# #

21 Μαΐ 2011

“Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς…”
Χαρές και πανηγύρια σε ορισμένους γνωστούς κύκλους περί την κυβέρνηση για το διαφαινόμενο deal με σκοπό το δανεισμό με 60 δισ. ευρώ της Ελλάδας. Πράγματι, ότι και να δίνουν στο ζητιάνο όταν πεινάει είναι μάννα εξ ουρανού.
Όταν όμως ζητούν από το ζητιάνο να κόψει ένα μέρος από το λιγοστό φαΐ του, λίγο από τον ύπνο του και πάρα πολύ από την ελευθερία του, η ελεημοσύνη καταντά δουλεία.
Μιλά ο ...
Γιούνκερ με οργισμένο ύφος και λέει ότι πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα πως η αλληλεγγύη έχει εξαντληθεί. Μα για ποια αλληλεγγύη μιλά ο “εταίρος” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Με επιτόκιο 5% δεν δανειζόμαστε; Για ένα κομμάτι ψωμί δε θα πάρουν τις εταιρείες μας και τα ακίνητά μας;
Κερδισμένοι θα βγουν αποκλειστικά και μόνο οι δανειστές μας. Αν πίστευαν ότι δε θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, ποτέ δε θα μας τα έδιναν με τόση ευκολία, τόσο πέρυσι όσο και φέτος.
Εκείνος που θα πληρώσει βαρύ τίμημα για το νέο δάνειο είναι αυτός που πλήρωσε και για το περσινό. Ήδη άρχισαν να διαρρέουν φήμες ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα υπάρχουν τέτοια μέτρα που θα μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.
Θα ξανανοίξει κατ’ αρχάς το ασφαλιστικό με προοπτική να αυξηθεί το όριο στα 67 και να κοπούν μαχαίρι οι πρόωρες.
Θα ξανανοίξει το μισθολογικό με γενναίες περικοπές στους μισθούς. Η χθεσινή συμφωνία στον ΟΠΑΠ, στην πρώτη κρατική εταιρεία δηλαδή, να υπογραφεί σύμβαση με μειώσεις μισθών 14%, μείωση στο μισό των υπερωριών και μισή ώρα δουλειά περισσότερη, είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει. Το ενιαίο μισθολόγιο άλλωστε είναι προ των πυλών.
Άνοιξε ήδη για τα καλά το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο. Περισσότεροι από 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εταιρείες που θα κλείσουν, αναμένεται να δουν την πόρτα της εξόδου. Μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και τις εθελούσιες εξόδους, σε δύο – τρία χρόνια θα φύγουν 150.000 από το δημόσιο και δε θα αντικατασταθούν ποτέ.
Ήδη ετοιμάζονται νέες περικοπές σε υγεία και παιδεία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι αν γίνουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων θα κλείσουν 10.000 κλίνες και θα θρηνήσουμε θύματα.
Επανέρχεται το σενάριο της αύξησης του ΦΠΑ το οποίο θα ονομαστεί μεταφορά στον ανώτατο συντελεστή ορισμένων προϊόντων. Πάνω από 500 εκατ. το χρόνο θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές από τις αυξήσεις των προϊόντων.
Φυσικά έρχονται αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, στα τέλη των αυτοκινήτων στα αλκοολούχα ποτά.
Κι όλα αυτά έρχονται έπειτα από ένα χρόνο λαίλαπας με συνεχή μέτρα και μειώσεις του εισοδήματος επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κυβερνήσει αυτή τη χώρα και να φέρει το καράβι σε σωστή ρότα.
Έτσι, στο ζητιάνο που έμεινε μόνο με κουρέλια, θα του τα ζητήσουν κι αυτά, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.
Εδώ ταιριάζουν τα λόγια του μεγάλου Νίκου Γκάτσου:
Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.