# #

30 Δεκ 2010

Να τι είναι η γυναίκα...Να τι είναι η γυναίκα... κατά τον χριστιανισμό!
«Τι είναι η γυναίκα; Αιτία Διαβόλου, ανάπαυση όφεως, Διαβόλου παραμυθία, απαρηγόρητος οδύνη, υποκαιόμενη κάμινος, ξενοδοχείον ασώτων, εργαστήριον δαιμόνων (!).
Τι είναι η γυναίκα;Φίλτρον πονηρίας,.... αναίσχυντον θηρίον, ακράτητος ορμή (;) αχαλίνωτον στόμα, μυστηρίων θρίαμβος, σκοτίας οδηγός, παραπτωμάτων δάσκαλος, απολαύσεως πονηρία, ακόρεστος επιθυμία, κολάσεως αιωνίου πρόξενος.
Τι είναι η γυναίκα;Γήινων φρόνημα, ανδρός ραθυμία, συγκοιμώμενη ακρασία, συνεγειρόμενη μέριμνα, ιματισμένη (ντυμένη) έχιδνα, αυθαίρετος μάχη, καθημερινή ζημία, οικίας χειμών, ανδρός ναυάγιον, ανήμερον θηρίον, μοιχών καταγώγιον, όπλον Διαβόλου, επιθυμητή λύσσα, (!) παγκόσμιος θάνατος (!!!)
Όταν δεις γυναίκα που λάμπει (από ομορφιά) που έχει μάτια χαρωπά και απαλά μάγουλα που σου καταφλέγουν τον λογισμό και τις επιθυμίες, κατάλαβε ότι χώμα είναι το θαυμαζόμενον, σταχτή που καίει και παύσον την λυσσώσα ψυχή σου. Ανακάλυψε την ευτέλεια της ομορφιάς της. Δεν είναι παρά οστά φλέβες και δυσωδία. Δες την να γερνάει αλλοιούμενη, θνήσκουσα να καταρρέει το άνθος της εκείνο. Κατάλαβε τι θαυμάζεις και αισχύνθητι και αισχυνθείς μετανόησον». Ephraem Syrus Theol. (091) 204.-207

........................

Ιησούς Χριστός: «Εγώ όμως σας λέγω ότι πας ο βλέπων γυναίκα διά να επιθυμήση αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού.
Εάν ο οφθαλμός σου ο δεξιός σε σκανδαλίζη, έκβαλε αυτόν και ρίψον από σού· διότι σε συμφέρει να χαθή εν των μελών σου και να μη ριφθή όλον το σώμα σου εις την γέενναν.
Και εάν η δεξιά σου χειρ σε σκανδαλίζη, έκκοψον αυτήν και ρίψον από σού· διότι σε συμφέρει να χαθή εν των μελών σου, και να μη ριφθή όλον το σώμα σου εις την γέενναν».
Ματθ.5.28-30

Έτσι για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον μισογυνισμό της χριστιανικής θρησκείας.
Αναγκάζεται κανείς να ρωτήσει… μα καλά αυτούς δεν τους γέννησε γυναίκα;
Τι να πεις γι’ αυτόν το λαό, όταν μόλις προ ολίγων ημερών σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκη (Ράδιο Λίμπερο) καλόγερος επί λέξη είπε, πως η σεξουαλική σχέση ακόμα και μέσα στον γάμο, πρέπει να περιορίζεται μόνο στις πράξεις παιδοποιίας!
Βέβαια, απορίας άξιο παραμένει το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα ο γυναικείος πληθυσμός παραμένει ο ισχυρότερος υποστηρικτής αυτής της θρησκείας, και παρά τα όποια φεμινιστικά του κινήματα, ουδέποτε απαίτησε την απόρριψη αυτών των δύσοσμων θεολογικών λίβελων κατά της γυναίκας.

Μ. Καλόπουλος

3 σχόλια:

 1. Φίλε μου νομίζω οτι έχεις μπερδέψει τα λεγόμενα του Κυρίου( ελπίζω να μην τα διαστρεβλώνεις επίτηδες).Ο Ιησούς σε καμια περίπτωση δεν προήγαγε τον μισογυνισμό, καθε αλλο, και μαλιστα αυτο αποδεικνύεται πολυ ευκολα με την ύπαρξη την Παναγίας μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ασε την Παναγία και κοίτα γύρω σου τι διδάσκει η εβραιοχριστιανική Θρησκεία σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδη πως αποδεικνυεται με την υπαρξη της παναγιας???......
  τι επιχειρημα ειναι αυτο????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.