# #

24 Απρ 2013

Ο ΟΠΑΠ αξίζει 3,5 δισ.,πωλείται έναντι μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων


Ο ΟΠΑΠ αξίζει 3,5 δισ.,πωλείται έναντι μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων
Την καταγγελία ότι «η διαφαινόμενη συμφωνία, υπό τις οδηγίες της τρόικας, για την εξαγορά του εναπομείναντος στο Δημόσιο 33% του ΟΠΑΠ επισφραγίζει μια πορεία ανορθολογικών, μυωπικών και ατελέσφορων, ως προς το δημόσιο συμφέρον, χειρισμών της τρικομματικής κυβέρνησης», κάνει ο...
Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική δήλωσή του.
Ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι οι εκτιμήσεις τόσο του ίδιου του ΤΑΙΠΕΔ όσο και των ανεξάρτητων εκτιμητών της αξίας των μετοχών έγινε με πλασματικό τρόπο, καθώς η κερδοφορία του οργανισμού, ενώ ήταν σταθερά επί χρόνια στα 500-600 εκατ. ευρώ τον χρόνο, πέρυσι με ειδική φορολογική ρύθμιση απομειώθηκε στα 150 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς, προσθέτει, οι υπολογισμοί για την αξία τού οργανισμού έγιναν με βάση τα δεδομένα του 2012 και όχι με το μέσο όρο της περιόδου 2004-2012. Ο ορθολογικός, όμως, τρόπος υπολογισμού της αξίας του οργανισμού θα ήταν στη βάση της κερδοφορίας τουλάχιστον την τελευταία 5ετία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κανονική αξία του ΟΠΑΠ είναι τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ και άρα το 33% εκτιμάται πάνω από 1 δισ. ευρώ, χωρίς τον συνυπολογισμό της μελλοντικής υπεραξίας, σημειώνει ο κ. Σταθάκης.
Απαντώντας στην κριτική του υπουργείου Οικονομικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό και στον ισχυρισμό πως το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει σε λάτρεις του μοντέλου της Βόρειας Κορέας, ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι στο υπουργείο αγνοούν ότι ο οργανισμός, ως κρατικός φορέας, ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τη συναίνεση της τότε κεντρώας αντιπολίτευσης και καταλήγει ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και, αναλογιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, να παγώσει τις διαδικασίες.

http://dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.