# #

23 Ιουλ 2011

Η ιστορία της χρεοκοπίας..Ούτε σε ταινία του Ξανθόπουλου δεν έχει καταγραφεί τόσος πόνος και δάκρυ..


Η ιστορία της χρεοκοπίας..

Ο μεγάλος πόνος..





Όλα ξεκίνησαν με τη μεγάλη κρίση και την κατάρρευση της διαβόητης Λιμαν Μπράδερς. Οι δημιουργοί της κρίσης, δηλαδή οι ασύδοτες και άπληστες «αγορές» τάκαναν πάνω τους.. Πώς θα πάρουν τώρα τα λεφτά και τους τόκους που έχουν τζογάρει πάνω σε ολόκληρες χώρες και λαούς;

Με τα κανόνια, όπως τους παλιούς καλούς καιρούς; Παρωχημένο και ασύμφορο.. Θα προστρέξουν οι λαοί αυθορμήτως να καταθέσουν ως τάμα στην παναγία της Τήνου το μισθό τους στα πόδια των διεθνών τοκογλύφων;
Χλωμό. Ούτε οι Έλληνες στα πόδια του Γιωργάκη, που είναι και γυμνασμένος, δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο.. Ποιός λοιπόν θα μαζέψει τα λεφτά αν όχι οι ίδιες κυβερνήσεις των χρεωμένων χωρών;..

Αλλά ποιες κυβερνήσεις; Μπορούν όλες;..
Ο μπουχέσας ο Καραμανλής πχ δεν είναι ικανός να μαζέψει ούτε τα παντελόνια του..
 Ποιος απομένει;..
 Στην παρούσα φάση μόνο ο Γιωργάκης που είναι και αθληταράς και ξέρει και ποδήλατο και κανώ και τραβάει στην ανηφόρα και έχει και διπλό διαφορικό..

Τον στηρίζει και ο πασοκισμός που κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία επιτυχημένης εξαπάτησης της κοινής γνώμης, επιτυχημένης αλλοίωσης εννοιών και ιδεολογιών, επιτυχημένης προδοσίας ονείρων και οραμάτων, τον στηρίζει μια ολόκληρη διαπλοκή, κανάλια και σύσσωμη η μεγαλοδημοσιογραφία, έχει και έναν λαό που «δεν φταίει μόνο ο Λυράρης αλλά και εκείνος που είναι μαραζιάρης».. Τι άλλο θέλουν οι «αγορές»;

Η μεγάλη λοιπόν επιχείρηση «αποπληρωμή χρέους» άρχεται από την Ελλάδα.. Αλλά πώς θα αποπληρωθεί το χρέος αν δεν υπάρχει χρεοκοπία ή τουλάχιστον απειλή χρεοκοπίας;
Έτσι, πρώτιστο μέλημα κάθε σοβαρού πασοκισμού που θέλει να αγωνιστεί εναντίον της χρεοκοπίας είναι να υπάρχει χρεοκοπία ή δημιουργήσει την χρεοκοπία για να μπορεί και να αγωνίζεται εναντίον της χρεοκοπίας..
Πώς λέμε επειδή είμαι αντεξουσιαστής αναλαμβάνω την εξουσία για να έχω να αγωνίζομαι εναντίον του εαυτού μου; Κάτι τέτοιο..

Δημιουργείται λοιπόν η λεγόμενη «κρίση χρέους», γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να χρωστάς πολλά, όπως όλες οι σοβαρές χώρες του κόσμου, ακόμα και οι καλύτερες των οικογενειών, Αμερική, Αγγλία, κλπ, αλλά να μπεις σε μια φάση «κρίσης χρέους» δηλαδή να υπερδιπλασιάσουν τα επιτόκια οι δανειστές σου ώστε να μην μπορείς να πληρώσεις και έτσι να χρεοκοπήσεις για να έρθουν να σε σώσουν με ένα μνημόνιο εναντίον της χρεοκοπίας.. Απλό και μεγαλοφυές το σχέδιο..

Άντε λοιπόν βούρ για το «μνημόνιο» που θα μας σώσει από τη χρεοκοπία. «Διεφθαρμένη χώρα», «κοπρίτης λαός», «μαζί τα φάγαμε», «Τιτανικός», «βουλιάζουμε».. 

Τα σπρέντ εκτινάσσονται στα ύψη. Σύνταγμα και εθνική κυριαρχία γίνονται κουρελόχαρτα, βουλή και τη δημοκρατία μπουρδέλο και έρχεται το μνημόνιο για να μας σώσει από την χρεοκοπία και μας βυθίζει σε μεγαλύτερη ύφεση και χρεοκοπία!

 Τυχαίο; Δεν νομίζω..

