# #

22 Σεπ 2010

Η περιτομή είναι υγιεινή συνήθεια;


Η περιτομή είναι η ολική ή μερική εκτομή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Σ' αυτή την περιοχή συγκεντρώνεται οργανικό υλικό που αν δεν αφαιρεθεί κατά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις.
Ο χειρουργός αφαιρεί την ακροποσθία, το τελευταίο μέρος του δέρματος του πέους, και αφήνει ακάλυπτη τη βάλανο. Υιοθετήθηκε για θρησκευτικούς λόγους από τους Εβραίους, τους μουσουλμάνους και τους κόπτες και είναι ένα τελετουργικό που καθιερώθηκε και για λόγους υγιεινής.
Οι νομαδικοί πληθυσμοί που αντιμετώπιζαν έλλειψη... νερού στις περιοχές της ερήμου προλάμβαναν μ' αυτό τον τρόπο τις μολύνσεις. Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, στα νοσοκομεία των ΗΠΑ έκαναν περιτομή σε όλα τα νεογνά ασχέτως θρησκείας.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι ερωτικές σύντροφοι των αντρών που έχουν κάνει περιτομή κινδυνεύουν σε μικρότερο βαθμό από τις μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Όμως πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η αφαίρεση της ακροπροσθίας μειώνει την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων της βαλάνου και μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση των αντρών. Τέλος, η περιτομή εφαρμόζεται για ιατρικούς λόγους σε όσους πάσχουν από φίμωση, δυσχέρεια της ακροποσθίας να χαμηλώσει και να γλιστρήσει γύρω από τη βάλανο                                                                         ....http://www.focusmag.gr

2 σχόλια:

  1. Εγκληματίες οι γονείς που κάνουν στα παιδιά τους περιτομή ή κλειτοριδεκτομή! Να ενηλικιωθούν πρώτα και να αποφασίσουν μόνα τους (να δούμε τότε πόσοι θα κάνουν). Πάντα τα κατά τόπους παπαδαριά, κάθε θρησκείας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι βλακώδεις πρακτικές τους μας κάνουν καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εστω και αργα, συμφωνω απολυτως με τον Greg

    Αμφιτρυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.