# #

24 Σεπ 2010

Παρέλυσε η Γαλλία από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων...232 διαδηλώσεις βρίσκονταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη  • Δεύτερη 24ωρη απεργία μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποίησαν οι Γάλλοι εργαζόμενοι κατά των αλλαγών του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
    Από την κινητοποίηση επηρεάστηκε η λειτουργία των σχολείων και των εσωτερικών σιδηροδρομικών δρομολογίων και ακυρώθηκε μέχρι και το 50% των πτήσεων. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην μετάδοση προγραμμάτων από τα κρατικά ραδιοφωνικά δίκτυα France Info και France Inter.  • Σύμφωνα με τα συνδικάτα στην απεργία της 7ης Σεπτεμβρίου, περίπου 2,5-2,7 εκατ. πολίτες είχαν συμμετάσχει στις διαδηλώσεις ενώ στις κινητοποιήσεις της 23/9 βγήκαν στους δρόμους περίπου 2,9 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Γαλλία.

  • Συνολικά 232 διαδηλώσεις βρίσκονταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη στη Γαλλία.
    Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό προβλέπουν μεταξύ άλλων την αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης μέχρι το 2018 από τα 60 στα 62 χρόνια καθώς και του ορίου για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια. Επίσης, προωθείται η ενίσχυση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων στα επίπεδα των αντίστοιχων του ιδιωτικού τομέα.  
http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.