# #

9 Σεπ 2014

Χρυσή Αυγή, Νεά δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ υπέρ Μελισσανίδη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μέσα στο καλοκαίρι ψηφίστηκε στην κατοχική βουλή και το νομοσχέδιο που δίνει το πράσινο φως στο Μελισσανίδη να ξεκινήσει την κατασκευή του γηπέδου στην Ν.Φιλαδέλφεια. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Πασοκ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞ και η ''αντισυστημική'' Χρυσή Αυγή, κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ σέρνεται καιρό στην επικαιρότητα και προκαλεί κόντρες και αντιπαραθέσεις, (μέχρι και ξύλο έπεσε από τους χούλιγκαν-τραμπούκους του Μελισσανίδη) με τα παπαγαλάκια της ''ενημέρωσης'' να κάνουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν από την ουσία.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαν πιο εύκολο έργο γιατί μπορούσαν να ξύσουν τα φίλαθλα και οπαδικά αισθήματα. Αντί στο κέντρο της συζήτησης να βρίσκονται οι εντελώς σκανδαλώδεις όροι παραχώρησης στον Μελισσανίδη ακούγαμε επιχειρήματα του τύπου η ΑΕΚ μια ιστορική ομάδα πρέπει να γυρίσει στην φυσική της έδρα και το γήπεδο θα κάνει καλό στην Ν.Φιλαδέλφεια και το άλσος είναι εγκαταλελειμένο κτλ. Εδώ μεγάλη προσπάθεια έκαναν και τα ''αντικειμενικά'' παπαγαλάκια της αθλητικής δημοσιογραφίας που δεν ασχολούνται υποτίθεται με την πολιτική, θέτουν τον εαυτό τους υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών, αλλά υπέρ...
Μελισσανίδη.

Είναι γνωστό ότι οι γκάνκστερ του ποδοσφαίρου χαίρουν πλήρους ασυλίας πολιτικής και δημοσιογραφικής, τους έχουμε δει δεκάδες φορές να διαπράτουν αξιόποινες πράξεις ή να κάνουν εντελώς εμπρηστικές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες(Μαρινάκης, Μπέος, Φιλιππίδης) σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έτσι λοιπόν και η περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση μοιάζει πολύ και με την περίπτωση του Καρα'ι'σκάκη και το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί και το σίριαλ με το γήπεδο Παναθηνα'ι'κού. Μάλιστα κάποιοι πονηροί(των οπαδικών μέσων) χρησιμοποιούν το σκάνδαλο του Καρα'ι'ισκάκη και τα όργια Μαρινάκη στο πρωτάθλημα με τη λογική ότι η ΑΕΚ είναι αδικημένη άρα αφού έγινε το σκάνδαλο Καρα'ι'σκάκη να γίνει και η Φιλαδέλφεια δηλαδή να εξισωθεί το ένα σκάνδαλο με ένα άλλο.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι και ας πιάσουμε πρώτα το Καρα'ι'σκάκη και γιατί το λέμε σκάνδαλο. Στο παλιό Καρα'ι'σκάκη υπήρχε και στίβος όπου έκαναν προπόνηση δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία γι' αυτό λεγόταν και στάδιο Καρα'ι'σκάκη και ήταν και έδρα του Εθνικού Πειραιώς. Το καινούργιο γήπεδο είναι αποκλειστικής χρήσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιοκτησίας εταιρίας που ανήκει στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕΕπίσης όλες οι εργασίες εκτός κυρίως γήπεδου(που έγιναν φυσικά λόγω του γηπέδου) έγιναν με δαπάνη του δημοσίου. Ενώ μέχρι το 2019 έχει απαλλαγεί της υποχρέωσης να καταβάλει στην ΓΓΑ το 15% επί των εισπράξεων όπως προβλέπεται. Επίσης η ΓΓΑ χρηματοδότησε την κατεδάφιση του παλιού γηπέδου.

Οι όροι είναι ακόμη χειρότεροι όσον αφορά την Ν.Φιλαδέλφεια. Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι ο χώρος 26 στρεμάτων στον οποίο ήταν χτισμένο το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ είχε παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ το 1934 από το ελληνικό δημόσιο.Όπως στο παλιό Καρα'ι'σκάκη έτσι και στην Φιλαδέλφεια υπήρχε και στίβος αλλά και γήπεδο μπάσκετ φυσικά στο καινούργιο γήπεδο ούτε σκέψη για τέτοια πράγματα θα παίζει μόνο η επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου όλοι οι άλλοι στο πυρ το εξώτερων.

Δεύτερη ομοιότητα με το Καρα'ι'σκάκη είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νέου γηπέδου. Ενώ η έκταση παραχωρείται στην ερασιτεχνική ΑΕΚ η σύμβαση περιλαμβάνει άρθρο όπου ''η ερασιτεχνική ΑΕΚ δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς''. Η εκχώρηση έχει ήδη γίνει στην ''Δικέφαλος ΑΕ'' εταιρεία του Μελισσανίδη για 49 χρόνια. Επίσης η ερασιτεχνική ''απαλλάσεται'' των νόμιμων εσόδων της από την ΠΑΕ αλλά και της διαχείρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Καταργείται δηλαδή η ρύθμιση με βάση την οποία η ΠΑΕ υποχρεούται να καταβάλλει το 15% επί των διαφημιστικών εσόδων του γηπέδου στην ερασιτεχνική όπως και στο Καρα'ι'σκάκη αλλά εδώ επ'αόριστο και όχι απλά μέχρι το 2019. Τέλος πάλι το κόστος για τις εργασίες διαμόρφωσης χώρων εκτός γηπέδου θα επιβαρυνθεί το δημόσιο. 



