# #

6 Ιουν 2015

Άντε γεια κ. Μέρκελ και φιλάκια στον Σόιμπλε

Αν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε νομίζουν ότι εμείς είμαστε που θα πεινάσουμε, αν μας αναγκάσουν να φύγουμε από την «αγκαλιά» τους και γι’ αυτό πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάζουν «μια ζωή», τότε... είναι μακριά νυχτωμένοι.
Αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, πως, δεν ξέρουν καθόλου από Ιστορία (τι Γερμανοί θα ήταν άλλωστε...), σίγουρα δε,
αγνοούν την ιστορία του περήφανου ελληνικού λαού. Θα καταλάβαιναν τότε, ότι οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα τους, δεν πιάνουν τόπο και θ’ αποδειχθούν «άσφαιρα πυρά», γιατί, εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει να επιβιώνουμε, χιλιάδες χρόνια τώρα, κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Πρόσφατο, άλλωστε, είναι το παράδειγμα της Κατοχής, που μας επέβαλαν οι ναζιστές πρόγονοι τους. Όπως και τότε, καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα, μ’ ένα πιάτο χόρτα, πλιγούρι, μπομπότα και λαχανίδες, έτσι και τώρα, θα ζήσουμε σε πείσμα τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να ζήσουμε με ακόμη λιγότερα. Άλλωστε, πέντε χρόνια τώρα, επιβιώνουμε, κόντρα στις βάρβαρες πολιτικές, της εξουθενωτικής λιτότητας, χάρη, ακριβώς, στην αντοχή, αλλά και τη δημιουργική εφευρετικότητα που έχει δείξει αυτός ο λαός, σε όλες τις δύσκολες καμπές της ιστορίας του, πράγμα που του επιτρέπει να ζει απ’ αυτά που παράγει.
Άλλωστε, είμαστε μόλις 10.000.000 ψυχές και, στην προκείμενη περίπτωση, το μικρό μας μέγεθος γίνεται πλεονέκτημα, αφού μας επιτρέπει να καλύψουμε σχετικά εύκολα, τις βασικές μας ανάγκες. Επιπλέον, εμείς κ. Μέρκελ, είμαστε και λαός ταξιδευτών, που, όχι μόνο ξέρει από ξενιτιά, αλλά και έχει δείξει απίστευτη προσαρμοστικότητα. Εσείς οι Γερμανοί έχετε γνώση από «πρώτο χέρι», για την ποιότητα και την εφευρετικότητα των Ελλήνων της διασποράς, που διαπρέπουν στις χώρες που επιλέγουν ως «δεύτερη πατρίδα» τους.
Το γνωρίζετε δε, από τις χιλιάδες των Ελλήνων, από εργάτες μέχρι επιστήμονες, που επέλεξαν τη δική σας χώρα. Γι’ αυτό, άλλωστε και εσείς προσωπικά, έχετε απευθυνθεί, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους της χώρας μας, ζητώντας τους να δοκιμάσουν την τύχη τους, στη χώρα. Απέναντι σ’ αυτές, τις φανερές και κρυμμένες δυνατότητες των Ελλήνων και αυτής της ευλογημένης χώρας, εσείς σε τι ελπίζετε;
Πώς θα ζήσετε και θα τραφείτε, όχι μόνο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και τα 350.000.000 Ευρωπαίοι, των οποίων εμφανίζεστε ως ο φυσικός ηγέτης, αν το οικοδόμημα που με τόσο κόπο χτίσατε, αρχίσει να τρίζει και το «πουλόβερ» αρχίσει να «ξηλώνεται». Με τι θα τρέφεστε, αν λείψει η «αγελάδα» που «αρμέγετε» μέχρι τώρα, όταν δεν έχετε να μάθει να παράγετε τίποτα, αλλά να ζείτε «αρμέγοντας» τον πλούτο άλλων χωρών και λαών. Νομίζετε ότι θα μας οδηγήσετε εμάς στην εξαθλίωση, ενώ δεν αντιλαμβάνεστε ότι... πυροβολείτε τα δικά σας πόδια και στο τέλος θα είστε εσείς που θα πεινάσετε.
Και τότε, η μοναδική σας διέξοδος θα είναι αυτή που σας έχουν μάθει οι πρόγονοι σας. Τα κανόνια του πολέμου. Καληνύχτα σας, λοιπόν, κ. Μέρκελ και να μας προσέχετε τον κ. Σόιμπλε.

http://www.kontranews.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον οι Έλληνες είναι που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους , αγαπητέ και, έχουν μεταβληθεί σε αποχαυνωμένη μάζα που περιμένει την σωτηρία από την Εσπερία. Η σωτηρία δεν πρόκειται να έλθει από την Εσπερία. Ο Τσίπρας πρέπει να οδηγήσει την χώρα έξω από την ευρωζώνη και να σταματήσει τις αδιέξοδες και ατέρμονες συζητήσεις. Το μέλλον της χώρας μας όπως και των άλλων λαών της Ευρώπης δεν βρίσκεται στην Ευρωζώνη. Το μόνο που βρίσκεται εκεί είναι ο αργός τους θάνατος, ασχέτως αν δεν τον βλέπουν επειδή προς το παρόν βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από μας. Δείτε πόσο καλά πηγαίνουν όσες χώρες βρίσκονται εκτός ευρωζώνης και κοινού νομίσματος και θα επιβεβαιωθεί η άποψη μου. Έξω από αυτό το τρελλοκομείο εδώ και τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.