# #

24 Νοε 2010

Θ. Πάγκαλος: «Το μνημόνιο είναι ευτυχία»...Γιατι Θοδωρε? Τρωγεται?


«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο», είπε ο Θ. Πάγκαλος… εντυπωσιάζοντας για ακόμα μια φορά με τις δηλώσεις του, και… αιτιολόγησε το σκεπτικό του λέγοντας: «Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση».
Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες σε μερίδα του Τύπου ότι έδωσαν λάθος διάσταση στη δήλωση του ότι ...
οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες και εξήγησε πως έκανε τη σχετική δήλωση μιλώντας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία, όπως είχε πει, πρέπει να προωθηθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ιερείς, δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες με την στενή οικονομική θεωρία, λέγοντας: «Ένα τανκ δεν παράγει άλλο άρμα, ο μάχιμος μπορεί να είναι ήρωας αλλά δεν παράγει υπηρεσίες με τη στενή οικονομική έννοια, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα η επισκευή ενός αεροσκάφους είναι παραγωγική δραστηριότητα".
Για το… περίφημο: «’Ολοι μαζί τα φάγαμε» είπε ότι η δήλωση «είτε μπορούσε να αφορούσε πραγματικό φαΐ, είτε να αφορούσε το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας του κράτους που πρέπει να ανατραπεί, λόγω της κρίσης που ζούμε. Το δημόσιο δεν ανήκει στους δημόσιους υπάλληλους, ανήκει στον ελληνικό λαό» (!!).
Σε αυτό το… πνεύμα υπενθύμισε δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή που επισήμαναν την ανάγκη μείωσης του χρέους και παρατήρησε ότι το χρέος των 350 δισ. για να δημιουργηθεί δεν προκύπτει από μία ολιγαρχία ατόμων αλλά χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα και μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπλήρωσε ότι:  «Ασφαλώς δεν έχουμε όλοι ίση ευθύνη. Άλλη είναι η ευθύνη του μικρού φοροφυγά που δεν κόβει απόδειξη, άλλη του μεγάλου φοροφυγά. Άλλη η ευθύνη του πολίτη που διαπραγματεύεται την ψήφο του για μία θέση στο δημόσιο και άλλη η ευθύνη του πολιτικού που την εκμεταλλεύεται. Άλλη η ευθύνη της ιερόδουλου και άλλη η ευθύνη του μαστροπού Η κρίση που ζούμε πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος". (!!!)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.