Πάμε τώρα και στο ζήτημα του άλσους που εδώ πρέπει να πούμε ότι δεν είναι απλά ένα μεμονωμένο σκάνδαλο-αρπαχτή αλλά δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο και το νομικό προηγούμενο για άλλους καρχαρίες-επενδυτές να καταπατούν δασικές και άλλες εκτάσεις δημόσιου συμφέροντος και ιδιοκτησίας. Όλα στη λογική ΤΑΙΠΕΔ και πωλείται(χαρίζεται) όπως είναι επιπλωμένο της μνημονιακής εποχής. Το πιό εξοργηστικό είναι ότι ενώ ο χώρος του παλιού γήπεδου επαρκεί μια χαρά για γήπεδο διεθνών προδιαγραφών μάλιστα, ο Μελισσανίδης θα φάει έξι στρέματα για αρχή από το άλσος με τα παπαγαλάκια να μας λένε ότι αφού το άλσος που τώρα είναι δημόσια περουσία και  είναι παρατημένο και γεμάτο σκουπίδια ας το πάρει ο Μελισσανίδης να το ''αξιοποιήσει''.Τέτοια φοβερή λογική. Δηλαδή ότι είναι δημόσιο και παρατημένο(σκόπιμα) πρέπει να το αρπάξουν οι ιδιώτες και δωρεάν μάλιστα.

Το πράγμα δεν σταματά εδώ γιατί ο Σγουρός πρώην περιφεριάρχης είχε τάξει 20 εκατομύρια ευρώ χρηματοδότηση από την περιφέρεια για την κατασκευή του γηπέδου. Γι' αυτό μόλις βγήκε η Δούρου ο Μελισσανίδης σε συνέντευξη είπε ότι αυτός δεν μπαίνει σε πολιτικά παιχνίδια αλλά αν η Δούρου δεν δώσει τα χρήματα δεν θέλει το γήπεδο.

Ας συνοψίσουμε το σκάνδαλο Μελισσανίδη δωρεάν από το δημόσιο πάλι η παλιά έκταση συν έξι στρέματα του αποχαρηκτιρισμένου πλέον άλσους. Καμιά υποχρέωση απέναντι στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, το νέο γήπεδο ιδιοκτησίας Μελισσανίδη και τσιφλίκι της επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου και μόνο. Χρηματοδότηση 20 εκατομμύρια από την περιφέρεια για τα συμφέροντα ανώνυμης εταιρίας και επιβάρυνση του δημοσίου για τα έργα γύρω από το γήπεδο.

Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, σκανδάλου καλύτερα και όχι αν είναι κάποιος υπέρ ή όχι του γήπεδου.

Εδώ αξίζει μια ειδική αναφορά η στάση της ''αντισυστημικής'' Χρυσής Αυγής η οποία με ανακοίνωση υπερψήφισε τα άρθρα και τάχθηκε υπέρ. Η ανακοίνωση : Η Χρυσή Αυγή υπερψηφίζει το άρθρο που αφορά την ανέγερση κέντρου αθλητισμού της ΑΕΚ με επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια». Με τον σωστό σχεδιασμό θα προάγεται το αθλητικό ιδεώδες αρκεί να πραγματοποιηθούν τα σωστά αντισταθμιστικά μέτρα με την πύκνωση των χώρων πρασίνου στο υπόλοιπο άλσος της Φιλαδέλφειας και να μην υπάρξει πλήρης τσιμεντοποίηση.
 
Μόνο ο τίτλος «Αγίας Σοφία - Νέα Φιλαδέλφεια» παραπέμπει στις σκλαβωμένες πατρίδες και το ένδοξο παρελθόν του Βυζαντίου, κάτι που ενοχλεί όλους τους «προοδευτικούς».
 

Κουβέντα για το σκάνδαλο εις βάρος του δημοσίου, συνένοχοι στο έγκλημα κατά τα άλλα καταγγέλουμε τους κλέφτες και την διαπλοκή γενικά και αόριστα. Γιατί ο Μελισσανίδης έγινε πρόσφατα και μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ δηλαδή και ιδιοκτήτης ΠΑΕ και εταιρίας στοιχημάτων όμως εδώ η Χρυσή Αυγή βλέπει ''προαγωγή αθλητικού ιδεώδους'', εμείς απλά βλέπουμε ''προαγωγούς'', σκάνδαλα και διαπλοκή. 

Ορισμό της πατριδοκαπηλείας αποτελεί και η αναφορά στο Βυζάντιο και στις σκλαβωμένες πατρίδες, στάχτη στα μάτια των εντελών αφελών. Έδω επιβεβαιώνεται πλήρως ότι φασισμός δεν είναι απλά να δολοφονείς αλλά να δολοφονείς την λογική όπως έκανε και ο Τράγκας πρόσφατα με την μνημονιακή κωλοτούμπα του, αναμενόμενη από εμάς. 

Πιό αναλυτικά για το σκάνδαλο του νέου γηπέδου εδώ.

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.