# #

1 Οκτ 2010

Αιχμηρή η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...


Διευρυμένη εξεταστική για την οικονομία ζητά ο Κ. Σημίτης

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , όσον αφορά το χρονικό εύρος της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
«Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση...
και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης
Ο Πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εξεταστική για την οικονομία και για το διάστημα της περιόδου 2001-2004, ερωτηθείς αν θα ερευνηθεί και το θέμα της Golmand Sachs, που αφορούσε στα στοιχεία της οικονομίας.
Στο μεταξύ, τη δέσμευση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε συγκεκριμένα ζητήματα επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τονίζοντας, πως η κυβέρνηση δε φοβάται τίποτα.

Σχολιάζοντας, κυβερνητικοί κύκλοι τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων με τον Κώστα Σημίτη.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι ορθώς μιλάει ο κ. Σημίτης και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, απλά απάντησε με τη φράση "όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία", όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την "Goldman Sachs".

Η φράση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα".
Την ίδια ώρα Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλο με αφορμή το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία.

"Ο κ. Παπανδρέου θέλει εξεταστική για την οικονομία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τα δικά του, για να κρύψει όσα δεν συμφέρουν το ΠΑΣΟΚ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο ίδιος και οι υπουργοί του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα σήμερα", ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Παράλληλα επανέφερε την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή από το 1981, αλλά και την "απειλή" για εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.                                   ..http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.