# #

29 Δεκ 2010

Η παχυσαρκία αποτελεί σημείο αναφοράς και για τους ενήλικους στην χώρα τού Πάγκαλου, τού Καραμανλή, τού Βενιζέλου, αφού η χώρα μας κατέχει και πάλι την πρώτη θέση στην Ε.Ε....

Η ΧΟΝΤΡΟΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

  Πρωταθλητές οι νέοι τής χώρας μας στο κάπνισμα και στην παχυσαρκία. Τα παιδιά τής (β)ρωμιοσύνης είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν υστερούν καθόλου και οι ενήλικες, που καταλαμβάνουν κι αυτοί την πρώτη θέση στην Ευρώπη.


   Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τού 2008, ...το 39,2% των Ρωμιών άνω των 15 ετών καπνίζει συστηματικά και καθημερινά, ενώ ακολουθούν οι Βούλγαροι με 29,1% και οι Ιρλανδοί με 29%, τη στιγμή, που ο μέσος κοινοτικός όρος διαμορφώνεται στο 24,2%.
 
 
Πρωταθλητες σε πανευρωπαϊκό
επίπεδο στην παχυσαρκία.....
είναι τα παιδιά τής χώρας μας..



Τα fast-food και τα επεξεργασμένα συσκευασμένα τρόφιμα
.αποτελούν προτεραιότητα για την (β)ρωμαίικη οικογένεια.

    Επίσης, βάσει στοιχείων τού 2006, που περιλαμβάνονται στην έκθεση Health at a Glance Europe 2010, το 18,8% από τα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στη Ρωμιοσύνη είναι υπέρβαρα, ενώ το 40% είναι παχύσαρκα, ποσοστό, που αποτελεί ρεκόρ στην Ε.Ε. με το μέσο κοινοτικό όρο να είναι 13,3% και 22% αντίστοιχα. Επίσης ένα ποσοστό 17,3% είναι λιποβαρείς. Μόνο δύο στα δέκα παιδιά ασκούνται στη χώρα μας, το ένα τακτικά!

     Το fast food από το μαγειρευτό φαγητό προτιμά το 88% των νέων της χώρας μας. Επιστημονικές μελέτες υπογραμμίζουν, ότι η παιδική παχυσαρκία στη Ρωμιοσύνη είναι πλέον μείζον πρόβλημα για το μέλλον αυτής τής χώρας, καθώς τα παιδιά αυτά στην πλειοψηφία τους θα παραμείνουν σε ποσοστό 60-80% παχύσαρκοι ενήλικες με συνέπεια αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, τού σακχαρώδους διαβήτη, τού καρκίνου  και πολλών άλλων ασθενειών, που πλήττουν τους παχύσαρκους.



  Η παχυσαρκία αποτελεί σημείο αναφοράς και για τους ενήλικους στην χώρα τού Πάγκαλου, τού Καραμανλή, τού Βενιζέλου, αφού η χώρα μας κατέχει και πάλι την πρώτη θέση στην Ε.Ε....


 

Αγιοβασίλης:
Ο παχύσαρκος γέροντας, το χριστουγεννιάτικο παρακμιακό πρότυπο τής (β)ρωμαίικης νεολαίας.
(Στη φωτογραφία το ρόλο τού Αγιοβασίλη έχει αναλάβει γνωστός παχύσαρκος βορειοελλαδίτης πολιτικάντης).
  
     Σε μιά εποχή οικονομικής κρίσης, που οι μισθοί μειώνονται και μαζί τους αναπόφευκτα μειώνονται οι τροφές και τα γεύματα, οι (β)ρωμιοί εξακολουθούν να τρώνε ακατάπαυστα και να παχαίνουν.


    Εμπρός λοιπόν, όλοι γρήγορα στον Καιάδα, που οι γονείς μας δημιούργησαν...

    Για τη χοντρορωμιοσύνη  ρε γαμώτο...

Kωνσταντίνος Παραβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.