# #

13 Νοε 2010

Ακτινίδιο: Περισσότερη βιταμίνη C από κάθε άλλο φρούτο

Φωτό: © Fotolia
Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν πέσει ακόμη, όμως μπαίνουμε σιγά-σιγά στον Χειμώνα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του χειμώνα λοιπόν, είναι το ακτινίδιο. Εκτός φυσικά από τις ευεργετικές του ιδιότητες στη καλή λειτουργία του εντέρου, το ακτινίδιο θα σου παρέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά και υγεία.

- Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C..
σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες...

-Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων.

-Απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

-Συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτείνη που περιέχει.

Η ισχυρή παρουσία βιταμίνης C ενισχύει θετικά τον οργανισμό, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα -στηρίζοντας παράλληλα τον οργανισμό στην περαίωση επίπονων διαδικασιών. Επίσης, λόγω του ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει λουτείνη, θα πρέπει να την προσλαμβάνει από τις τροφές ή από συμπλήρωμα διατροφής. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της, παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος, της καρδιάς και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Το ακτινίδιο, είναι πλούσιο σε κάλιο-μαγνήσιο-φώσφορο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προστατεύεται ο οργανισμός από ενδεχόμενες κρίσεις μυικής ατονίας- υπέρτασης- απορύθμισης του σακχάρου- αντιμετώπιση των συσπάσεων της μήτρας κατά των πρόωρο τοκετό, καθώς επίσης για την άμεση αντιμετώπιση οξέως ασθματικού επεισοδίου. Τέλος, θετική συμβολή εμφανίζει στη δημιουργία και διατήρηση των οστών και στην ανάπτυξη των δοντιών.

Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σύσταση κατανάλωσης του, από άτομα τα οποία πάσχουν απο το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.
http://grizosgatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.