Ακολουθεί ένα δεύτερο μνημόνιο-μεσοπρόθεσμο για να μας σώσει από τη χρεοκοπία του πρώτου και μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο στη χρεοκοπία.. Υποτίμηση της κοινωνίας.. Βαθειά ύφεση και στασιμοπληθωρισμός, βάρβαρη και πρωτοφανής φορολογία, κεφαλικοί φόροι, μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία, εξαθλίωση, εξολόθρευση ολόκληρης της μεσαίας τάξης, ανάπτυξη μηδέν, μεταρρυθμίσεις μηδέν, κυριαρχία συντεχνιών και βρωμερών συνδικαλισταράδων και μαφιόζων ταξιτζήδων…

Προς χάριν της ιστορίας αξίζει να σημειώσουμε ότι το κεντρικό χαρακτηριστικό όλου αυτού του αδυσώπητου αγώνα του Γιωργάκη και του πασοκισμού εναντίον της χρεοκοπίας είναι οι σκληρές και ανελέητες ..διαπραγματεύσεις..

 Απίστευτος πόνος, αίμα και δάκρυ στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο μνημόνιο, σπάραζε στο κλάμα αυτός ο Λοβέρδος, ώστε για να καταφέρουν την Τρόικα να αρπάξει μόνο τους μισθούς και τις συντάξεις φτωχών και αδύναμων ανθρώπων και να μην πληγούν ούτε στο ελάχιστο τα μεγάλα συμφέροντα και η φοροδιαφυγή που μόνο αυτήν να μάζευαν θα «έσωζαν την πατρίδα» 10 φορές..

Ακόμα μεγαλύτερος πόνος, αίμα, σπέρμα και δάκρυ για το μνημόνιο 2 ή μεσοπρόθεσμο που θα μας σώσει από την χρεοκοπία του πρώτου..

Τα κανάλια σιγοντάρουν και διαδίδουν τον τρόμο της χρεοκοπίας.

Κοτζάμ κραταιοί βουλευτές χωρίς συνείδηση γίνονται κότες προκειμένου να σωθούμε από την χρεοκοπία.

Ούτε σε ταινία του Ξανθόπουλου δεν έχει καταγραφεί τόσος πόνος και δάκρυ..

Απίστευτα σκληρές διαπραγματεύσεις του Γιωργάκη και του πασοκισμού ώστε να καταφέρουν να πείσουν την Τρόικα και τις Βρυξέλες να πληρώσουν και πάλι μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που ήδη ψυχορραγούν, να σωθούν οι φοροφυγάδες και να μην γίνει καμία απολύτως ανάπτυξη και ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους..

Μεγάλος πόνος και δάκρυ και τόνοι χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης ώστε να μην μείνει κανένας απολύτως «αγανακτισμένος» ζωντανός στο Σύνταγμα που να τολμά να φωνάζει ψωμί, δημοκρατία, ελευθερία και να γινόμαστε ρεζίλι ως έθνος σε Βρυξέλλες και «αγορές»..

Και φυσικά οι «αγορές» αυξάνουν τα επιτόκια και σε άλλες ευρωπαικές χώρες για να δημιουργήσουν νέες «κρίσεις χρέους» ώστε να σωθούν και αυτές απ τη χρεοκοπία..(!)..

Το ευρώ κινδυνεύει.

Η Ευρώπη κινδυνεύει..
 Έκτακτη σύσκεψη κορυφής όλων των κραταιών ηγετών της γηραιάς Ηπείρου. Ποιος είδε τον Γιώργο- Διγενή πάνω στα ψηλά αλώνια των Βρυξελών και δεν τον φοβήθηκε..
 Ο Γιώργος κάνει διαπραγματεύσεις κι η γη τονε τρομάζει..

Τρέμει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, τρέμει και ο χάρος, τρέμει και η Τρέμη..

 Σαν αίλουρος ο γυμνασμένος Γιώργος πηδάει πάνω στα τραπέζια των συσκέψεων κορυφής και με κινήσεις λάστιχο που θα τις ζήλευε ακόμα και το «παιδί φάντασμα», ο Γιώργος θαλάσσης, κατατροπώνει τους γερμανούς και μοιράζει χαστούκια δεξιά και αριστερά..

Δίπλα του ο Σπίθας, ο χοντρός Βαγγέλης, φτύνει σπόρους από καρπούζια κατάμουτρα στους Ευρωπαίους ηγέτες και αναμένει να αναλάβει και επισήμως την πρωθυπουργία της Ελλάδος..

 Όπως καταλαβαίνετε η επιτυχία και αυτών των διαπραγματεύσεων είναι αναπόφευκτη.. Ευρωπαίοι ηγέτες και αγορές υποχωρούν ταπεινωμένοι και αποδέχονται την επιλεκτική χρεοκοπία που θα μας σώσει από την χρεοκοπία..

Ο Γιωργάκης και πάλι νίκησε τη χρεοκοπία!!! 
Ο πασοκισμός ξεχύνεται και πανηγυρίζει στους δρόμους τη μεγάλη νίκη.. 
Η εντεταλμένη δημοσιογραφία παπαγαλίζει τον εθνικό ύμνο για τη νίκη της χώρας μας.. Επιτέλους ο λαός βλέπει μια αχτίδα φωτός στο βάθος του τούνελ που «επιμηκύνθηκε» κατά 30 χρόνια.. 
Τώρα πια και εγώ είμαι ήσυχος ότι στα 80 μου θα απολαύσω τη ζωή μου, το σεξ, το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.. 
Σε ευχαριστώ Γκιόργκο…


http://sofistis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.