# #

12 Νοε 2010

Το μυστικο της....γοητειας !

Αίσθηση θα προκαλέσει νέα έρευνα, η οποία έρχεται να καταδείξει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο γοητευτικοί και ελκυστικοί από τους υπόλοιπους!
Το ''μυστικό'', σύμφωνα με τους ερευνητές, έγκειται, σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο οξειδωτικού στρες, στο οποίο υποβλήθηκε ένας οργανισμός, προτού καν γεννηθεί.


Η νέα μελέτη, από ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, υπό τον δρα Στίβεν Γκάγκεσταντ, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που αξιολογούνται από τις γυναίκες ως εξαιρετικά ελκυστικοί, όσον αναφορά την εξωτερική τους εμφάνιση,........έχουν τα μικρότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες στον οργανισμό τους.

Πως δημιουργείται όμως το οξειδωτικό στρες στον ανθρώπινο οργανισμό;

Τα κύτταρα χρησιμοποιούν οξυγόνο για να παράγουν ενέργεια, ενώ παράλληλα δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που αντιδρούν χημικά με άλλα μόρια και προκαλούν βλάβες στο κύτταρο, γνωστές ως οξειδωτικό στρες.

Οι ελεύθερες ρίζες, μπορούν να καταπολεμηθούν από τις αντι-οξειδωτικές ουσίες, στο μέτρο που αυτές υπάρχουν σε ένα οργανισμό.

Το οξειδωτικό στρες, θεωρείται σημαντική αιτία γενετικών μεταλλάξεων και παίζει ρόλο επίσης στη γήρανση του σώματος και στην πρόκληση διαφόρων ασθενειών, όπως του καρκίνου.

Η υπερπαραγωγή οξειδωτικού στρες στο έμβρυο, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως στο κάπνισμα της εγκύου μητέρας, σε μολύνσεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και σε άλλα προβλήματα της εγκύου, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Η νέα έρευνα, μελέτησε άνδρες, ηλικίας 18 έως 38 ετών και διαπίστωσε ότι όσο μικρότερο είναι το επίπεδο οξειδωτικού στρες, τόσο πιο γοητευτικός θεωρείται κάποιος από τις γυναίκες.

Αντίθετα, μικρή "βαθμολογία" πήραν οι άνδρες, που είχαν βιώσει προβλήματα κατά τη γέννησή τους και είχαν έτσι υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες. 
http://www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.