# #

18 Μαΐ 2011

Ο Σαμαράς «αυτοκτονεί» αν συναινέσει...  

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής ανοχής των Ελλήνων οι εκπρόσωποι της ΕΕ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το επάρατο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ απαιτούν πλέον χωρίς ίχνος πολιτικής συστολής να επιβάλουν στην Ελλάδα εκβιαστικά μέχρι και... μορφή διακυβέρνησης της αρεσκείας τους! Είναι απίστευτα αυτά που είπε χθες ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Ολι Ρεν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ διακήρυξε ότι είναι «αναγκαία προϋπόθεση» η... πολιτική συναίνεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη βάση του Μνημονίου για να συνεχίσει η ΕΕ να δίνει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει!

Δεν περιμένουν προφανώς ούτε ο ελληνικός λαός ούτε τα ελληνικά κόμματα να μάθουν από έναν Φινλανδό ποιο είναι το «εθνικό πεπρωμένο» της Ελλάδας ή αν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της χώρας μας και οι μέθοδοι αντιμετώπισής του αποτελούν οικονομικοπολιτικό και όχι δήθεν «εθνικό» πρόβλημα.
Οι Ελληνες έχουν εκλέξει ....
δημοκρατικότατα και μάλιστα με σαρωτική πλειοψηφία κυβέρνηση πριν από μόλις ενάμιση χρόνο. Οσο και αν η συντριπτική πλέον πλειοψηφία του λαού μας διαφωνεί με την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αυτής η οποία είναι ακριβώς η πολιτική πάνω στην οποία εκβιάζει ο Ολι Ρεν και η ΕΕ να συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα! Είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο των Ελλήνων να αποφασίσουν αν και πότε επιθυμούν να αλλάξουν την παρούσα κυβέρνηση. Δεν θα μας το υπαγορεύσουν αυτό οι δανειστές της κυβέρνησης Παπανδρέου και οι Βρυξέλλες. Φυσικά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΕ να γίνουν όλα τα ελληνικά κόμματα υποστηρικτές του Μνημονίου, ώστε όποια κυβέρνηση και αν έρχεται στην εξουσία να διατηρείται αυτό το καθεστώς πρωτοφανούς υποτέλειας στους ξένους πιστωτές. Στην πραγματικότητα βεβαίως αυτό που απαιτεί ο Ολι Ρεν είναι να ταχθεί υπέρ του Μνημονίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο Φινλανδός επίτροπος γνωρίζει άριστα ότι πάμπολλα στελέχη της ΝΔ είναι έτοιμα να ταχθούν υπέρ του Μνημονίου, αλλά είναι αδύνατον να το κάνουν όσο ο Α. Σαμαράς αρνείται να υποκύψει στις τρομακτικές πιέσεις που ασκούνται πάνω του το τελευταίο διάστημα τόσο από κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού κατεστημένου όσο και από σύσσωμη την ηγεσία της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Ουσιαστικά μόνος του σηκώνει όλο το πολιτικό βάρος της αντίστασης στο Μνημόνιο ο Α. Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από έναν ελάχιστο αριθμό στενών συνεργατών του. Αν «σπάσει» αυτός, τελείωσε το παραμύθι της αντίθεσης της Δεξιάς στο καθεστώς υποτέλειας.
Είναι αυτονόητο και πασιφανές όμως ότι συναίνεση τώρα του αρχηγού της ΝΔ στο Μνημόνιο σηματοδοτεί την πολιτική αυτοκτονία του Α. Σαμαρά! Θα την πάθει όπως οι αχρείοι ομοϊδεάτες του στην Πορτογαλία, οι οποίοι όταν αντιστάθηκαν στον τρίτο γύρο των μέτρων λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και την έριξαν, σάρωναν στις δημοσκοπήσεις  ήταν 12 με 15 εκατοστιαίες μονάδες μπροστά! Μόλις όμως αποδέχθηκαν το Μνημόνιο, η δημοσκοπική υπεροχή τους εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Ο κόσμος τούς «μούντζωσε», τους γύρισε την πλάτη, και τώρα πια δεν είναι ούτε καν σίγουρο ότι η πορτογαλική Δεξιά θα βγει πρώτο κόμμα και ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω συνεργαζόμενη με τους ακροδεξιούς συνεχιστές των φασιστών του δικτάτορα Σαλαζάρ!
Μέχρι τώρα ο Α. Σαμαράς δεν δείχνει τάσεις υποταγής στις απαιτήσεις της ΕΕ για στήριξη στο Μνημόνιο. «Αυτό που γίνεται σήμερα έχει ήδη αποτύχει... Υπάρχουν και προβλήματα στην εφαρμογή του. Αλλά ήταν λάθος ως σχεδιασμός... Ηταν λάθος η συνταγή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στα «Νέα» που δημοσιεύθηκε το Σάββατο. Λάθος το Μνημόνιο δηλαδή, όχι απλώς ατελής εφαρμογή του από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Για να δούμε αν θα επιμείνει στις θέσεις αυτές.
«Πήρα το ρίσκο και αντιστάθηκα στη λογική του Μνημονίου, όταν πολλοί πίστευαν και οι περισσότεροι διακήρυσσαν ότι αυτό ήταν ''ο μόνος δρόμος σωτηρίας''. Η κριτική μας αποδείχθηκε σωστή. Και οι προτάσεις μας επίσης. Ξέρω πού πατάω. Ξέρω πού πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα» είχε δηλώσει ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, μετατρέποντας και δημόσια σε θέμα προσωπικής αξιοπιστίας τη θέση του κατά του Μνημονίου.
«ΒΌΜΒΑ»
Ερχεται σίγουρα και η χρεοκοπία
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ούτε τυπικά την υποτιθέμενη σοβαρή έκθεση της Κομισιόν και των υπηρεσιών της ο πρόεδρος της ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να διαμορφώσει άποψη για το αν είναι ή όχι βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. «Επί του παρόντος δεν είναι βιώσιμο» δήλωσε χωρίς περιστροφές χθες, ρίχνοντας πολιτική «βόμβα» που τη συνόδευσε μάλιστα με την προοπτική «ήπιας αναδιάρθρωσης» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Οταν τα λέει αυτά τα πράγματα ένας πολιτικός σαν τον Γιούνκερ, ο οποίος ανέκαθεν ήταν ευνοϊκά διακείμενος απέναντι στην Ελλάδα, καθίσταται προφανές ότι αυτή η κρίση έχει καταρρακώσει την εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας ακόμη και των παραδοσιακών της φίλων, αλλά και ότι η κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους είναι πλέον αναπότρεπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.