# #

1 Οκτ 2010

"Πρόεδρος Χριστόφιας": "Ελλάδα και Τουρκία εισέβαλαν στην Κύπρο"! - Τι πίνει;


ImageΤο ότι ο "πρόεδρος Χριστόφιας" δεν διακατέχεται από αυτό που λέμε "έντονο εθνικό φρόνημα" αλλά από τις "ευρείες" αντιλήψεις του διεθνισμού και στην παρούσα φάση χρησιμοποιείται για την εκχώρηση΄εθνικών εδαφών στην Τουρκία, το έχουν πλέον αντιληφθεί όλοι. Το ότι θα έφτανε στο σημείο να εξισώσει Ελλάδα και Τουρκία για την εισβολή του 1974 δηλώνοντας στην Ουάσιγκτον στη δεξαμενή σκέψης Brookings, ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ότι στην πραγματικότητα οι «αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο» αυτό είναι καινοφανές και κανονικά θα έπρεπε να τον οδηγήσει στην παραίτηση.
""Προκλητικές, ανιστόρητες και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο... Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξισώνουμε τη χούντα των Αθηνών με την εισβολή και την Τουρκίας. Η λογική της εξίσωσης και της ισοπέδωσης, υπέδειξε ο κ. Παπαδάκης, δεν θα κάμψει την αντίσταση του κυπριακού λαού, ώστε να βρεθεί μία λύση, η οποία δεν αποδεκτή. Αυτή η λογική, η οποία τείνει να καλλιεργήσει τη συλλογική ευθύνη, είπε ο κ. Παπαδάκης, δεν γίνεται αποδεκτή από το λαό μας".

"Πλήρως ανιστόρητες και άκρως επικίνδυνες" χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας ο πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργος Λιλλήκας. Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί με τέτοιου είδους δηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΔΗΣΥ: «Οφείλει ο Πρόεδρος να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του».

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως οι δηλώσεις Χριστόφια άφησαν όλους άφωνους. Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε, «να υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία του 1974, εξισώνοντας την Ελλάδα με τον εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου. Και μάλιστα ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας το σύνολο του κυπριακού λαού και όχι σε κάποιο κομματικό ακτίβ. Είναι ένα πράγμα, συνέχισε, να αντικρίζουμε την ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό, ο ίδιος ο Πρόεδρος, να προβαίνει σε μια τέτοια «ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού και προσβάλει όλους εκείνους τους Ελλαδίτες, που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυπριακά εδάφη». ι

«Ατυχείς και λανθασμένες» χαρακτήρισε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα μιλώντας στην Ουάσινγκτον στη γνωστή δεξαμενή σκέψης Brookings, περί «εισβολής των μητέρων πατρίδων στην Κύπρο» το 1974. Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Φωτίου είπε ότι «θεωρούμε ότι η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εισβολή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Κύπρο συνιστά μια ατυχή και λανθασμένη άποψη με την οποία το ΔΗΚΟ δεν συμφωνεί, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συγκεκριμένη δήλωση έγινε εκτός Κύπρου και σε συγκεκριμένο ακροατήριο ίσως της μεγαλύτερης δεξαμενής σκέψης».
Τραγικό σφάλμα, ιστορική αναλήθεια και παραχάραξη της πραγματικότητας που μόνο θλίψη προκαλούν, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα. Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει την Ελλάδα και μάλιστα με το χαρακτηρισμό της εισβολής όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας και να εξισώνεται η Ελλάδα με την Τουρκία στις ευθύνες για την Κυπριακή τραγωδία». Λυπούμαστε ειλικρινά, είπε ο κ. Παπαδάκης, «γιατί ο Πρόεδρος Χριστόφιας για μια ακόμη φορά προβαίνει σε δηλώσεις που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια με συνέπεια η εικόνα του Κυπριακού να διαστρεβλώνεται διεθνώς και να δημιουργούνται λανθασμένες και παραπλανητικές εντυπώσεις».

Ακόμα και το "Κίνημα Οικολόγων" δήλωσε ότι "Με ανησυχία παρακολουθούμε την αλυσίδα των άτοπων και άστοχων δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια από τις ΗΠΑ". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του, ''με τις συνεχείς προκλητικές του δηλώσεις εκ του μακρόθεν, ανάβει φωτιές στο εσωτερικό μέτωπο και αποπροσανατολίζει την κυπριακή κοινή γνώμη''. Προσθέτει ότι ''οι τελευταίες του δηλώσεις περί διπλής εισβολής στην Κύπρο, και ο ίσος επιμοιρασμός ευθυνών σε Ελλάδα και Τουρκία, οδηγούν κατευθείαν σε αποενοχοποίηση της κατοχικής δύναμης αλλά και πυροδοτούν αχρείαστες συζητήσεις και εντάσεις στο εσωτερικό". "Μήπως ο Πρόεδρος με αυτές τις εμπρηστικές του δηλώσεις προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη συζήτηση για τις προτάσεις που καταθέτει στις απευθείας διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του;'' διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων.

Το ΕΥΡΩΚΟ, με ανακοίνωσή του,σημείωνει ότι ο κύριος Χριστόφιας υπερέβη αυτοβούλως τα εσκεμμένα. Όπως επισημαίνει, η προκλητική και εθνικά απαράδεκτη δήλωση του, ότι οι λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν το 1974 στην Κύπρο, εξισώνει την Ελλάδα με τις κατοχικές ευθύνες της Τουρκία και δίνει το τέλειο άλλοθι στην Άγκυρα να συνεχίσει να δικαιολογεί πειστικά την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο.

Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους χαρακτηρίζει ως ''απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και κάθε Έλληνα ξεχωριστά τη θέση του Προέδρου Χριστόφια, όπως διατυπώθηκε στην Ουάσινγκτον περί δυο 'λεγόμενων' μητέρων πατρίδων, που 'εισέβαλαν' στην Κύπρο''.

Σε ανακοίνωση της, η κ. Θεοχάρους αναφέρει πως ''βεβαίως, η Ελλάδα δεν είναι 'λεγομένη' μητέρα - πατρίδα και ποτέ δεν εισέβαλε στην Κύπρο''.

Σημειώνει πως το πραξικόπημα ήταν μια εγκληματική ενέργεια εκείνων που καταδυνάστευαν τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα, ένα έγκλημα στρεφόμενο εναντίον της Κύπρου και του Ελληνισμού ολόκληρου και πως η ταύτιση της χούντας με την Ελλάδα προκαλεί αποτροπιασμό. "Προσωπικά", αναφέρει η κ. Θεοχάρους στην ανακοίνωση της, "αισθάνομαι οδύνη και για όλους εκείνους τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ, του Τύμβου της Μακεδονίτισσας και τους αγνοούμενους αδελφούς μας που υπερασπίστηκαν με την ζωή τους την Κύπρο και την Ελευθερία και την τιμή της Ελλάδας, όταν ελάμβανε χώρα η πραγματική εισβολή με την οποία η Τουρκία καταλαμβάνοντας προαιώνιες Ελληνικές εστίες, τις εκτουρκίζει, εκτοπίζοντας πληθυσμούς, σφάζοντας και διχοτομώντας το νησί, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

''Ο Πρόεδρος υπέπεσε σε λάθος και ο λαός ας μην υποτιμάται. Ο λαός έχει την ευθύνη και την ικανότητα να επικροτεί, να κρίνει και να κατακρίνει και να μας στέλνει όλους, μηδέ του Προέδρου εξαιρουμένου, ενώπιον της αδέκαστης ιστορίας'', καταλήγει στην ανακοίνωση της, η κ. Θεοχάρους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.