους, τους μεταναστες,
για ολους. 


http://celinathens.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.