# #

14 Νοε 2010

Σεξ: Το γοργόν και χάριν έχει…



Εάν πιστεύετε

ότι η διάρκεια αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας για την σεξουαλική σας ικανοποίηση, τα επιστημονικά δεδομένα μάλλον θα σας διαψεύσουν. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Καναδών σεξοθεραπευτών, η ικανοποιητική ...;

....
ερωτική συνεύρεση διαρκεί από 3 έως.... 13 λεπτά της ώρας.
Η μελέτη στηρίχτηκε σε στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει 50 μέλη της Κοινωνίας για τη Θεραπεία και την Έρευνα για το ...;σεξ, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, ιατρών, θεραπευτών οικογένειας και γάμου και νοσοκόμων, οι οποίοι ρωτούσαν τα ζευγάρια που τους
επισκέπτονταν για την ερωτική τους ζωή.

Οι επιστήμονες κατηγοριοποίησαν τις απαντήσεις των ζευγαριών σχετικά με τη διάρκεια της συνουσίας, από την διείσδυση δηλαδή στο κόλπο έως και την εκσπερμάτιση- σε τέσσερις κατηγορίες: «επαρκής» (3-7 λεπτά), «επιθυμητή» (7-13 λεπτά), «πολύ σύντομη» (1-2 λεπτά) και «πολύ μεγάλη»(10-30 λεπτά).

«Το πώς ερμηνεύει ο άνδρας ή η γυναίκα την σεξουαλική τους ικανοποίηση, τη δική του και του/της συντρόφου τους- εξαρτάται από ...; την προσωπική τους κρίση. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν στερεότυπα για την σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν στο φανταστικό μοντέλο της «ολονύκτιας» σεξουαλικής δραστηριότητας με πολύ σκληρή και μεγάλη στύση», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Σχολιάζοντας παλαιότερη μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες και οι άνδρες επιθυμούν η συνουσία να διαρκεί 30 λεπτά ή περισσότερο, η επικεφαλής της μελέτης Eric Corty αναφέρει: «Είναι μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και μη ικανοποίηση. Με την παρούσα μελέτη επιθυμούμε να διαλύσουμε αυτό τον μύθο και να ενθαρρύνουμε τα ζευγάρια να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την ερωτική τους συνεύρεση».

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα συμπεράσματα της μελέτης ενδεχομένως αλλάζουν και τα δεδομένα για τη θεραπεία των σεξουαλικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.