# #

10 Νοε 2010

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο




Ο Υπουργός Παιδείας Σπυρίδων Στάης μονομάχησε και σκότωσε, το 1904, τον πολιτικό του αντίπαλο Αλέξανδρο Χατζηπέτρο. Ο κ. Πάγκαλος τι περιμένει, τέλος πάντων;


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αρκετά ανεχτήκατε τον κάθε μωρόσοφο, που έχει το θράσος να αμφισβητεί και να κρίνει (άκουσον, άκουσον) τις αποφάσεις Σας. Σταματήστε να συντρώγετε με τον κάθε αχάριστο Έλληνα (ειρωνεύτηκαν, ακόμα, και την πάνσοφη ρήση Σας: “μαζί τα φάγαμε”)
Κρίνω ότι αντιμετωπίζετε ανεπαρκώς τις ιταμές (τις ιταμές λέγω) προκλήσεις των πολιτικών Σας αντιπάλων. Αντίθετα,  ο αείμνηστος Υπουργός Παιδείας Σπυρίδων  Στάης (1860- 1931, εκ των ιδρυτών του Λαϊκού Κόμματος), αντιμετώπισε άμεσα και αποτελεσματικά τις κατηγορίες που του απέδωσε ο πολιτικός του αντίπαλος και βουλευτής, Αλέξανδρος Χατζηπέτρος. Τόσο αποτελεσματικά, ...που ο “αυθάδης” κ. Χατζηπέτρος  δεν τις επανέλαβε, αφού έπεσε νεκρός από τα πυρά του Στάη.
Συγκεκριμένα, όταν ο  Χατζηπέτρος επιτέθηκε φραστικά στον Υπουργό Παιδείας, επειδή  δεν είχε διοριστεί κάποιος ευνοούμενος του Βουλευτή, ο Υπουργός δίχως χρονοτριβή παρεξηγήθηκε και κάλεσε σε μονομαχία τον Χατζηπέτρο (αυτοί ήταν άνδρες, κ. Πάγκαλε). Μάταια ο πρωθυπουργός Θεοτόκης προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα (για να μην αισθάνεται άσχημα, ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν δεν μπορεί να ελέγξει τα παλικάρια του). Η μονομαχία έγινε με πιστόλια στους Τράχωνες (18 Ιουνίου 1904), ενώπιον τεσσάρων μαρτύρων. Τα πάντα έγιναν σύμφωνα με το τελετουργικό και ο Στάης, δεινός σκοπευτής, πέτυχε στην καρδιά τον αντίπαλο του και τον άφησε στον τόπο. Αμέσως μετά ο Στάης υπέβαλε την παραίτηση του, αλλά δεν τιμωρήθηκε λόγω βουλευτικής ασυλίας (να και κάτι που Σας ενώνει με το παρελθόν). Φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι εξετίμησαν την «ευθιξία» του Στάη (Εσείς να τα βλέπετε κ. υπουργέ μου!!) και γι αυτό τον επανεξέλεξαν αρκετές φορές βουλευτή και ξανάγινε δύο φορές υπουργός, το 1908 και 1921.

κ.  Υπουργέ,
για να μη νομίζετε ότι μόνο Εσείς και ο Στάης καταφεύγετε σε τέτοιες μεθόδους Σας ενημερώνω ότι με μονομαχία είχαν λύσει τις διαφορές τους ο Υπουργός Στρατιωτικών  Σμολένσκυ εναντίον του βουλευτή Λιμπρίτη (ευτυχώς αστόχησαν αμφότεροι). Χωρίς θύματα είχαν λήξει και οι μονομαχίες του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου εναντίον του  Δημητρίου Ράλλη καθώς και του Στέφανου Δραγούμη εναντίον του Αλέξανδρου Πετσάλη. Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Σ. Μερκούρης είχε μονομαχήσει, με πιστόλι, εναντίον του δημοτικού συμβούλου Γ. Τουφεξη καθώς και ο Μουρούζης εναντίον του Πάλλη. Όλες, όμως, οι μονομαχίες, πλην του Στάη, ήταν αναίμακτες.
Αν, λέω αν, θεωρείτε ότι δεν είστε δεξιοτέχνης στα όπλα μην απογοητεύεστε. Εμεις, από τα 24grammata.com, είμαστε πρόθυμοι να Σας στείλουμε την πρωταθλήτρια σκοποβολής Άγη Κασούμη  και με ελάχιστα μαθήματα θα είστε έτοιμος  να προστατέψετε την τιμή Σας. Δείξτε, επιτέλους, ποια είναι η θέση όλων όσοι τολμούν να διαφωνούν με τα σχέδια Σας.

Με ανυπόκριτο σεβασμό
24grammata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.