# #

6 Ιουν 2015

Καμμένος σε Άδωνι: Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα! (video)

Στη θέση του έβαλε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπάθησε – αυτή τη φορά μακριά από τα αγαπημένα του τηλεοπτικά στούντιο – να κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Πάνος Καμμένος.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρισκόταν στο βήμα, αναλύοντας τη θέση του κόμματός του για τις παράλογες και ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, στα έδρανα της Βουλής αντήχησε μια γνώριμη σε όλους τσιριχτή φωνή....

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τηλε-βιβλιοπώλης, δεν δίστασε να υπερασπιστεί ξανά (όπως άλλωστε σε κάθε ευκαιρία που τραβά από τα μαλλιά) τις πολιτικές λιτότητας, αλλά και το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.

Τότε ήταν που ο κ. Καμμένος επανέλαβε, ως απάντηση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τη φράση:
«Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα!», αναφερόμενος στο πώς διαπραγματευόταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θυσιάζοντας στο βωμό των ξένων συμφερόντων το αίμα του ελληνικού λαού.

Η φράση του προέδρου των ΑΝΕΛ, προκάλεσε την ακόμα εντονότερη αντίδραση του κυρίου Γεωργιάδη, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να εξασκήσει τις ακόμα ψηλότερες νότες του (αν και θα περίμενε κανείς να συνειδητοποιήσει επιτέλους τι προξένησε η ξενόδουλη στάση του στην Ελλάδα), με αποτέλεσμα να τον συνετίσει, όπως του αρμόζει, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σας υπενθυμίζω ότι είναι συζήτηση πολιτικών αρχηγών. Θα σας παρεξηγήσουν», ανέφερε με... νόημα στο «γαλάζιο» βουλευτή η πρόεδρος της Βουλής.

«Σταματήστε να ουρλιάζετε. Χάνετε ψήφους με τον τρόπο αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Από εκεί και πέρα ο υπουργός Άμυνας, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ανέφερε:

«Ήρθε η ώρα της πρότασης της κυβέρνησης. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση αυτή μέχρι να επιτελεστεί η λαϊκή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν θα φύγουμε ούτε ένα σίγμα από τα όρια που έθεσε. Η συμφωνία θα έχει μια εθνική γραμμή που θα λέει τέλος στην εξαθλίωση του λαού, στη λιτότητα, για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Δεν θα φύγουμε ούτε ένα σίγμα από αυτά τα όρια».

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε και έφερε μια συμφωνία 47 σελίδων, ένα κείμενο στο οποίο δεν αναφέρεται ότι θα φέρει άλλο μνημόνιο. Τελείωσαν τα μνημόνια. Η πρόταση της σημερινής κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση της χώρας».

«Εθνική γραμμή όχι για την παράδοση της χώρας αλλά για τη σωτηρία της χώρας», υπογράμμισε ακολούθως ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας:

«Τον Ιανουάριο ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα των τελευταίων πέντε ετών. Η εντολή ήταν σαφής: μια κυβέρνηση που δεν θα λαμβάνει εντολές αλλά θα διαλέγεται με τους δανειστές της και, επιπλέον, δεν θα υλοποιεί νομοσχέδια που έρχονται έτοιμα και σε άλλη γλώσσα».

«Αντίθετα», όπως σημείωσε, «οι ηγέτες των κομμάτων που άνηκαν στη συμπολίτευση αμφισβητούνται από τα ίδια τους τα κόμματα».

Για το διάστημα πριν τις εκλογές, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. δέχτηκαν πόλεμο από παντού, αλλά κράτησαν και ενώθηκαν και με άλλες πλευρές για έναν κύριο στόχο: αυτόν της επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Και στο πλαίσιο αυτού του στόχου, οι ΑΝ.ΕΛ στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Καμμένος, δεν παρέλειψε τέλος, αφού κάνει μια σύγκριση των προτάσεων των θεσμών και αυτών της κυβέρνησης, να υπογραμμίσει: «Δεν δεχόμαστε εντολές. Την πρότασή μας στηρίζουν οι πιο πολλοί διεθνείς αναλυτές», για να συμπληρώσει ότι «τέλειωσαν τα μνημόνια και η λιτότητα για αυτήν τη χώρα».

Απευθυνόμενος, τελος, στους βουλευτές του ΚΚΕ, μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας νέας βάσης. Θα φύγει η αεροπορική δραστηριότητα από τη Σούδα και θα πάει στην Κάρπαθο».



 http://kafeneio-gr.blogspot.com/2015/06/video_6.html#ixzz3cEUlWc16

1 σχόλιο:

  1. διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ;;;;;;;
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.