# #

30 Δεκ 2010

Ποια θα ειναι τα καλυτερα επαγγελματα αυριο...?

Κάποια απο τα πιο δημοφιλή επαγγέλμα τα του μέλλοντος θα είναι ο αγρότης κάθετης καλλιέργειας, ο κυβερνήτης διαστημικού σκάφους και ο κατασκευαστής ζωτικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. 
Ανά τον κόσμο οι...

εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία θα είναι εντυπωσιακές, αλλά αδιανόητες με βάση τα σημερινά δεδομένα, δημιουργώντας μια κατηγορία νέων επαγγελμάτων. Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευ νες, η τεχνολογική πρόοδος θα επηρεάσει κατά πολύ τα σημερινά επαγγέλματα. Εμείς αναζητήσαμε και βρήκαμε, ποια θα μπορούσαν να είναι τα λαμπρά επαγγέλματα κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών.

1. Κατασκευαστές μελών του σώματος: Η εξέλιξη της επιστήμης θα καταστήσει πι θανή τη δυνατότητα δημιουργίας μελών του ανθρώπινου σώματος, ενώ καταστήματα θα τα πουλούν και θα τα επισκευάζουν.


2 Νάνο-γιατροί: Οι πρόοδοι στη νανοτεχνολογία με την ανάπτυξη υπό-ατομικών συσκευών και θεραπειών θα μπορούσαν να μετασχηματίσουν την προσωπική υγειονομική περίθαλψη και έτσι θα χρειαζόμαστε μια νέα γενιά νάνο-ειδικών στην ιατρική για αυτές τις θεραπείες.

3 .Καλλιεργητές γενετικής τροποποιημένων φυτών: Οι νέοι αγρότες θα ανα πτύσσουν φυτά και θα μεγαλώνουν ζώα που έχουν δημιουργηθεί γενετικά, προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητα των τροφίμων, που θα παράγουν και που θα περιέχουν πρωτεΐνες που είναι ωφέλιμες για την υγεία μας.

4 .Διευθυντής/σύμβουλος ηλικιωμένων: θα απαιτηθούν ειδικοί για να βοηθήσουν και να διαχειριστούν την υγεία και τις προσωπικές ανάγκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού.

5 .Χειρούργοι αύξησης της μνήμης: Θα μπορούσαν να χορηγούν πρόσθετη μνήμη στους ανθρώπους, που θέλουν να τη βελτιώσουν και να βοηθούν εκείνους που δεν μπο ρούν να αντεπεξέλθουν στην «αποθήκευση» μεγάλης ποσότητας πληροφοριών.

6 .Επιστήμονες βίο-ηθικής: Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, μπορεί να χρειαστούμε μια νέα γενιά ηθικολόγων, που θα κα τανοούν τις επιστημονικές εξελίξεις και θα βοηθούν τις κοινωνίες να επιλέξουν ποιες από αυτές θα επιτραπούν.

7 .Διαστημικοί πιλότοι και διαστημικοί ξεναγοί: Με κάποιες εταιρείες να εξαγ γέλλουν, ήδη, ταξίδια διαστημικού τουρισμού, θα χρειαστούμε διαστημικούς πιλότους και ξεναγούς, καθώς επίσης και αρχιτέκτονες, που θα σχεδιάσουν πού θα ζήσουμε και πώς θα εργαστούμε στο Διάστημα.

8 .Αγρότες κάθετων καλλιεργειών: Κάθετα αγροκτήματα, που θα υπάρχουν σε ουρανοξύστες στη μέση των πόλεων θα μπορούσαν να αυξήσουν εντυπωσιακά την παραγωγή τροφίμων μέχρι το 2020.

9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής: Καθώς ο αντίκτυπος της αλλαγής του κλί ματος αυξάνεται, θα χρειαστούμε μια νέα γενιά μηχανικών-επιστημόνων, που θα βοηθήσουν στη μείωση ή την αντιστροφή των επιπτώσεων.

10. Όργανα επιβολής καραντίνας: θα είναι απαραίτητα στην περίπτωση, που ένας θανάσιμος ιός εξελιχθεί ραγδαία. Κάποιοι θα πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά την καραντίνα.

11. Ελεγκτές τροποποίησης του καιρού: Η τροποποίηση του καιρού με την επέμβαση στα σύννεφα για να βρέξει ή μη είναι μια πρακτική, που ήδη εφαρμόζουν κάποια κράτη.

12. Εικονικοί δικηγόροι: Καθώς όλο και περισσότερο η καθημερινή μας ζωή λειτουργεί διαδικτυακά, θα χρειαστούμε ειδικούς δικηγόρους, που θα επιλύουν νομικές διαφωνίες, που θα μπορούσαν να προκύψουν ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε χώρες με διαφορετικούς νόμους.

13. Εικονικοί εκπαιδευτικοί: Χαρακτήρες υπολογιστών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στην τάξη.

14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων: Χρειαζόμαστε σχεδιαστές και κατασκευαστές των επόμενων γενεών μεταφορικών οχημάτων, που θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά υλικά και καύσιμα.

15. Πληροφορητές ειδικού ενδιαφέροντος: θα στέλνουν πληροφορίες ειδικού ενδιαφέροντος μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύουσε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων με βάση τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

16. Χειριστής δεδομένων ήλεκτρονικών αποβλήτων: Καθώς τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για μας πολλαπλασιάζονται, μπορεί να χρειαστούμε τους χειριστές δεδομένων ηλεκτρονικών αποβλήτων για να τα ξεφορτωθούμε ασφαλώς, δίχως τον κίνδυνο των υποκλοπών.

17. Εικονικοί διευθυντές: θα μας βοηθούν να οργανώσουμε τις ηλεκτρονικές ζωές μας. θα φροντίζουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και θα διαχειρίζονται τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης.

18. Τραπεζομεσίτες χρόνου: θα διευθετούν τους χρόνους των τραπεζικών μας συναλλαγών στις εγχώριες ή μη αγορές.

19. Εργαζόμενοι σε κοινωνικά δίκτυα: θα «εργάζονται για τη φροντίδα των ανθρώ πων, που μπορεί να «τραυματιστούν» ή να περιθωριοποιηθούν από την κοινωνική δικτύωση.

20. Προσωπικοί δημιουργοί «ταυτότητας»: Πρόκειται για ένα επάγγελμα, που θα αποτελούσε επέκταση του ρόλου, που διαδραματίζουν οι στιλίστες και εκείνοι, που προωθούν το προφίλ των προσωπικοτήτων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.