# #

26 Νοε 2010

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ από ανθρώπινα ούρα! ...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ νεκρών!...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ προφυλακτικά!...ΠΛΑΣΤΙΚΑ από ούρα χοίρου!

ΤΟ χαρτί τουαλέτας φτιάχνεται από μεγάλης ηλικίας δέντρα. Οι οικολόγοι το θεωρούν «πολύ χειρότερο από το να οδηγάς ένα Hummer» σε σχέση με την επίδρασή του στο περιβάλλον. Τη λύση έρχονται να δώσουν τα πανάκια, τα οποία χρησιμοποιούμε πολλές φορές και πλένονται στο πλυντήριο. Σίγουρα υπάρχει κάποιο θεματάκι με την αποθήκευση και το πλύσιμο, αλλά ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι δεν μυρίζουν και πουλάει υγρές σακούλες για την τοποθέτηση των βρόμικων πανιών...
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ προφυλακτικά! Τα προφυλακτικά κατασκευάζονται από latex, το οποίο με τη...
σειρά του προέρχεται από καουτσουκόδεντρα και συνήθως δεν περιέχει ανακυκλώσιμα υλικά. Υπάρχει λύση! Τα οικο-προφυλακτικά. Μια γαλλική εταιρεία προσφέρει προφυλακτικά από latex που παράγεται από ανακυκλωμένα υλικά. Επιπλέον, ένα μέρος των εσόδων πάει κατευθείαν προς όφελος των εργατών της Ασίας που εργάζονται στις φυτείες των καουτσουκόδεντρων.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ από ούρα χοίρου! Μια εταιρεία από τη Δανία, η Agroplast, κατασκευάζει βιο-πλαστικό από ουρία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή οικιακών σκευών. Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι τα ούρα των χοίρων έχουν μεγάλο κόστος διαχείρισης, μπορεί όμως να καταφέρουν να τα επεξεργαστούν ως πρώτη ύλη, οπότε το όφελος θα είναι διπλό...
ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Χορέψτε για να ανάψουν τα φώτα. Το μπαρ «Surya» στο Λονδίνο βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να μειώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Τροποποίησε την πίστα χορού με τέτοιο τρόπο ώστε όταν οι πελάτες χορεύουν, παράγεται ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν το 60% των ενεργειακών απαιτήσεων του μπαρ.
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ από ανθρώπινα ούρα! Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα ούρα για να προκαλούν μια χημική αντίδραση που φορτίζει ειδικά κατασκευασμένες μπαταρίες. Προσθέστε μια σταγόνα ούρων σε ένα σύμπλεγμα από χλωρίδια του χαλκού, μαγνήσιο και χαλκό, και θα έχετε τόση ενέργεια όση δίνει μια μπαταρία ΑΑ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ νεκρών! Τι γίνεται μετά θάνατον; Μια καινούργια τεχνολογία διαχείρισης νεκρών έρχεται να μας δώσει την απάντηση και λέγεται Resomation. Βυθίζουμε το σώμα σε αλκαλικό διάλυμα, ανεβάζουμε την πίεση και τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να πάρει μια βράση έως ότου υγροποιηθεί. Το τελικό υγρό που θα πάρουμε είναι ιδανικό για λίπασμα, ενώ το ασβέστιο από τα οστά μπορεί να αποθηκευτεί, όπως η στάχτη, σε δοχείο.
ΤΟ σουτιέν θα μας σώσει! Οι Γιαπωνέζοι έχουν σχεδιάσει στηθόδεσμους φτιαγμένους από ίνες πλεγμένες με μικροσκοπικά σύρματα, που μπορούν να παράγουν ενέργεια από τη φυσική κίνηση του στήθους, ικανή να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα iPod. Οσο μεγαλύτερο το στήθος τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να παραχθεί...
ΤΟ Tempuramobile! Ιάπωνες ερευνητές κατασκεύασαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που κινείται με το λάδι που απομένει από το δημοφιλές στη χώρα tempura (τηγανητό ψάρι με λαχανικά). Προκειμένου μάλιστα να κεντρίσουν την περιβαλλοντική συνείδηση του κόσμου, πήραν μέρος με το αυτοκίνητο αυτό στον αγώνα Παρίσι - Dakar τερματίζοντας στην 68η θέση από τους 109 που τερμάτισαν.
ΤΟ ξενοδοχείο «Crown Plaza» στην Κοπεγχάγη προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα σε οποιονδήποτε πελάτη είναι ικανός να παράγει ενέργεια μέσα από ποδήλατα εξάσκησης, τα οποία ταυτόχρονα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την επιχείρηση. Οι πελάτες πρέπει να παράγουν τουλάχιστον 10 watt, δηλαδή περίπου 15 λεπτά ποδηλασίας για κάποιον με μια μέση δύναμη. Η ανταμοιβή είναι ένα γεύμα που κανονικά θα κόστιζε 26 ευρώ !
Ανδρεας Ρουμελιωτης..Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.