19 Νοε 2010

εμείς τέτοιους φόρους δεν θα βάλουμε , έλεγε μέχρι προχθές.

Κάθε χρόνο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού ακούμε και την ατάκα « σήμερα ανακοινώθηκε ο πιο σκληρός και πιο κρίσιμος προϋπολογισμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας». Αυτός  όμως, είναι για να τον κάνεις κάδρο και να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι σου. Να τον βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Εγώ αυτό θα κάνω. Για να υπολογίζω  πόσο θα αυξάνεται το προσωπικό μου χρέος ημερησίως.
Έχουμε και λέμε. Βάσει του σχεδίου ακριβαίνουν (κι άλλο) : ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα τρόφιμα, τα προϊόντα πάσης ανάγκης, οι υπηρεσίες, η βενζίνη, τα τσιγάρα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ποτά, το φυσικό αέριο.
Μειώνονται οι μισθοί  με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και του νέου μισθολογίου, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα’ χουμε πράσινα τέλη και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Βάσει του προϋπολογισμού, το 55% των εσόδων του κράτους το 2011 θα προέρχεται από έμμεσους φόρους που αγγίζουν όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και την αγαπημένη ομάδα του Γιωργάκη, τους χαμηλόμισθους και τους...
χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι έμμεσοι φόροι, για να επικαλεστούμε την πρωθυπουργάρα μας, είναι «οι πιο άδικοι γιατί δεν κάνουν διακρίσεις, επιβαρύνουν όλους». « Και εμείς τέτοιους φόρους δεν θα βάλουμε» έλεγε μέχρι προχθές. Μόνο το 32% προέρχεται από φορολογία ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ενός.
Όσο για τις περιβόητες δραστικές περικοπές του κράτους, αυτές δεν θα έρθουν από τη μείωση αυτών που ξοδεύουν οι υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί και συμβουλάτορες, αλλά από το κλείσιμο των ΔΕΚΟ, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις σε μισθούς των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όπως έγινε και φέτος, όπου η δημοσιονομική προσαρμογή επιτεύχθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έτσι θα γίνει και του χρόνου. Για αναπτυξιακά μέτρα ούτε λόγος.
Όμως όσοι έχουν κομπόδεμα κτυπήσανε τζακ ποτ. Γιατί ξεπουλάμε κιόλας. Έχουμε και λέμε : ποσοστά σε κρατικές τράπεζες, αεροδρόμια, ΟΣΕ, αυτοκινητόδρομους, ΕΛΤΑ, αεροπλάνα (κατάλοιπα airbus της Ολυμπιακής) και καζίνο. Κρατικά ακίνητα, ορυκτό πλούτο, φιλέτα στην παραλιακή και νησάκια ακατοίκητα, θα προσθέσουμε εμείς.
Χαιρόμαστε τουλάχιστον που ο μέγας Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε πανηγυρικά το χθεσινό μας ρεπορτάζ, δηλώνοντας με… θάρρος και στόμφο ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση δήλωσε ότι ήθελε να διαμοιράσει τα επιπλέον μέτρα και στους επόμενους προϋπολογισμούς» και ότι «μια υπεύθυνη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει σκόντο στην δημοσιονομική προσαρμογή»...
Και οι διαρροές μεσιέ, που έκαναν οι συνεργάτες σας όλο αυτό τον καιρό περί «διαπραγματεύσεων και παζαριών με την τρόικα» τι ήταν; Ελάχιστοι δεν τσίμπησαν.
Ελπίζουμε τα «χαστούκια» που έφαγε την Τρίτη από τους ομολόγους του στο Γιούρογκρουπ να έκαναν τον υπουργό οικονομικών να συνειδητοποιήσει ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι εγκάθετες διαρροές κοστίζουν. Γιατί μεταφράζονται σε όλες τις γλώσσες.
ΥΓ: Αγαπητοί παλιοί φίλοι της Ελληνοφρένειας, συνεχίστε να παίζετε το βίντεο με τον Παπακωνσταντίνου να λέει «αν μπουν νέοι φόροι σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει». Βρείτε και το άλλο περί παραίτησης. Και αυτό του ΓΑΠ με το «ό,τι πλήρωσαν,  πλήρωσαν οι μικρομεσαίοι, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι». Έτσι για να το εμπεδώσουν και οι κομματικοί.
ΥΓ1: Ο Γιωργάρας μας έκανε πάλι το θαύμα του χθες. Βγήκε στα ξένα και δήλωσε ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης  είναι να επιβληθεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών. Μα δεν τον ενημέρωσε κανείς από τους εκατοντάδες συμβούλους του, ότι η πρόταση αυτή τέθηκε εδώ και μήνες σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ΕΕ, G8, G20, APEC, Eυρωασιατικής συνόδου και απερρίφθη πανηγυρικά; ΄Η πάλι εκ του ασφαλούς μιλάει ο πρόεδρος ή παίρνει μέρος στις συνόδους και δεν καταλαβαίνει τι ακούει.
ΥΓ2: Δεν μπορείτε όμως να πείτε, εξελιχτήκαμε σαν χώρα. Γίναμε αντάξιοι των προσδοκιών του πράσινου George. Παραδώσαμε τον προϋπολογισμό σε στικάκι και όχι σε μπανάλ Α4 χαρτί. Α, όλα και όλα. Οι οικολογικές του ανησυχίες είναι αδιαμφισβήτητες. Να χαρεί και λίγο η Μπιρμπίλη
ΥΓ3: «Μπορεί αυτός ο προϋπολογισμός να πετύχει;» θα ρωτήσετε. «Γιατί, πέτυχε αυτός του 2010;» απαντάμε. Δεν πέρασαν 3 ώρες από την συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου και πρώτος ο Χρυσοχοίδης, τον αμφισβήτησε. «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ακόμα για κάποια θέματα» είπε. Τρέχα γύρευε.
Καλό σαββατοκύριακο και περαστικά μας. Πηγαίνετε προς παραλία πλευρά. Μέχρι και ο καιρός τρελάθηκε
εγραψε  η  Κουκιδα  παλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.