# #

21 Ιουλ 2011

Μισθοί Κίνας στο «σύγχρονο» μαιευτήριο ΡΕΑ





          Η μαιευτική κλινική Ρέα με την έναρξη της λειτουργίας της, προκειμένου να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με βάση τη ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ και παράλληλα με κάποια επιπλέον bonus για τους έμπειρους συναδέλφους.
          Αναγνώρισε, δηλαδή, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της τη ΣΣΕ και παράλληλα προχώρησε σε επιπλέον οικιοθελείς παροχές.
          Λίγους μήνες αργότερα προφασιζόμενοι το ...
οικονομικό κόστος προχωρά παρανόμως σε ατομική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, προτείνοντας τους οι μισθοί τους να είναι κατώτεροι κατά 15% μέχρι 20% από τη ΣΣΕ.
          Η εργοδοσία παράνομα προσπαθεί να υφαρπάξει τη συναίνεση και την υπογραφή των ίδιων των εργαζόμενων αν και πρόκειται για σοβαρότατη βλαπτική μεταβολή των μισθών τους, χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος μια που το μαιευτήριο διανύει την πρώτη οικονομική του χρήση και δεν μπορεί να επικαλείται μείωση εσόδων, αφού δεν υπάρχουν συγκρίσιμα οικονομικά αποτελέσματα, (μείωση κερδών, μείωση κύκλου εργασιών κ.λ.π.). Επίσης παράνομα απολύει όσους εργαζόμενους δεν αποδέχονται τις νέες συμβάσεις.
          Με παρέμβαση μας στη διοίκηση τους ενημερώσαμε για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στην κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
          Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να έρθουν σε επαφή με την ΟΣΝΙΕ και το κλαδικό σωματείο, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.
          Η διοίκηση του ΡΕΑ πολύ σύντομα θα απολογηθεί για τις παράνομες ενέργειες της προς τους εργαζόμενους. Η ΟΣΝΙΕ δε θα επιτρέψει σε κανένα εργοδότη να μεθοδεύει παράνομα την κατάργηση της ΣΣΕ και να επιδιώκει να εξασφαλίσει την κερδοφορία του επιβάλλοντας μισθούς Κίνας στους εργαζόμενους του.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΝΙΕ
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

       Β. Γκλεζάκος                                  Κ. Κρέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.