# #

26 Νοε 2010

Μεγάλος Αδελφός και στο Ιντερνετ:... Η Google ιδρύει με την CIA εταιρεία πρόβλεψης γεγονότων...



Η Google Ventures και η In-Q-Tel επενδυτική εταιρεία της CIA, χρηματοδοτούν από κοινού εταιρεία η οποία παρακολουθεί τον "θόρυβο" στο διαδίκτυο αναζητώντας διασυνδέσεις μεταξύ ατόμων, ομάδων ή γεγονότων, σύμφωνα με το Wired. H εταιρεία με την ονομασία Recorced Future έχει δημιουργήσει το Temporal Analytics Engine, ένα εργαλείo ανάλυσης προβλέψεων το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία πηγαίνει πιο πέρα από την απλή αναζήτηση.
Αντιθέτως εξετάζει τους "αόρατους" συνδέσμους μεταξύ πχ εγγράφων που μιλάνε για τα ίδια πράγματα ή γεγονότων που αναφέρονται σε παρόμοιες συνθήκες. Η βασική ιδέα είναι να σχηματιστεί μία....


υπόθεση γύρω από κάθε γεγονός ανάλογα με το ποιός έχει εμπλακεί σε αυτό, που και πότε συνέβει.

Το ποσό της χρηματοδότησης είναι άγνωστο αλλά σίγουρα είναι κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια (για την κάθε εταιρεία) για το 2009. Tα τελευταία χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. φαίνεται να ενδιαφέρονται αρκετά για την ανοιχτή πληροφορία που είναι διαθέσιμη σε όλους και την αξιοποίηση της.

Είναι η πρώτη φορά που η Google συγχρηματοδοτεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο με την CIA αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται. H Google έχει πουλήσει servers στις μυστικές υπηρεσίες των H.Π.Α. και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει την συνεργασία της NSA μετά την επίθεση από κινέζους hackers.

H Ιn-Q-Tel πρόσφερε στήριξη στην Keyhole, πριν την εξαγορά της τελευταίας από την Google για την ανάπτυξη του Google Earth.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.