# #

9 Σεπ 2014

O καθημερινός σεξισμός σε 11 σκίτσα

va_yang_liu
Στερεότυπα για τα δύο φύλα υπήρχαν πάντα, υπάρχουν και μάλλον θα εξακολουθήσουν να υπάρχον, είτε θέλει να το παραδεχθεί κανείς, είτε όχι. Ενα νέο πρότζεκτ επιχειρεί να παρουσιάσει κάποια από τα πιο κοινά στερεότυπα που υπάρχουν για τα δύο φύλα και τις επιπτώσεις που αυτά έχουν, με τρόπο απλό, κατανοητό και κυρίως χιουμοριστικό.
Πρόκειται για το βιβλίο «Ενας άνδρας συναντά μια γυναίκα» της σχεδιάστριας Γιανγκ Λιου το οποίο εξετάζει τους σύγχρονους ρόλους των δύο φύλων μέσα από απλές εικόνες. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η Ηuffington Post είναι ένα σχόλιο στην σεξισμό που υπάρχει παντού, στους χώρους εργασίας, στο σπίτι, στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού.
«Οι γυναίκες σήμερα προσπαθούν σκληρά να καταπολεμήσουν αυτά τα στερεότυπα, κάτι το οποίο είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία στον δρόμο για την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν», λέει η Λιου μιλώντας στη Huffington Post. «Αλλά από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τρομάζουμε όταν καταλαβαίνουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι απλά διαφορετικοί από πολλές πλευρές», προσθέτει.
«Ως εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα, έχω αναγκαστεί να συνειδητοποιήσω πολλές φορές πόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών υπάρχουν, παρά τη σημερινή εξέλιξη στη συζήτηση για το θέμα και το συνεχή επαναπροσδιορισμό των ανδρικών και των γυναικείων..
ρόλων. Πολλές από τις διαφορές αυτές προκύπτουν από τα παραδοσιακά μοντέλα των δύο φύλων και υπαγορεύονται από τις κοινωνικές και επαγγελματικές δομές» γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου της η Λιου και προσθέτει: «Με αυτό το μικρό βιβλίο θα ήθελα να παρουσιάσω σαν... ντοκιμαντέρ τις προσωπικές μου απόψεις για το θέμα της επικοινωνίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζω ότι θα μπορέσω να ενθαρρύνω όλους μας να προσεγγίσουμε το θέμα με λίγο περισσότερο χιούμορ στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και να σκεφτούμε τα πάντα και από τη σκοπιά του αντίθετου φύλου».
Mε πράσινο οι άνδρες, με ροζ οι γυναίκες:

Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους
Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους

Περιοδικά
Περιοδικά

Σεξουαλικό παρελθόν
Σεξουαλικό παρελθόν

Αποσκευές
Αποσκευές

Τα πράγματα στα οποία επικεντρώνονται
Τα πράγματα στα οποία επικεντρώνονται

Το καλύτερο... όπλο τους
Το καλύτερο... όπλο τους

«Αγνωστα» αντικείμενα
«Αγνωστα» αντικείμενα

Μοντέρνος άνδρας - Νοικοκυρά
Μοντέρνος άνδρας - Νοικοκυρά

ο ιδανικός σύντροφος
ο ιδανικός σύντροφος
Το τηλέφωνο
Το τηλέφωνο
Ανταγωνισμός
Ανταγωνισμός
______
  Πηγές:  iefimerida.gr και διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.