# #

28 Δεκ 2010

οι Νεάντερταλ ήταν και χορτοφάγοι!!!!!


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, ο άνθρωπος του Νεάντερταλ ίσως να είχε πολύ διαφορετικές συνήθειες από αυτές που θεωρούμε.

  Όπως ανακοίνωσαν Αμερικάνοι ερευνητές, βρέθηκαν υπολείμματα μαγειρεμένου φυτικού φαγητού σε δόντια του προϊστορικού αυτού είδους, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Νεάντερταλ ήταν ... χορτοφάγοι.

Η ανακάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα μέχρι τώρα άποψη ότι οι Νεάντερταλ τρεφόντουσαν... αποκλειστικά με κρέας, στοιχείο που καταδεικνύεται από τις χημικές μελέτες των σκελετών τους. Μάλιστα πολλοί ανθρωπολόγοι διατείνονται ότι αυτή ακριβώς η συνήθεια είναι που επέφερε τον αφανισμό τους, λόγω της δυσκολίας του κυνηγιού που προέκυψε την εποχή των παγετώνων.

Τα συμπεράσματα των χημικών αυτών αναλύσεων τώρα τίθενται υπό αμφισβήτηση, καθώς ο αυξημένος βαθμός πρωτεϊνης που βρέθηκε στα κόκκαλα των Νεάντερταλ δεν θεωρείται πλέον αδιάψευστη απόδειξη ότι το είδος αυτό τρεφόταν μόνο με κρέας.

Όπως λοιπόν καταδεικνύει η επιστήμη, οι Νεάντερταλ τελικά είχαν πολλά περισσότερα κοινά στοιχεία με εμάς από όσα αρχικά νομίζαμε...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.