2 Ιουν 2015

Το κλειδί για τη μακροζωία στην Ικαρία...

Οι ισχυροί δεσμοί της κοινωνίας κλειδί για τη μακροζωίαΣτο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ομάδα των ερευνητών της μελέτης Ικαρίας. Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιείται από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής σχολής Αθηνών, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κυρία Χριστίνα Χρυσοχόου, εκ των επικεφαλής της μελέτης, σημαντικό ρόλο στη μακροζωία των Ικαριωτών φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι ...
ισχυροί δεσμοί μεταξύ των κατοίκων του νησιού.

Αυτό που φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ηλικιωμένα άτομα της Ικαρίας είναι οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, η συντροφικότητα, το χαμηλό στρες, καλό μορφωτικό επίπεδο (έτη φοίτησης σε σχολείο), η καθημερινή άσκηση, μεσημεριανή σιέστα, υψηλότερο επίπεδο υιοθέτησης μεσογειακής διατροφής και η έντονη κοινωνική συναναστροφή και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, σε σύγκριση με ηλικιωμένους αστικών κέντρων.

Παράλληλα, η καλύτερη πνευματική εγρήγορση των ηλικιωμένων Ικαριωτών, όπως εκφράζεται με τη μελέτη της νοητικής τους λειτουργίας, σχετίζεται με καλύτερη αγγειακή λειτουργία, πιο ελαστικά αγγεία, που εκφράζουν νεότερη αγγειακή ηλικία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.