17 Νοε 2010

Ο τυφώνας της τρόικας είναι εδώ για να σαρώσει...

 

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Φαίνεται ότι έπεισε… τελικά η τρόικα σε ό,τι αφορά στις πολυσυζητημένες αλλαγές στις ΔΕΚΟ, στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και ειδικότερα  στη σχέση των επιχειρησιακών συμβάσεων των εργαζομένων με τις κλαδικές και την ΕΣΣΕ, με το εξής απλό επιχείρημα: ή προχωράτε ή αλλιώς δεν έχει τέταρτη δόση του δανείου.
Άλλωστε «συμφώνησε» και ο μεγάλος του ΣΕΒ …
Ψέλλισε κάτι περί αναγκαστικών απολύσεων για τη μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα και άλλα τέτοια ωραία.
Έτσι λοιπόν έρχονται συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων διαχείρισης, περικοπή των επιδομάτων και υπερωριών, ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος τουλάχιστον κατά 20%, μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού, επιτάχυνση συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μη ανανέωση των επί συμβάσει εργαζομένων.
Το καμπανάκι χτυπά για την ΕΡΤ, τον ΕΟΤ, το μετρό, το τραμ, τον σιδηρόδρομο, τις αστικές συγκοινωνίες, τις αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και για φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο, όπως η ΜΟΔ και η ΚτΠ Α.Ε.
Και επειδή η εξυγίανση των συγκοινωνιών περνάει και από τα έσοδα, η τιμή του εισιτηρίου θα πετάξει στο 1,20 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και το επίπεδο του 1,50, ενώ οι καταργήσεις και ενοποιήσεις δρομολογίων, είναι  σε πρώτο πλάνο.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αναλυτικά από τους αρμοδίους υπουργούς και εν προκειμένω από τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, ενώ το επόμενο διάστημα θα προωθηθούν στη Βουλή οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Ο τυφώνας της τρόικας είναι εδώ για να σαρώσει...

Της Αντριάνας απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.