# #

22 Σεπ 2010

Καυτερεεεεεεες για τις πεθερεεεεες....

Οι καυτερές πιπεριές

Άλλα ονόματα: Καγιέν, τσίλι, καψικό, πιπέρι

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για αιώνες. Θεωρούταν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού κομματιού, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων, περιορίζοντας τους πόνους και τα αέρια. Το Cayenne χρησιμοποιούταν συχνά για να θεραπεύσει τις ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος. Τριμμένο στο δέρμα,...
 το Cayenne είναι μια παραδοσιακή, καθώς επίσης και σύγχρονη θεραπεία, για τους ρευματικούς πόνους και την αρθρίτιδα.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το πιπέρι του Cayenne, επίσης γνωστό ως καψικό, γίνεται από τα ξηρά πιπέρια τσίλι. Είναι το ίδιο τσίλι που περιέχουν τα διάφορα πικάντικα, νοτιοδυτικά πιάτα. Μαγειρεύοντας με πιπέρι Cayenne στα φαγητά σας προσθέτεται μια πικάντικη γεύση και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα παίρνεται και τις ευεργετικές τους ιδιότητες..

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ
Οι ώριμοι καρποί

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Οι θεραπευτικές ουσίες του πιπεριού προέρχονται από φλαβανοειδή και τα καρωτινοειδή, καθώς επίσης και τις βιταμίνες Α και C, την καψαϊκίνη και άλλες καψαϊκινοειδείς ενώσεις. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν το σώμα να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να παλέψει τους ελεύθερους ριζοσπάστες.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΧΡΗΣΕΙΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ
Η καψαϊκίνη δρα και σαν τοπικό αναισθητικό για αυτό χρησιμοποιείτε και σε πολλά έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση των πόνων. Τελευταίες έρευνες έδειξαν σε πειράματα στα εργαστήρια, ότι καταπολεμά τους καρκίνους στο πάγκρεας και στον προστάτη αλλά αυτό σε πειραματικό στάδιο ακόμα..
Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στο να ρυθμίζουν την πίεση, να αυξάνουν την κυκλοφορία, να κατεβάζουν την χοληστερίνη, να εμποδίζουν την αρτηριοσκλήρυνση και να σταματάνε την αιμορραγία
Ακόμα μπορούν να ανακουφίζουν και να βοηθούν, σε πόνους στην πλάτη ή σε εξαρθρώματα , στο πονόδοντο, στο πονοκέφαλο, σε κρυολογήματα, σε γαστρεντερικά προβλήματα, στην ψωρίαση και στην αρθρίτιδα.
Διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην ισορροπία του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.
Εμποδίζουν και βοηθούν στα εγκεφαλικά και τις καρδιακές προσβολές.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις συνταγές του Dr. Richard Schulze's για τις χρήσεις του cayenne σε επείγουσες καταστάσεις.
http://healingtools.tripod.com/cayemerg.html

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Φοράτε γάντια όταν τις αγγίζεται και ποτέ μην πιάνετε με τα χέρια σας τα μάτια ή το πρόσωπο σας. Το Cayenne δεν διαλύεται εύκολα στο νερό για αυτό αν καίγεστε στο δέρμα ξεπλύνετε με ξύδι ή κρασί. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βάμμα καυτερών πιπεριών, κατευθείαν πάνω στο δέρμα.
Οι άνθρωποι με έλκη και καούρες θα πρέπει να το αποφεύγουν γιατί η καψακίνη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Πάντα ρωτάτε το γιατρό σας πριν πάρετε Cayenne.
Το Cayenne μπορεί να έχει τις αρνητικές παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους. Εάν έχετε αλλεργία στις μπανάνες, το λατέξ, το ακτινίδιο, τα κάστανα ή το αβοκάντο μπορεί επίσης να έχετε αλλεργία και στο πιπέρι Cayenne.
Οι γυναίκες θα πρέπει να το αποφεύγουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης                                                                                        ...http://www.ftiaxno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.