# #

1 Ιαν 2011

Προειδοποιεί για παύση της εκεχειρίας το ΡΚΚ







ImageΤο PKK απείλησe σήμερα να βάλει τέλος στην εκεχειρία την οποία κήρυξε τον Αύγουστο του 2010, καταγγέλλοντας την απουσία διαλόγου εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης πριν τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. «Η κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε στις 13 Αυγούστου δεν έχει πλέον νόημα εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει στόχο να αγνοεί και να εκμηδενίσει» τους Κούρδους,...
δηλώνει η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat News, το οποίο πρόσκειται στους αντάρτες.

«Το AKP (το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) είναι χωρίς καμιά αμφιβολία υπεύθυνο για το τέλος της διαδικασίας της κατάπαυσης του πυρός», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο το PKK δεν επισείει την απειλή μιας επανάληψης των επιθέσεων, αλλά δηλώνει πως θα αμύνεται «με αποτελεσματικότερο τρόπο» έναντι των επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων, χωρίς να επιτίθεται πρώτο σ' αυτές, σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Από τον Αύγουστο, το PKK έχει παρατείνει δύο φορές την εκεχειρία του.

Για να παρατείνει την εκεχειρία του, το PKK ζητάει και πάλι, στην ανακοίνωση αυτή, να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του, να χαλαρώσει το καθεστώς εγκλεισμού του ιστορικού ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κυρίως με τον εγκλεισμό του κατ' οίκον, και να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι κούρδοι πολιτικοί ηγέτες.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.