# #

24 Σεπ 2010

κάθε εκκλησία που χτίζεται είναι και ένας τοίχος που σηκώνεται, ανάμεσα στον δήθεν πιστό και στον καθημερινό δημιουργό έργου που δεν κάνει θόρυβο πετώντας δίευρα στο δίσκο

Θρησκεία, μια δύναμη που ενώνει ή χωρίζει;
Ήλιος και γη, φωτιά και καπνός, άνθρωπος και θεός. Φόβος και Θεός; Θάνατος και Θεός;

Ας επιστρέψουμε όμως στο άνθρωπος και Θεός.. Αν κάποιος μου έλεγε πως μπορούσα να γίνω Θεός, θα το έκανα. Γιατί;.....
Επειδή δε θα είχε νόημα η σύνδεση του φόβου και του θανάτου με μια ανώτερη φύση, τέλεια και χωρίς φθορά. Θα έσβηνα τις δύο πιο δυνατές δυνάμεις  που ασκούν επιρροή επάνω μου, το φόβο του θανάτου. Σήμερα ο άνθρωπος την μικρότητά του στην κατανόηση
του κόσμου που τον περιβάλλει και τα αδιέξοδα του μυαλού του τα κάνει αφορμές αναζήτησης σιγουριάς στην πανίσχυρη θεϊκή αγκαλιά. Η ποικιλία είναι μεγάλη και για κάθε νοοτροπία, υπάρχει και η ανάλογη βιτρίνα. Θεοί σε διάφορα χρώματα, τρισυπόστατοι, νέγροι, θηλυκοί, πολυθεϊστικές θρησκείες, αρχαίοι, νεοσύστατοι, με ανθρώπινα σώματα ή ανώτερες υπάρξεις, ο θεός ήλιος, η θεά γη, και η εκκλησία της γειτονιάς. Φυσικά, σώζεσαι μόνο αν τα δώσεις όλα σε ένα δόγμα και ακολουθήσεις την πίστη που η εκάστοτε θρησκεία επιτάσσει, με ανάλογους τρόπους και βλέποντας τους αλλόθρησκους, ως κίνδυνο στην ομορφιά της προσωπικής σου αλήθειας.

Η γέννησή σου είναι αυτομάτως ευχή και κατάρα, ανάλογα τον παρατηρητή. Φυσικά η ελευθερία του να ανοίξεις τα μάτια σου και με καθαρό μυαλό να επιλέξεις την προσωπική σου αλήθεια, είναι απαγορευτική συνθήκη. Όπου γεννιέσαι, επιλέγουν άλλοι για σένα αυτό που οι ίδιοι θεωρούν σωστό για σένα, δύσκολα ξεφεύγεις από αυτό που σου ορίζουν, μια ολόκληρη κοινωνία χορεύει στο ρυθμό μιας υπνωτιστικής συνέχειας. Μεγαλώνεις με βιβλία, συνήθειες και φωνές που σου λένε ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ. Οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις έχουν ξεσφαγιάσει, τις απαντήσεις που η φύση από μόνη της προίκισε τους ανθρώπους της. Η φύση διδάσκει αλήθειες ζωής με ένα φυσικό φαινόμενο, με ένα δάκρυ, μια βροχή, η ένα όμορφο ποτάμι. Η φύση έβαλε τη σοφία που ο άνθρωπος χρειάζεται για να νιώθει ότι έχει ένα δρόμο να βαδίσει, μέσα του. Η αλήθεια έρχεται από μόνη της και αυτή δεν είναι μια σειρά επαναλαμβανόμενων κινήσεων, ή ο χρόνος μας σε μια στέγη ζωγραφισμένη με μπογιά, από ξεθωριασμένους ανθρώπους. Ο Θεός δε διδάσκεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά από τη φύση στον άνθρωπο και είναι μια διαδικασία κοινή για όλους.

Κάθε θρησκεία κρύβει κάτι κοινό. Τη θέληση του ανθρώπου να γίνει τέλειος.. Να γίνει Θεός.


Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα και σημασία έχει να δούμε αν οι εκκλησίες πετυχαίνουν τη θέωση ή το διχασμό των ανθρώπων. Οι άνθρωποι βρήκαμε χιλιάδες τρόπους και κατασκευάσαμε έναν για κάθε νοοτροπία. Προσωπικά κάθε εκκλησία που χτίζεται είναι και ένας τοίχος που σηκώνεται, ανάμεσα στον δήθεν πιστό και στον καθημερινό δημιουργό έργου που δεν κάνει θόρυβο πετώντας δίευρα στο δίσκο, αλλά αθόρυβα βοηθάει και κατανοεί τον διπλανό του χωρίς μικρότητες. Ο αληθινός άνθρωπος με αξίωση θέωσης, λειτουργεί απέναντι στον συνάνθρωπο χωρίς να του ζητάει ταυτότητα και χωρίς να απαιτεί απ' αυτόν επαναλαμβανόμενη ανάγνωση ενός στίχου, καθαρτικού δήθεν και γιατρευτικού στην ψυχή. Ο αληθινός άνθρωπος δε κάνει θόρυβο με την πίστη του στο Θεό, αλλά σβήνει τον θόρυβο κάνοντας αυτό που του υποδεικνύει η φύση του. Όντας σε ένα ανθρώπινο σώμα ξέρει τι πονάει και τι γλυκαίνει και έτσι έχει όλη τη γνώση, του πως θα κάνει το καλό και θα ανελιχθεί πνευματικά.

