# #

19 Νοε 2010

Τα τρομερά και αρίστης ποιότητας γερμανικά προϊόντα γιατί γέρνουν και ποιοι τα αγοράζουν χαλασμένα; Τα δανεικά μήπως είναι αγύριστα;

Αγγέλα, μήπως…γέρνεις;

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
sexy wooman
«Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άιχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου. Ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές, αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι» τόνισε η κυρία Μέρκελ στη διάρκεια συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στη Καρλσρούη. «Το SPD», δηλαδή το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση, «έδρασε επιπόλαια» είπε η κ. Μέρκελ. Επίσης επισήμανε ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ να ζητούν τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, ώστε να υποβοηθηθεί η διαδικασία παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. «Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθούμε για κάτι που κάνουμε καλά» δήλωσε για την ακρίβεια η καγκελάριος. «Δεν θα επιτρέψουμε να μαστιγωθούμε επειδή ..
εξάγουμε καλά προϊόντα, κατασκευασμένα στη Γερμανία, σε ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε με ρητορική έξαψη και εθνική υπερηφάνεια.
Δυο τρεις επισημάνσεις θέλω να κάνω σε όλα αυτά. Γιατί η κ. Μέρκελ, όταν το αλήστου μνήμης ελληνικό δίδυμο Καραμανλή - Αλογοσκούφη οδηγούσε τη χώρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, δεν παρενέβαινε προς χάριν της ευρωπαϊκής οικονομίας και κατά συνέπεια της αγαπημένης της Γερμανίας; Δεν θα σκεφτώ ότι ήταν ίδιας (δεξιάς) ιδεολογίας, ούτε βέβαια και θα αναρωτηθώ γιατί η φοβερή και τρομερή Siemens χρηματοδοτούσε αφειδώς το πολιτικό μας, εντός ευρωζώνης, σύστημα. Τόσο μεγάλη γενναιοδωρία εκ μέρους της Γερμανίας… δεν την αντέχουμε, Άγγελα! Τα τρομερά και αρίστης ποιότητας γερμανικά προϊόντα γιατί γέρνουν και ποιοι τα αγοράζουν χαλασμένα; Τα δανεικά μήπως είναι αγύριστα; Κάθε άλλο. Η σπουδή της Γερμανίας στο… εβραϊκό ζήτημα δεν την έβγαλε ζημιωμένη στο να γίνει ξεφτέρι στην… τοκογλυφία!
Τι στο καλό ζητάς, Αγγέλα από τους Δαναούς; Αποζημιώσεις… κακής διαγωγής; Θάλασσες που να ισιώνουν τα στραβά γερμανικά υποβρύχια; Την ελαιοπαραγωγή μας για να λαδώνει... τους μηχανισμούς της η Siemens; Να μας βρίζεις στους Ρηνανούς - Βεστφαλούς, για να σε ψηφίζουν;
Αγγέλα, μήπως… γέρνεις;
ΥΓ.: Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις των Γερμαναράδων που μας αφορούν δεν έχουν μεγάλες δόσεις αλήθειας. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και εν πάση περιπτώσει είναι και αυτοί που συνέβαλαν στον εκμαυλισμό του πολιτικού μας συστήματος με τις… εξαγωγικές ενέργειες του γερμανικού τρόπου προώθησης της διαφθοράς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.