# #

18 Νοε 2010

Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα στο ντύσιμο του άντρα

Το να κάνεις ένα λάθος στις στυλιστικές σου επιλογές δικαιολογείται. Όταν όμως τα λάθη επαναλαμβάνονται τότε έχουμε πρόβλημα. Κάναμε μια λίστα με τα πιο συχνά λάθη των αντρών και αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας ίσως και να καθαρίσει το...

στυλιστικό ποινικό μητρώο σου.
Σανδάλια με κάλτσες


Αν δεν θες να μοιάζεις με τουρίστα στο Μοναστηράκι, ξέχνα το! Είναι το συχνότερο λάθος και δεν μπορώ να καταλάβω πως το κάνετε. Αν τα πόδια σου κρυώνουν και θέλεις κάλτσες τότε βάλε κλειστό παπούτσι. Πρέπει να βρεις πολύ δυνατή δικαιολογία για να το συγχωρήσω.


Ατσούμπαλο ξύρισμα


Το να αφήσεις μούσι ή το αξύριστο look είναι αποδεκτό και sexy. Το ατσούμπαλο ξύρισμα όμως είναι απαράδεκτο. Το γεγονός ότι δεν βλέπεις κάποια σημεία του προσώπου σου που μένουν αξύριστα, δεν σημαίνει ότι δεν τα βλέπουν και οι υπόλοιποι. Μπορείς να αγοράσεις καθρέφτη που τοποθετείτε πλάγια στον τοίχο για να έχεις ορατότητα σε όλο το πρόσωπο σου.


Mάρκα από την κορυφή ως τα νύχια


Αγοράζεις επώνυμα ρούχα γιατί σου ταιριάζουν οι γραμμές και τα υφάσματα. Όχι όμως να κυκλοφορείς σαν κινητή διαφήμιση. Μπορείς να σπαταλάς όσα λεφτά θες, αλλά πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι κάτι περισσότερο από ένα περιτύλιγμα. Το περιεχόμενο είναι που μετράει.


Παπούτσια για τρέξιμο εκτός γυμναστηρίου


Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι θες να είσαι άνετος. Μην ξεχνάς όμως ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια τα φοράς στο γυμναστήριο και ακόμα και αν δεν έχει αλλοιωθεί η εμφάνισή τους, είναι απαράδεκτο να τα φοράς καθημερινά. Μπορείς εναλλακτικά να αγοράσεις ένα πιο casual αθλητικό παπούτσι για τις καθημερινές σπορ εμφανίσεις σου.


Σακίδιο με κουστούμι


Όταν ήσουν φοιτητής και κουβαλούσες βιβλία, ένα σακίδιο ώμου σου ήταν απαραίτητο. Τώρα που τα χρόνια της νιότης τελείωσαν και μπήκες στην αγορά εργασίας, πρέπει να απαλλαγείς απ’ αυτό το αξεσουάρ. Δεν γίνετε να πηγαίνεις στη δουλειά με κουστούμι και σακίδιο. Τα αξεσουάρ σου πρέπει να είναι ανάλογα με το ντύσιμό σου, οπότε άσε το σακίδιο για τις εκδρομές και αγόρασε ένα χαρτοφύλακα.


Μαύρο κουστούμι-καφέ παπούτσι


Ίσως και το συχνότερο λάθος. Όταν φοράς κουστούμι είναι για να φαίνεσαι καλοντυμένος. Όταν όμως το κουστούμι και το παπούτσι δεν ταιριάζουν, τότε πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο. Ο κανόνας είναι απλώς: μαύρο κουστούμι-μαύρο παπούτσι, γκρι κουστούμι-μαύρο ή καφέ παπούτσι, καφέ κουστούμι-καφέ ή ταμπά παπούτσι, μπλε κουστούμι-μαύρο, ταμπά ή καφέ παπούτσι. Ακολούθησέ τον και δεν θα χάσεις.


Λάθος κουμπωμένο σακάκι


Ακόμα και το σακάκι που ταιριάζει γάντι πάνω σου, αν το κουμπώσεις λάθος θα φαίνετε λες και αγόρασες λάθος νούμερο σακάκι. Κι εδώ ο κανόνας είναι απλός. Στα διπλοσταυρωκουμπωτά σακάκια(που λέει και το λαϊκό άσμα) πρέπει να είναι κουμπωμένα όλα τα κουμπιά. Στα σακάκια με δύο κουμπιά κούμπωσε μόνο το πάνω κουμπί, ενώ στα σακάκια με τρία κουμπιά μπορείς να επιλέξεις. Ή θα κουμπώσεις τα δύο πάνω κουμπιά ή το μεσαίο. Ότι σακάκι όμως κι αν φοράς μην ξεχνάς να το ξεκουμπώνεις όταν πρόκειται να καθίσεις.


Αθλητική κάλτσα με κυριλέ παπούτσι


Απλά έλεος. Το ότι το έκανε ο Μichael Jackson δεν σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Αλλιώς γιατί δεν κυκλοφορείς και με στρασάτο γάντι; Οι αθλητικές κάλτσες προορίζονται για αθλητικά παπούτσια. Όταν φόρας κυριλέ παπούτσια πρέπει να φόρας και την ανάλογη κάλτσα, που μην ξεχνάς ότι πρέπει χρωματικά να ταιριάζει με το παπούτσι.


www.men24.gr

 http://tro-fodo-tiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.