# #

20 Μαΐ 2011

Έκρυψαν το επεισόδιο στον Έβρο - Θέμα με την επίσημη ανακοίνωση


Image
Θερμό επεισόδιο που απεκρύβη είχαμε τη νύχτα στο Τυχερό του Έβρου όταν περίπολος Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχειρούσαν σε περιπολία με την συνδρομή Γερμανών της Frontex δέχτηκε πυρά από Τούρκους δουλεμπόρους αρχικά και στρατιώτες εν συνεχεία, που έβαλλαν εναντίον τους για να καλύψουν την αποχώρηση των δουλεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Ελλήνων συνοριοφυλάκων και δύο Γερμανών της Frontex δέχτηκαν πυρά από Τούρκους δουλέμπορους στην νησίδα Αντάς  η οποία βρίσκεται στην ελληνική περιοχή του Τυχερού. Πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων έδειξαν αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν στείλει στην περιοχή ένα μηχανοκίνητο λόχο. Και από ελληνικής πλευράς κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν "με το όπλο ανά χείρας".
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε η είδηση και δεν ανακοινώθηκε είτε από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ είτε από το ΥΠΕΘΑ. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μετά την προσπάθεια "απόβασης" του Τούρκου απόστρατου αξιωματικού στο Αγαθονήσι που δεν ανακοινώνεται...

Η νησίδα προσεγγίζεται από την τουρκική πλευρά μόνο με βάρκα, ενώ από την ελληνική είναι προσβάσιμη με τα πόδια λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι αποβίβαζαν με βάρκες του παράνομους μετανάστες στη νησίδα αυτή οι οποίοι συνέχιζαν την πορεία τους προς τις ελληνικές ακτές του Έβρου.
Για το λόγο αυτό απεστάλη ομάδα της Frontex και Ελλήνων συνοριοφρουρών για να εμποδίσουν τις αποβιβάσεις των παράνομων μεταναστών. Οι Τούρκοι δουλέμποροι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την νησίδα χωρίς επιτυχία λόγω της παρουσίας των Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών. Την επομένη, δηλαδή σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στην περιοχή μία τουρκική βάρκα στην οποία επέβαιναν άνδρες οι οποίοι έφεραν οπλισμό. Αυτόματα τυφέκια και πιστόλια
Αρχικά οι Τούρκοι μόλις είδαν την ελληνογερμανική αστυνομική δύναμη πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Μετά όμως έβαλλαν με ριπές αυτομάτων όπλων κατά των ανδρών του ελληνογερμανικής περιπόλου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε ανταπόδοση των πυρών από το ελληνογερμανικό αστυνομικό κλιμάκιο.    
Τότε εμφανίστηκαν περίπολοι του τουρκικού στρατού Μόλις εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες ένας Γερμανός άνδρας της Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει και δέχτηκε πυροβολισμούς τόσο από την περίπολο όσο και από τους δουλεμπόρους. 
Υπό το τουρκικό πυρ και προ υπέρτερων δυνάμεων η ελληνική περίπολος αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την ελληνικό έδαφος το οποίο τέθηκε υπό τον προσωρινό έλεγχο της τουρκικής περιπόλου! Δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν στη νησίδα που αποτελεί ελληνικό έδαφος, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ατό έγινε.
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε το επεισόδιο από ελληνική πλευράς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 16.58): Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην μεθόριο καθώς έχουν αποχωρήσει και από τις δύο πλευρές των συνόρων οι στρατιωτικές δυνάμεις στις βάσεις τους, ενώ έχουν υπάρξει εκατέρωθεν διαβουλεύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης. Πάντως φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν θα αφήσουν στο όλο θέμα και θέλουν να ερευνηθεί ποιος διέταξε τους πυροβολισμούς κατά των στελεχών της FRONTEX από την πλευρά των Τούρκων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 2) Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης
Παράλληλα η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γύρω από το συμβάν. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2011) στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις της FRONTEX, για την αποτροπή διέλευσης ομάδας μεταναστών, που είχε εντοπιστεί στην παραποτάμια περιοχή, επί του τουρκικού εδάφους. Επίσης είχαν εντοπιστεί και δύο βάρκες με τέσσερις διακινητές.
Την 10.30 ώρα, δύο από τους διακινητές επιβαίνοντας στη μία βάρκα κινήθηκαν προς την ελληνική όχθη και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες.
Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από τη βάρκα και κινούμενοι νότια στην τουρκική όχθη, την 11.00 ώρα, πυροβόλησαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν άνδρες της FRONTEX, στην ελληνική πλευρά του ποταμού.
Προηγουμένως την 10.45 ώρα, οι δύο άλλοι διακινητές, κινήθηκαν με τη δεύτερη βάρκα προς την ελληνική όχθη και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν Έλληνες αστυνομικοί.
Όλοι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους διακινητές, που βρίσκονταν στη τουρκική όχθη, και σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη του βεληνεκούς των κυνηγετικών όπλων.
Από τις τουρκικές Αρχές, που είχαν ειδοποιηθεί από τη Διεύθυνσή μας συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά 97 μετανάστες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στην γύρω περιοχή και είχαν εντοπιστεί από το αεροσκάφος του FRONTEX.
Καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού υπήρξε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές».
H ανακοίνωση είναι επιεικώς ανακριβής και επικίνδυνη. Μιλάει για "κυνηγετικές καραμπίνες". Πρώτον είναι πρακτικά αδύνατον να είδαν μέσα στο σκοτάδι αν ήταν καραμπίνες ή πολεμικά όπλα. Εμείς λέμε ότι αυτήκοοι μάρτυρες, στρατιώτες που υπηρετούσαν σε κοντινό φυλάκιο, άκουσαν πυρά αυτόματων τυφεκίων.
Είναι γελοίο να γράφεταιστην ανακοίνωση ότι υπήρξε "στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές", όταν οι Τούρκοι στρατιώτες κάλυψαν την αποχώρηση των δουλεμπόρων (σε τελική ανάλυση όλοι ξέρουν ότι συνεργάζονται μαζί τους).
Το ότι συνελήφθησαν "97 μετανάστες στην τουρκική πλευρά" δεν νομίζουμε ότι αποδεικνύει την "συνεργασία των τουρκικών αρχών". Που είναι οι δουλέμποροι; Αυτούς γιατί δεν τους συνέλαβαν; 
Αλλά υπάρχει και άλλο πρωτοφανές για αστυνομική ανακοίνωση: Χαρακτηρίζονται "μετανάστες" δηλαδή άνθρωποι που έχουν προσκληθεί από μια χώρα να μεταναστεύσουν νόμιμα σε μια άλλη χώρα οι λαθρομετανάστες που πιάστηκαν στην Τουρκία έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα! Αν ήταν μετανάστες, δηλαδή αν νόμιμα θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, γιατί συνελήφθησαν;  
Είναι απίστευτο πως χαρακτηρίζονται από μια αστυνομική διεύθυνση απλά μετανάστες, δηλαδή ... άνθρωποι που μεταναστεύουν νόμιμα μετά προσκλήσεως και σχετικών εγγράφων, μια ομάδα λαθρομεταταναστών που ετοιμαζόταν να μπει με την βοήθεια δουλεμπόρων στη χώρα. 
Αυτά για να μην απορούμε πως φτάσαμε να είναι οι Έλληνες φιλοξενούμενοι στην ίδια τους τη πατρίδα...


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.