# #

27 Απρ 2013

Γιατί θέλουν να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ οπωσδήποτε και όσο-όσο....!!!!!!!!!!


Στη διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ έχει παραμείνει ένας υποψήφιος, ο οποίος, εντελώς συμπτωματικά, είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά. 

Πολλοί εκφράζουν την απορία τους για την κωλοπιλάλα που έχει πιάσει την κυβέρνηση να αποκρατικοποιήσει τον ΟΠΑΠ. 

Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος, είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί πρέπει να πουληθεί οπωσδήποτε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ –και όχι μόνο- είναι αντίθετος στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την χαρακτηρίζει «στημένη διαδικασία» και «σκάνδαλο». Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως επιθυμεί τη διατήρηση του ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Είναι μια λογική σκέψη, αφού, αν προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που μοιράζονται την εξουσία τα τελευταία 39 χρόνια, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η κυβέρνηση να μην έχει κανένα χαρτί στο χέρι της, για να ασκήσει οικονομική πολιτική και να τηρήσει τη λαϊκή εντολή. 

Το τι έχει συμβεί στον ΟΠΑΠ επί των ημερών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό. Πάρτι υψηλόμισθων στελεχών, δώρα από τις διοικήσεις που διορίστηκαν από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μπόνους δεξιά κι αριστερά και χορηγίες αβέρτα.





Οι χορηγίες του ΟΠΑΠ εξασφάλιζαν –στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων- τη σιωπή των ΜΜΕ για όλα αυτά τα πολύ όμορφα πράγματα που συνέβησαν στον ΟΠΑΠ με τις συμβάσεις με εταιρείες και προμηθευτές. (Ο πίνακας είναι από ρεπορτάζ της αείμνηστης Αριστέας Μπουγάτσου για την Ελευθεροτυπία.) 

Δεν υπάρχει, βέβαια, κάποιος που να πιστεύει πως τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν μόνο 505 εκατομμύρια, ούτε, βέβαια, κάποιος που να πιστεύει πως μάθαμε ποτέ ποια ήταν τα...
πραγματικά καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ. 

Δεν είναι μόνο ο ΟΠΑΠ κρατικός, είναι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αν ο ΟΠΑΠ παραμείνει κρατικός, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. 

Αν μια κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να ελέγξει τι συνέβη στον ΟΠΑΠ τα τελευταία 39 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. 

Και μάλλον θα πρέπει να χτιστούν νέες φυλακές, για να τους χωρέσουν όλους. 

Αυτό, βέβαια, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που θα συγκυβερνήσουν δεν αποδειχτούν το τελευταίο χαρτί του συστήματος. 

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως δεν θα συμβεί αυτό αλλά ας μην είμαι κακοπροαίρετος. 

Ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να πουλήσει τον ΟΠΑΠ είναι για να κρύψει μερικές από τις αλητείες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Θεωρούν πως η πώληση του ΟΠΑΠ θα κρύψει τα «ίχνη» τους. 

Ξεχνάμε συνέχεια πως μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα υπάρχει ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΠΑΣΟΚ, θα αποκτήσει πρόσβαση για πρώτη φορά σε στοιχεία που, επί 40 χρόνια, είχαν πρόσβαση μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν το θέλουν με τίποτα. 

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η μαφία της ολιγαρχίας. 
Και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το αποτρέψουν. Ακόμα και πόλεμο. 

 (Διαβάστε στο Unfollow που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα πώς μπορείς να είσαι μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου και να διεκδικείς τον ΟΠΑΠ. Ελλάδα 2013.) (Μου έκανε εντύπωση πως ο ΟΠΑΠ έδινε χορηγίες σε σάιτ που δεν έχουν ούτε το 1/10 της αναγνωσιμότητας του μπλογκ μου. Όχι ότι θα την αποδεχόμουν ποτέ αλλά αναρωτιέμαι γιατί να δίνεις χορηγία σε σάιτ χωρίς αναγνώστες; Οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν άλλες αρετές και κρυφές χάρες.)

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.