Η θρησκεία στην εποχή μας έχει γίνει μια ιδέα, εκπροσωπούμενη από φαρισαίους και ρηχούς ανθρώπους, ανήμπορους να παραδεχθούν την υποκρισία τους. Όλοι κρίνονται μεταξύ τους και σε κρίνουν όταν οι ιδέες σου είναι δικές σου και όχι δανεισμένες από τη γενικά παραδεκτή με το ζόρι σοφία τους. Υπάρχουν χιλιάδες θρησκείες, και όταν ο άνθρωπος δε μπορεί να δει ότι λογικά πιστεύει σε κάτι ψεγαδιασμένο και κεντημένο με συμφέροντα, κλείνει τα μάτια στο διαφορετικό και τον διπλανό. Η πίστη κάνει θαύματα ναι! Όμως η πίστη σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είναι μια πίστη που πραγματώνεται στον κόσμο αυτό και ο θεός σου είναι κάθε μέρα στα μάτια σου. Τον ζεις τον περπατάς και τον αναπνέεις. Μη ψάχνεις να ακολουθήσεις αυτοματοποιημένες διαδικασίες αγιοποίησις, γίνε θεός, όπου και αν είσαι ότι και αν είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι όμορφο, να δεις πίσω από τη σκόνη της προπαγάνδας και τότε το φως θα σου μιλήσει αυτούσιο, θα σε φωτίσει βαθιά μέσα σου.

Νιώθω μόνο την ανάγκη να πω μέσα από όλα αυτά, δεν αντέχω άλλο τη ντυμένη υποκρισία. Ρώτησα τη καρδιά μου πως να αγαπάει και μου απάντησε. Λύγισα και η φύση κράτησε την υπόσχεσή της.. ξημέρωσε ξανά...


http://dinatomirmigi.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. Μόνο με την Ορθόδοξη ζωή μέσα στα μυστήρια της Εκκλησίας γίνεσε θεός κατα χάριν φίλε!!!Ψάξε καλύτερα στην Ορθοδοξία και μην τα βλέπεις επιδερμικά...ενεργοποίησε το βάπτισμα σου,άς κάνουμε απομπάζομα απο τις λάσπες και τις βρωμιές που κουβαλούμε απο την παιδική μας ηλικία,πηγαίνοντας στο λουτρό της ψυχής,στην Θεία Εξομολόγηση,και μετά πήγαινε πάρε και το "αντίδοτο του θανάτου"για να μην φοβάσαι τον θάνατο...και τότε θα βιώσεις πραγματικά τί βιώνουν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι εδώ και 2010 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Panai, επιδερμικό ψάξιμο είναι όταν ψάχνεις μέσα στο πιάτο που σου έχουν σερβίρει. Όταν λες μόνο έτσι γίνεσαι έχεις κλείσει στον εαυτό του την πόρτα της ελεύθερης σκέψης. Το βάπτισμα, δεν είναι κάτι που το ενεργοποιείς, ούτε σε κάνει να διαφέρεις από τον αβάπτιστο. Πολλοί αβάπτιστοι είναι ενεργοποιημένοι σαν άνθρωποι σε αντίθεση με βαπτισμένους επιχειρηματίες που τα στόματα τους παίζουν κασσέτες και ο φόβος της άγνοιας, τους κρατάει δέσμιους στην υποκιρισία. Τι βιώνουν φίλε μου οι Χριστιανοί ορθόδοξοι εδώ και 2010 χρόνια? Ο ένας κλέβει τον άλλον, έχουμε ξεσκιστεί να αλληλοκλεβόμαστε, να σχολιάζουμε κακόβουλα, και να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Κάνουμε το σταυρό μας και δε κόβουμε απόδειξη. Κάνουμε το σταυρό μας και βολεύουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο, άσχετα αν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι που μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερα απαυτά. Κάνουμε το σταυρό μας και βρίζουμε τους μετανάστες σα να είναι σκουπίδια που τα πήρε ο αέρας και τα έφερε εδώ. Η θρησκεία που πιστεύεις διδάσκει ισότητα και εσύ ο ίδιος λες, αν δεν είσαι χριστιανός δε σώζεσαι. Άρα πιστεύεις σε μια ισότητα υπό προϋποθέσεις. Μόνο όποιος ακολουθεί ευεργετείται από τη δύναμη της εκκλησίας. Όποιος δεν ακολουθεί είναι εχθρός. Αυτή είναι η αγάπη που κάνετε πράξη ζωής. Δε βρίσκω νόημα να πω άλλα.. Μεγάλες οι παροπίδες φίλε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eδω και 2010 χρονια(βεβαια ειναι λιγοτερα , διοτι ο Χριστος εγινε επισημα θεος το 325 με την 1η Οικουμενικη συνοδο και αυτο διοτι συνεφερε τον "Μεγα" Κων/νο)εχουμε μια θρησκεια η οποια δεν εχει προσφερει τιποτα στο εθνος μας.Μονο απατεωνες, κλεφτες, κοπριτες καταστρεφοντας καθε τι ελληνικο.Με την ελληνικη θρησκεια τουλαχιστον ειχαμε δημιουργησει εναν τεραστιο πολιτισμο τον οποιο πρωτοι οι χριστιανοι κατεστρεψαν και συνεχιζουν με τον ιδιο ρυθμο και φανατισμο. Αν διαβασεις την Καινη Διαθηκη θα ανακαλυψεις το μισος των χριστιανων για οτιδηποτε ελληνικο...Κυριως εξ αιτιας του φανατισμου της θρησκειας δεν εχουμε κανει ακομα "αποδοχη κληρονομιας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.