# #

21 Ιουλ 2011

Guardian...«Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;»


Ἂν τε πάλι μὲ τὴν «ἀνεξαρτησία» τῆς Κρήτης.

Ἀεροπλᾶνα, βαπόρια, μπλουζάκια, πιλότοι πρωθυπουργῶν (ποὺ διαθέτουν καὶ κοροῦλες ὑποψήφιες γιὰ ἀντίστοιχες θεσοῦλες), μεγαλοεπιχειρηματίες ποὺ ὑποτίθεται στηρίζουν τὸ νησί,  «φιλοσοφικὰ» πυθαγόρεια τεχνάσματα κι ἕνα σχέδιο Καλλικράτης, ποὺ διόλου καλοῦ κράτους σχέδιον δὲν εἶναι…. 

Προκλητικό δημοσίευμα για ανεξαρτησία της Κρήτης
Blog γνωστής Βρετανικής εφημερίδας θέτει εν είδη δημοψηφίσματος το προκλητικό ερώτημα αν θα υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας της Κρήτης! Μέσα από το blog της Guardian καλούνται οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία να απαντήσουν σε ένα μάλλον όχι αθώο ερώτημα που θίγει μια ενδεχόμενη κίνηση ανεξαρτητοποίησης του ελληνικού νησιού.
Η έγκριτη κατά τα άλλα εφημερίδα δημιούργησε-μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου-ένα blog, κάτι σαν on line πανελ, για το πώς κρίνουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στο on line βήμα, η εφημερίδα καλεί για συμμετοχή στη συζήτηση τους Έλληνες ζητώντας να απαντήσουν στα σχόλια και τις ερωτήσεις αναγνωστών αναφορικά με την οικονομική κρίση.
Στο τρίτο ωστόσο ερώτημα, τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
 
«Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;»
Η απάντηση ήταν άμεση από Έλληνα χρήστη ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ενώ στο θέμα επανήλθε με μεγαλύτερη προκλητικότητα και επιμονή ένας άλλος αναγνώστης.
«Για εμάς που δεν ζούμε – εργαζόμαστε στην Ελλάδα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας από ένα νησί όπως» η Κρήτη, ρωτά ο αναγνώστης
για να πάρει την εξής απάντηση:
«Η χώρα μας μπορεί να είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη αλλά όχι και η εθνική μας συνείδηση . Είναι τόσο απλό» (newsbomb)
Κτυποῦν αὐτοί, κρατοῦμε ἐμεῖς.. Ἀντέχουμε γενικῶς σὲ τέτοια ζητήματα. 
Μὲ ἐτοῦτο γελᾶμε, ἀλλὰ δὲν εἶναι γιὰ γέλια….. Γιὰ κλάματα εἶναι….
Ἀλήθεια, μήπως εἴδατε κάποιαν κυβερνητικὴ ἀντίδρασι;




Φιλονόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.